کتاب «عصر تبلیغات» اثر مشترک آنتونی پراتکانیس و الیوت آرنسون، نوشته ای پیرامون اقناع و فنون مربوط به آن در دوران معاصر است. نویسندگان این کتاب مجموعأ ۴۵ سال از عمر خود را وقف مطالعه فنون اقناع کرده اند و حاصل پژوهش های خود را به زبانی که علاوه بر جامعه علمی، برای عامه کتابخوان نیز قابل درک است، بیان کرده اند.
این کتاب به بسیاری از نظریه ها و مباحث مورد علاقه روان شناسی اجتماعی، جامعه شناسی ارتباطات و نیز علوم سیاسی در ارتباط با موضوع تبلیغات و اقناع پرداخته، و حاوی راهنمایی ها و اطلاعاتی برای دست اندرکاران امور تبلیغاتی، بازاریابان و سیاستمداران است.
نویسندگان یکی از هدف های مهم خود را در نگارش این کتاب، اصلاح دو نگرش نادرست اعلام کرده اند: از یک سو ساده اندیشی بسیاری از مردم در پذیرش منفعلانه تبلیغات سیاسی و تجارتی؛ و از سوی دیگر، بدبینی افراطی عده ای از روشنفکران و منتقدان نسبت به نقش رسانه های همگانی در دوران ما و این باور ایشان که انسان نوین دیگر هیچ وسیله ای برای دفاع از خود در برابر تلقین ها و تأثیرهای رسانه های همگانی ندارد.
از جمله تلاش های دیگر نویسندگان این کتاب، فهم بهتر تفاوت میان اقناع و تحمیق مردم از طریق تبلیغات جهت دار است. آنان معتقدند که ایجاد و تداوم یک دموکراسی بستگی به وجود ارتباط گرانی دارد که بتوانند پیام خود را به گونه ای صریح و منصفانه به مخاطبان ارئه دهند، و از سوی دیگر به مخاطبانی نیازمند است که بتوانند ارائه منصفانه مطلب را از گفتار فریبکارانه تمیز دهند.
«عصر تبلیغات» در ۵ فصل تدوین شده است. فصل اول با عنوان روان شناسی اقناع هر روزه، تبلیغات کور و اقناع هوشمندانه را مورد بررسی قرار می دهد و فصل دوم کتاب، ابعاد روان شناسی شبه واقعیت ها، کلمات اثربخش و قدرت گول زنکها را تحلیل و موشکافی می کند.
در فصل سوم کتاب، نویسنده ها اعتبار واقعی و ساختگی ارتباطگر را در نظر گرفته و تأثیر الگوهای ساخته شده توسط رسانه های گروهی را بیان می کنند. فصل چهارم کتاب نیز موضوعاتی چون روان شناسی کمبود و جذبه موهومات، توهم عضویت در یک گروه به مثابه روشی اقناعی، آرمان پروتاگوراس: گزافه گویی یک جانبه در مقابل بحث دو جانبه و بررسی علت تکرار آگهی های یکسان را مورد ارزیابی قرار می دهد. در فصل آخر هم مولفان به تفاوت تبلیغ و تربیت، اقناع مستقیم، بی تأثیر بودن کارزارهای اطلاعاتی، افسونگری با روش های مادون هوشیار و اینکه چگونه می توان در برابر تبلیغات مقاومت کرد، اشاره کرده اند.
چاپ هشتم «عصر تبلیغات» با ۳۱۴ صفحه و قیمت ۱۷۵ هزار ریال منتشر شده است.
Sorry. No data so far.