چهارشنبه 05 آگوست 15 | 12:39

تحریم‌‍‌ 117 میلیارد دلار به کوبا ضرر زده است

دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سپال) گفت که تحریم‌‍‌های آمریکا 117 میلیارد به کوبا ضرر زده و مانع رشد اقتصادی این کشور در 50 سال اخیر شده است.


خبرگزاری فارس: تحریم‌‍‌های آمریکا 117 میلیارد دلار به کوبا ضرر زده است «آلیسیا بارسنا» دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سپال) در کنفرانسی خبری که در شهر «سانتیاگو» پایتخت شیلی برگزار شد، اعلام کرد که بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در مجمع سازمان ملل متحد، تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا از سال 1962 تا سال 2014 به طور تقریبی 117 میلیارد دلار به اقتصاد کوبا ضرر زده است.

در این رابطه وی از این‌که تحریم‌های اقتصادی آمریکا تا چه اندازه اقتصاد کوبا را تحت تاثیر قرار داده اظهار تاسف کرد.

وی همچنین ضمن ارزیابی اقتصاد کوبا و میزان صادرات و واردات این کشور در 50 سال گذشته اذعان داشت که قطعاً رشد اقتصادی کوبا موجب رشد دیگر کشورهای حوزه آمریکای لاتین نیز خواهد شد.

«بارسنا» در ادامه ضمن اشاره به از سرگیری روابط کوبا و آمریکا و گسترش روابط دیپلماتیک بین دو کشور هشدار داد که با وجود این‌که در حال حاضر دو کشور زمینه‌های همکاری در برخی حوزه‌های اقتصادی و تجاری را فراهم آورده و اقدام به لغو برخی از تحریم‌های دو‌جانبه کرده‌اند اما تحریم‌های 50 ساله بین دو کشور همچنان در افزایش قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

اما با این حال وی نسبت به گسترش روابط دیپلماتیکی دو جانبه آمریکا و کوبا اظهار امیدواری کرده و روند رشد اقتصادی کوبا را مثبت ارزیابی کرد.

وی همچنین اذعان داشت که بر این عقیده هستیم که برخی حوزه‌های سرمایه‌گذاری همچون کشاورزی، مواد غذایی،بیوشیمیایی، انرژی تجدید پذیر و ساخت و ساز بیش از حوزه‌های دیگر مستعد جذب سرمایه‌های خارجی می‌باشند.

وی در این رابطه خاطرنشان کرد که طبق پیش‌بینی‌های ما رشد اقتصادی کوبا در سال جاری به 4 درصد خواهد رسید؛ در این راستا انتظار می‌رود که  شاهد رشد اقتصادی0/5 درصدی کشورهای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب نیز باشیم.

به گزارش فارس، بر اساس عقیده «آلیسیا بارسنا» دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سپال) دولت‌های منطقه آمریکای لاتین باید تمرکز بیشتری بر روی 2 اصل سرمایه‌گذاری و پس‌انداز به عنوان چالش‌های اصلی اقتصادی داشته باشند. سرمایه‌گذاری و پس‌انداز به جای مصرف‌گرایی که باعث رکود اقتصادی در نظام جهانی می‌شود، باید به عنوان ابزاری در راستای پیشرفت آمریکای لاتین استفاده شوند.

به گزارش سپال، سرمایه‌گذاری در آمریکای لاتین کمتر از قاره‌های دیگر می‌باشد بنابراین کشورهای آمریکای لاتین باید با استفاده از سیاست‌های اجتماعی جدید، تلاش خود را به سمت تولید بیشتر افزایش دهند.

«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا و «رائول کاسترو» رئیس‌جمهور کوبا در 1 جولای (10 تیر) از سرگیری روابط دیپلماتیک و نیز بازگشایی سفارتخانه‌های خود در کشور مقابل در 20 جولای (16 تیر) را رسما اعلام کردند؛ رویدادی که خشنودی جامعه جهانی را در پی داشت.

رئیس‌جمهور کوبا در همین نشست بار دیگر لزوم لغو تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور از سوی آمریکا برای عادی شدن روابط میان دو کشور را یادآوری کرد.

از سوی دیگر «اوباما» نیز از کنگره آمریکا خواسته است تا به تحریم‌های خود علیه کوبا پایان دهد؛ لغو تحریم‌های آمریکا علیه کوبا بدون تصویب کنگره این کشور ممکن نیست و کنگره نیز تاکنون با لغو این تحریم‌ها موافقت نکرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.