محمدجواد ظریف در مراسم «روزی برای خبرنگار» که صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی و تبریک روز خبرنگار، اظهار داشت: مذاکرات دشواری را با هم پشت سر گذاشتیم و داخل سالن مذاکره، روزهای سختی داشتیم و رسانههای ایرانی همراه ما نیز روزهای سختتری داشتند.
وی افزود: هر چه به پایان مذاکرات نزدیک شدیم، به همت اصحاب رسانه توانستیم حرکت و تلاش بیشتری در زمینه دیپلماسی عمومی و ارائه اطلاعات به مردم کشورمان انجام دهیم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه این یک تحول و پیشرفت بود، اظهار داشت: این انتقاد را میپذیرم که شاید در زمینه اطلاعرسانی در دوران مذاکرات به دلیل محدودیتهایی که در تیم هستهای داشتیم و ناگزیر به رعایت برخی نکات محرمانه بودیم، نتوانستیم با رسانهها تعامل خوبی داشته باشیم، اما با طراحی خوب دوستانمان در رسانه، این وضعیت بهتر شد.
ظریف تصریح کرد: امروز در دنیایی زندگی میکنیم که از یک نظام دوقطبی در حال تغییر به یک نظام تکقطبی است و ساختار قدرت متحول شده و قدرت معنایی یا قدرت نرم یک بعد دیگر قدرت است که امروزه از ابعاد جدید قدرت محسوب میشود و برای ما در این زمینه فضای رقابت کاملاً باز است.
وی با بیان اینکه برای ما که در جمهوری اسلامی ایران دارای نظر هستیم و حرف جدیدی داریم، دیپلماسی عمومی بسیار معنا و مفهوم پیدا میکند، گفت: این چیزی است که به مذاکرات شکل میدهد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: هدف مذاکرات و استقامت مردم، حفظ و نگهداری از دستاوردهای کشور بود.
ظریف خاطرنشان کرد: هدف مهم و خط قرمز ما در مذاکرات هستهای، حفظ عزت و سربلندی مردم ایران بود و هدف از ۱۱ سال مقاومت یا سی و چند سال مقاومت و ایستادگی در مقابل رژیم صدام و اقدامات این چنینی، نشان دادن این بود که ایران را نمیتوان تهدید کرد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه خواستیم به دنیا نشان دهیم که این مردم در مقابل فشار، زور، جنگ و استفاده از سلاح شیمیایی خواهند ایستاد، افزود: مردم ایران بدون عبور از خط قرمزشان ایستادگی میکنند.
وی ادامه داد: هدف ما از این ایستادگی، نشان دادن این بود که مردم ایران در برابر فشار سر خم نمیکنند و مقاومت میکنند و در مقابل کسانی را که فشار وارد میکنند، مجبور به تکریم خواهند کرد.
ظریف با اشاره به اینکه تحریمهای ظالمانه، مردم ایران را پای میز مذاکره نبرد، گفت: مردم ایران همواره ایستادگی کردند و آنچه طرف مقابل را پای میز مذاکره آورد، این بود که تحریمها باعث انفکاک بین مردم و حکومت نشد و حضور مردم پای صندوقهای رای، طرف مقابل را پای میز آورد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آنچه نشان میدهد ما در مذاکرات به اهداف خود رسیدهایم، گفتمانی است که ارائه خواهد شد، تصریح کرد: این گفتمان نشان خواهد داد که ما از مواضع خود گذر نکردهایم.
وی با اشاره به دستاوردهای که مقامات آمریکایی از آن یاد میکنند، گفت: مقامات آمریکایی میگویند که چهار مسیر ایران برای دستیابی به بمب هستهای را مسدود کردهاند؛ در صورتی که این راهها را مبانی دینی ما پیش از این بسته بود و این امر تسهیل حاصل بود. از این منظر نقش رسانهها در این مورد مهم است.
ظریف با اشاره به نقش رسانهها در مذاکرات هستهای، افزود: رسانهها باید به این مساله توجه کنند که اگر مذاکرات هستهای در مورد تعداد سانتریفیوژ، بازماندن فردو، باقی ماندن آب سنگین اراک و باقی ماندن سانتریفیوژ تحقیق و توسعه بود نیز ما موفق شدهایم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: اما مذاکره هستهای پیرامون این بود که ایران را نمیتوان تهدید کرد و باید با این کشور به همراه تکریم صحبت کرد و اگر در حوزه رسانه این رویکرد مطرح شود، در واقع گفتمان انقلاب اسلامی را مطرح کردهایم.
وی با بیان اینکه چرا گروهی تلاش دارند مردم ما را ضعیف نشان دهند، اظهار داشت: آیا این به معنای انقلابی بودن است و زمانی که اوباما مطرح میکند «اگر ما توان داشتیم، پیچ و مهرههای تاسیسات هستهای ایران را باز میکردیم، اما نمیتوانیم»؛ بهتر است قسمت اول آن تیتر شود یا «اما نمیتوانیم»، کدام یک نشاندهنده این واقعیت است که همه قدرتها در مقابل اراده ملت ایران ناتوان است.
ظریف در بخش دیگری از سخنانش به مقاله روز گذشته نیویورکتایمز اشاره کرد و افزود: در این مقاله به هفت زمینه که ایران توانسته بود به اهدافش برسد، اما آمریکا نتوانسته بود، اشاره شده است. در هفت حوزه ایران ایستادگی کرد و پیروز شد و آمریکا مجبور شد بپذیرد، زیرا مردم ایران حاضر بودند روی اهدافشان مقاومت کنند.
وزیر امور خارجه افزود: کسانی که به دنبال اهداف سیاسی داخلی هستند، ارزش این ایستادگی مردم را پایین نیاورند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کسانی که اهل قلم و تحلیل هستند، توجه داشته باشند که هر یک کلمه، همزمان ابعاد داخلی و بینالمللی دارد و آنچه که به عنوان یک پیروزی گفتمانی که زمینه ورود به دوران جدیدی در روابط بینالملل را فراهم کرده است، خدشهدار نشود.
همه اش ادعاست ولی در عمل چه؟
در عمل، متن توافق حجت است نه ادعای شما؛
به خدا این پادشاه لخت لخت است.
ما بچه و نادان و شما بزرگ و کارکشته و دانا!!
ولی وقتی متن توافق چیزهای دیگری می گوید ما باید خودمان را به خری بزنیم؟!؟!
وقتی شما به حضرت عباس قسم می خورید که خروسی در کار نیست ولی در متن توافق نامه دم خروس نمایان است، باید کدام را باور کنیم؟!؟!؟!