شبکه «دیسکاوری» آمریکا ضمن ساخت مستندی تحت عنوان «کاسترو گزینه محبوب نظارت و بررسی آمریکا» که قرار است از این شبکه پخش شود، اقدام به افشای مدارکی خواهد کرد که نشان میدهند «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا بیش از هر کسی در تاریخ سازمان سیا (سازمان اطلاعات و امنیت و جاسوسی آمریکا) تحت نظر و جاسوسی قرار داشته است.
اطلاعات محرمانه مذکور در قالب مستندی تحت عنوان «کاسترو» گزینه محبوب نظارت و بررسی آمریکا از طریق کانال تلویزیونی «دیسکاوری» بخش خواهد شد؛ این مستند یک ساعته شامل مصاحبههایی با جاسوسان آمریکایی، تحلیلگران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و ماموران سازمان اطلاعاتی «ک.گ.ب» جماهیر سابق شوروی است.
جوان انقلابی گذشته کوبا که با ارتش کوچک خود موفق شد تا ریشههای فساد کشورش را نابود کند، 600 بار هدف ترور مخالفینش قرار گرفت و در حال حاضر پس از گذشت سالها کماکان در یاد و خاطره مردم کوبا زنده است و گذشت زمان از محبوبیت وی نکاسته است.
طبق گزارشهای دریافتی این برنامه تصویر منحصر به فردی از شخصیت رهبر جنجالی کوبایی به مردم ارائه داده و نشان میدهد که «کاسترو»، رهبر انقلاب کوبا، بیش از هر فرد دیگری از سوی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا تحت نظر بوده است.
این مستند که هنوز زمان پخش آن اعلام نشده، همچنین به نمایش برخی اسناد محرمانه سابق که از حالت محرمانه خارج شده خواهد پرداخت. البته طبق اظهارات مسئولین احتمالا این برنامه در اواخر سال جاری برای نخستین بار در آمریکا و سپس در آمریکای لاتین و دیگر کشورهای جهان به نمایش درآید.
رسوایی افشای جاسوسی گسترده سال 2013 وقایعی است که از ژوئن 2013 آغاز شده است، پس از آنکه «ادوارد اسنودن»، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، اسناد محرمانهای از این سازمان را منتشر کرد. این اسناد نشان دهنده جزئیات چگونگی تلاش گسترده ایالات متحده آمریکا و انگلستان برای نظارت و جاسوسی گسترده، به ویژه از طریق اینترنت است. برخی از اسناد منتشر شده نشان میدهد اطلاعات مخابره شده مردم در مقیاسی بسیار وسیعتر از آنچه پیشتر تصور میشد رهگیری و شنود میشود. برخی از دادههای جمعآوری شده، مانند دادههای پروژه «ایکسکیاسکور» مستقیماً روی میز «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا قرار میگرفتند.
بر اساس اسناد منتشر شده توسط «ادوارد اسنودن» افشاگر کنونی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در رسانهها، فعالیتهای جاسوسی ایالات متحده آمریکا و انگلستان نه تنها در برابر کشورهای خارجی انجام میشود، بلکه در برابر شهروندان خود این کشورها، و نیز متحدان ایالات متحده مانند ناتو و کشورهای اتحادیه اروپا صورت میگیرد که به عنوان مثال میتوان به جاسوسی این کشور از سه رئیس جمهور پیشین فرانسه و جاسوسی از گوشی تلفن همراه «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اشاره کرد که موجی اعتراضات را به همراه داشته است.
گفته میشود که خبر ساخت این مستند در حالی اعلام شده که کوبا و آمریکا در تاریخ 20 ژوئن سال جاری (3 خرداد) روابط دیپلماتیک خود را مجددا برقرار کردند.
Sorry. No data so far.