یک پایگاه آمریکایی با اشاره به سخنرانی روز چهارشنبه اوباما در «دانشگاه آمریکا» در قبال لزوم پذیرش «برجام» به سخنرانی معروف جان اف کندی در سال 1963 متوسل میشود.
باراک اوباما و کاخ سفید در ادامه تلاشهای دولت خود برای مخالفت با مواضع جمهوریخواهان و قبولاندن و پیش بردن «برجام» در آمریکا امروز چهارشنبه قرار است در «دانشگاه آمریکا» واقع در واشنگتن به سخنرانی درباره این موضوع بپردازد.
پایگاه آمریکایی «پولیتیکو» در این باره نوشت: «اوباما قصد پل زدن و استفاده از جان اف کندی برای محکم کردن زمینه توافق ایران دارد. رئیسجمهور در نظر دارد در این سخنرانی در زمینه گفتگو با دشمنان استدلال و بحث کند.
این پایگاه ادامه میدهد: «برای دفاع از توافق هستهای خود با ایران، رئیسجمهور باراک اوباما درصدد ارائه یک دید گستردهتر از سیاست خارجی است که در آن قدرت نظامی تنها قادر به حصول مهمترین اهداف نیست و اینکه آمریکا وقتی یک ائتلاف بینالمللی را رهبری کند، قویتر است».
به گزارش پولیتیکو باراک اوباما در سخنرانی روز چهارشنبه با استفاده از سخنرانی 1963 جان اف کندی که در آن پیشنهاد مذاکره و مکالمه تازه با اتحاد شوروی را مطرح کرده بود، استفاده کند. وی با تغییر عبارات سخنان کندی بحث ایران را از نقطه نظر بزرگتر جهانی تلاش خواهد کرد تا بر مکالمه تازه با تهران و کوبا تاکید کند».
این پایگاه افزود: «اوباما در هفتههای اخیر از کندی نقل و قول کرد و در نقل و قول معروفی از سخنرانی آغازین سی و پنجمین رئیسجمهور و بکار بردن آن در قالب مذاکرات هستهای ایران گفت: «بیایید هرگز از روی ترس مذاکره نکنیم اما هرگز اجازه ندهید از مذاکره واهمه داشته باشیم».
در ادامه این خبر آمده است: «در روزهای اخیر کاخ سفید در حال استفاده از یک سخنرانی دیگر کندی در ژوئن 1963 است که در آن او خواستار کاهش تنشها با اتحاد شوروی به خاطر “صلح جهانی” شده بود. این سخنرانی یک سال پس از بحران موشکی کوبا صورت گرفت؛بحرانی که جهان را به لبه و مرز جنگ هستهای کشانده بود».
رئیسجمهور اسبق آمریکا در این سخنرانی پیشنهاد معاهده ممنوعیت آزمایش اتمی با شوروی و گفتگوی گسترده تر با مسکو را داد. وی گفته بود: «ما میتوانیم بدون اینکه گارد خود را پایین بیاوریم(دفاع از خود را فراموش کنیم) به دنبال و در جستجوی کاهش تنشها باشیم».
تاکید بر استفاده از سخنرانی جان اف کندی توسط باراک اوباما در حالی صورت میگیرد که وی پیشتر در یک مصاحبه با نیویورک تایمز برای تایید مواضعش در قبال «برجام»، از مواضع ریچارد نیکسون در قبال چین و همچنین رونالد ریگان در قبال مذاکرات با شوروی استفاده کرده بود
Sorry. No data so far.