یکشنبه 09 آگوست 15 | 14:31

دمیدن آتش کودتا در آمریکای لاتین

یک روزنامه آرژانتینی گزارش داد که در حال حاضر بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین با اقدامات تخریب کننده‌ای از سوی راست‌گرایان افراطی مواجه هستند که ممکن است این اقدامات به کودتا در این کشورها بینجامد.


خبرگزاری فارس: دمیدن آتش کودتا در آمریکای لاتین دولت‌های اکوادور، برزیل، ونزوئلا و سایر کشورهای منطقه امروزه از اقدامات تخریب‌کننده‌ای که توسط راست‌گرایان افراطی و به دست رسانه‌های ارتباط جمعی تحت سلطه آن‌ها صورت می‌گیرد، رنج می‌برند.

روزنامه «تییمپو آرخنتینو» برای دفاع از فرضیه خود نقل قولی از «خوزه موخیکا» معاون رئیس‌جمهور اروگوئه را بیان می‌کند؛ وی اعلام کرده بود که حملات کنونی بر علیه پروژه‌های عمومی در آمریکای لاتین، هجوم‌های بی‌ثبات‌کننده‌ای از سوی راست‌گرایان افراطی هستند.

این روزنامه همچنین در ادامه گزارش خود هشدار می‌دهد که پنج‌شنبه آینده (22 مرداد) تهاجمی تخریب‌کننده علیه دولت دموکرات «رافائل کوره‌آ» رئیس‌جمهور اکوادور که در یکی از سخت‌ترین دوران‌های زندگی خود قرار دارد، روی می‌دهد.


«رافائل کوره‌آ» رئیس‌جمهور اکوادور

در آن روز یک بیکاری عمومی آغاز خواهد شد و بانیان آن اعلام خواهند کرد که این بیکاری برای مدت زمان نامعلومی ادامه خواهد داشت.

این گزارش ادامه می دهد که سه روز بعد و در روز یکشنبه (25 مرداد) تظاهراتی عظیم در تمامی شهرهای برزیل به راه می‌افتد و درخواست برگزاری دادگاه سیاسی در صدر خواسته‌های تظاهرات‌کنندگان قرار خواهد گرفت.


«دیلما روسف» رئیس‌جمهور برزیل

اندکی بعد و در این تظاهرات که از سوی راست‌گرایان طراحی شده است، پایین کشیدن «دیلما روسف» رئیس‌جمهور دموکرات برزیل از مسند قدرت به اصلی‌ترین خواسته معترضین تبدیل می‌شود.

این روزنامه در ادامه به نقل‌قولی از «کوره‌آ» در این رابطه می‌پردازد که عنوان می‌کند ما قربانی موفقیت‌های خود هستیم؛ پیشرفت‌های برزیل و در مقابل اعتراضات صورت گرفته علیه «روسف» را مشاهده کنید؛ این افراد هر بار بیشتر از قبل تقاضا دارند و رسانه‌های آنان نیز سعی می‌کنند فضا را طوری طراحی کنند که مردم گمان کنند در دوران جدید پیشرفتی حاصل نشده و در گذشته شرایط مطلوب‌تری حاکم بوده است.


«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا

در ونزوئلا نیز در حال حاضر اقدامات تخریب‌کننده علیه دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور این کشور در حال گسترش است.

در این گزارش همچنین آمده که این سه کشور تنها کشورهایی نیستند که آتش کودتا به دست مطبوعات تحت سلطه و به خاطر منافع اقتصادی عظیم محلی در آنها دمیده می‌شود.

اقدامات ضد دموکراسی که در سال 2009 در هندوراس و در سال 2012 در پاراگوئه به کودتا علیه دولت منجر شد، اکنون در کشورهایی نظیر آرژانتین، بولیوی و ونزوئلا در حال گسترش است.


«کریستینا فرناندز» رئیس جمهور آرژانتین

این روزنامه آرژانتینی خاطرنشان می‌کند که پس از وقوع کودتای سال 2012 در پاراگوئه برخی رهبران و سیاستمداران در منطقه آمریکای لاتین از اجرای برنامه‌های مشابه دیگری در این منطقه خبر دادند؛ در همین راستا در جولای 2014 «کوره‌آ» هشدار داد که راست‌گرایان با حمایت برخی کشورهای خارجی درصدد احیای مجدد محافظه‌کاران در این منطقه هستند.

«تیمپو» به نقل از «کوره آ» می‌نویسد که ما از طریق دموکراسی برای ریاست جمهوری برگزیده شدیم اما آنها می‌خواهند این تصور را ایجاد کنند که دولت‌های ما دیکتاتور مآبانه عمل می‌کنند و از این طریق حال و هوای وقوع یک کودتا را از طریق رسانه‌های غیرنظامی به وجود می‌آورد.

در این گزارش همچنین به کودتای سال 2007 هندوراس اشاره شده و عنوان می‌کند که این اولین کودتای قرن نبود اما طرز رفتار جدیدی را به وجود آورد.


«خوزه مانوئل زلایا» رئیس‌جمهور قبل از کودتای هندوراس

هیچ‌کس فراموش نمی‌کند که در سحرگاه 28 ژوئن 2009 (7 تیر 1388) و تقریبا دو ساعت پیش از شروع همه‌پرسی پیرامون تشکیل یک مجلس موسسان با هدف اصلاح قانون اساسی هندوراس، کودتاچیان با استفاده از 200 سرباز آموزش دیده اقدام به حمله به کاخ ریاست جمهوری کردند و «خوزه مانوئل زلایا» رئیس‌جمهور وقت هندوراس را ربودند؛ آنها وی را با تهدید اسلحه از خواب بلند کرده و در حالی که هنوز لباس خواب بر تن داشت، بازداشت کردند و از طریق هواپیما راهی پایگاهی نظامی در کاستاریکا و سپس دومینیکن کردند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.