علی رضا پاکفطرت در دیدار مدیران شهرداری شیراز با استاندار فارس خاطرنشان کرد: شهرداری شیراز در تلاش است باغات قصردشت که بیش از هزار هکتار وسعت دارند را نگهداری و حفظ کند. شورای شهر شیراز طرح باغات قصردشت را به تصویب رسانده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری شیراز به منظور نگهداری از باغات قصردشت بیش از 250 هکتار از این باغات را خریداری کرده است، افزود: این میزان در 500 هکتار از باغات پراکنده است و عملاً 500 هکتار از باغات شیراز از طریق قانونی قابل تفکیک نیست چون شهرداری در آن شریک شده است.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه باغات قصردشت شیراز برای نگهداری به آب نیاز دارند، تصریح کرد: در گذشته در شهر شیراز قناتهای خوبی وجود داشته است که از جمله آنها میتوان به قنات خیرات که تا محل چهار راه خیرات کنونی ادامه داشته و این قنات آب مورد نیاز پارک 27 هکتاری آزادی را تأمین میکرده اشاره کرد. امروز بنا به دلایلی آب این قنات به یک سوم یا یک چهارم کاهش پیدا کرده است.
علیرضا پاکفطرت با بیان اینکه چشمه جوشک که در مجاورت قصرقمشه قرار دارد در گذشته آب باغات قصردشت را تأمین میکرده است، عنوان کرد: قصرقمشه که در گذشته روستایی کوچک بوده، به دلیل نبود نظارت لازم با ساخت و سازهای غیرقانونی و غیرمقاوم گسترش یافته است.
وی با اشاره به غیرمقاوم بودن بیشتر ساختمانهای قصرقمشه در برابر زلزله، توجه به این نکته را ضروری دانست و بیان کرد: ساخت و سازهای بیرویه در اطراف چشمه جوشک که آب نهر اعظم را تأمین میکند سبب کاهش شدید آب این چشمه و به تبع آن آب نهر اعظم شده است.
شهردار شیراز اداه داد: باغشهرهایی که به دلیل هرج و مرج شهری و شهرسازی در اطراف شهرستان شیراز به ویژه پشت تپهای مشرف به صدرا ایجاد شدند برای تأمین آب مورد نیاز خود چاههایی را غیرقانونی حفر کردند. این چاههای غیرقانونی سبب کاهش شدید آب چشمه جوشک شده که منبع تأمین آب باغات قصردشت بوده است.
پاکفطرت با اشاره به اینکه شهرداری شیراز برای تأمین آب مورد نیاز باغات قصردشت تاکنون 110 حلقه چاه آب با مجوز آب منطقهای استان حفر کرده است، افزود: سطح آب این چاهها نیز کاهش چشمگیری داشته و به کفشکنی نیاز دارند اما درختانی که در گذشته به صورت غرقابی آبیاری میشدند با سیستم قطرهای سیراب نمیشوند. برای سیراب شدن باغات کهن قصردشت لازم است چاههای بیشتری حفر شود.
وی تصریح کرد: درختان خیابان قصردشت از سر خیابان دانشآموز تا آسیاب قوامی با کمبود شدید آب روبهرو هستند و به آنها آبی نمیرسد. خواستاریم استاندار فارس با درخواست از اداره آب مجوز حفر چاه برای آبیاری این درختان توسط شهرداری شیراز را تسهیل کند.
پاکفطرت با بیان اینکه شهرداری شیراز آب شرب را از آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز تفکیک کرده و تا 90 درصد این کار انجام شده است، اظهار کرد: بخشی از باغات قصردشت که برای آبیاری آنها چاه حفر شده است با لولهکشی آبیاری میشود و بخشی از آنها نیز با استفاده از آبیاری قطرهای آبرسانی میشود. باید توجه داشت که درخت 50 ساله با آبیاری قطرهای سیراب نمیشود.
وی، خشکسالی را مهمترین و جدیترین مشکل استان و به تبع آن مشکل شهر شیراز دانست و گفت: اگر وضعیت استان با همین روال کنونی پیش رود استان فارس و شهر شیراز تا 5 سال آینده وضعیت مناسبی نخواهد داشت و باید از هماکنون تمهیدات لازم برای مقابله با این مشکل اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مهاجرتهای روستائیان استان به شهرها به دلیل خشکسالی انجام میشود، بیان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده اقتصاد استان فارس بر پایه کشاورزی بوده است با افزایش خشکسالی در استان بسیاری از روستائیان بیکار شده و مهاجرت به شهر را ترجیح میدهند که نهتنها مشکلاتی برای افراد بلکه برای تمام استان مشکل ایجاد میشود.
شهردار شیراز به تشریح برخی مشکلات مربوط به حوزه میراث فرهنگی پرداخت و عنوان کرد: شهرداری شیراز حق دخل و تصرف در اماکن مربوط به میراث فرهنگی را ندارد، از این رو بخشهایی از شهر مانند محور جنوبی خیابان زند چهره نازیبایی پیدا کرده و هر لحظه ممکن است تخریب شود.
پاکفطرت با بیان اینکه هزینه نظافت و پاکسازی شهر شیراز سالانه به حدود 146 میلیارد تومان بالغ میشود، در جلسه هماندیشی مدیریت شهری با ائمه جماعت شیراز با اشاره به مساحت 200 هزارمترمربعی شیراز، اظهار کرد: روزانه 400 میلیون تومان برای پاکسازی کلانشهر شیراز نیاز داریم و این رقم در سال حدود 146 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه روزانه هزار تن زباله در شیراز جمعآوری میشود، هزینه جمعآوری هر یک کیلو زباله را 100 تومان، اعلام و اضافه کرد: این رقم در سال بیش از 36 میلیارد و 500 میلیون تومان است. در کشوری مانند ژاپن، هزینه جمعآوری زباله و نظافت شهر، یکدهم هزینهای که در کشور ما انجام میشود هم نیست.
پاکفطرت با بیان اینکه شهرداری شیراز در بخش حمل و نقل با مشکلات زیادی روبهرو است، تصریح کرد: هزینه جابجایی هر فرد با اتوبوس برای شهرداری شیراز 1200 تومان است اما هزینهای که از شهروندان دریافت میشود، حداکثر یکسوم این عدد را پوشش میدهد. در چنین شرایطی روحانیون میتوانند با اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه و یادآوری نکات ریز اما ضروری بسیاری از هزینههای شهر را کاهش دهند.
پاکفطرت با بیان اینکه باید نسبت به کشور، شهر و محله خود تعصب داشته باشیم، عنوان کرد: در گذشته که جوانان نسبت به محله خود تعصب داشتند با معضلات اجتماعی کمتری روبرو بودیم و جامعه روحانیت در زمان کنونی نیز میتواند نسبت به ایجاد این تعصب تلاش کند.
وی با اشاره به اینکه به فرهنگ کار و تلاش کمتر توجه میشود، گفت: در گذشته اگر جوانی بیکار میماند این بیکاری را برای خود زشت میدانست اما امروز بیکاری برای جوانان عیب و عار نیست و این مهم معضلات اجتماعی فراوانی در پی دارد. کار به اندازه کافی برای جوانان وجود دارد. یک فرد افغانی در اوایل مهاجرت به شهر شیراز با درآمد روزی پنجاه هزار تومان قانع میشود اما با گذشت چند ماه همین فرد به درآمد کمتر از صد هزار تومان هم قانع نیست، اما بسیاری از جوانان ایرانی بیکار یا در جست و جوی کار هستند.
Sorry. No data so far.