امیراعلا عدیلی کارگردان مستند «بوی فروردین» است وی برای ساخت این مستند 72 دقیقه ای از 50 منبع برای اطلاعات و تحقیقات مورد نظر استفاده کرده است. او در گفته هایش همواره اعتقاد دارد که نجات بناهای تاریخی اصفهان تنها مدیون تلاش مردم این شهر است.
جمشید عدیلی گویندگی این مستند 72 دقیقهای را بر عهده دارد و از نظرات کارشناسی عبدالله جبلعاملی، جمشید مظاهری، مهدی کیوان، علی ظریفی، محمدعلی کاروانپور، علی شجاعی و مرحوم عباسعلی پورصفا در آن استفاده شده است. این مستند با باز آفرینی تصویری تلاش کرده بناهای تخریب شده ای که امروز هعیچ اثری از آن ها نیست را به نمایش بگذارد.
بر پایه این گزارش «مساجد و عمارتهای سلطنتی اصفهان را از بیخ و بن کندند. آن عمارت هفتدست و آئینهخانه و نمکدان با نقشههای عجیب و آئینههای بزرگ شفاف و حوضهای یکپارچه که از سنگهای مرمر صاف شفاف تراشیده شده و سلاطین با مخارج گزاف بنا نهادهاند، تماما خراب شده و به جای آنها جز تپهای خاکی، غمانگیز و ملالتخیز باقی نمانده است».
تصاویر زیر مراحل تصویر سازی سه بعدی مستند «بوی فروردین»است.
گفتنی است همواره این سوال مطرح است که تا چه زمان باید بناهای تاریخی در اکثر مواقع با دلسوزی مردم و بخش های خصوصی حفظ شود؟! مردم نیز در این امر بسیار تاثیر گذار بوده اند. مستند سازان و اصحاب رسانه و خبرنگاران نیز با اطلاع رسانی و پی گیری یکی دیگر از دلایل حفظ بسیاری از بناهای تاریخی کشور هستند. این نگرانی همواره وجود دارد که در صورت بی اهمیتی این گروه ها مدیران فرهنگی چه برنامه ریزی برای حفظ این بناها که نشان دهنده تاریخ ایران است دارند؟ به طور مثال در این مستند پی می بریم که بناهای از بین رفته اصفهان به چه شکل بودهاند.
مستند «بوی فروردین» تلاش دارد تا شکوه اصفهان را با بررسی سفرنامهها، اسناد متنی، ترسیمات و عکسهای پاپازیان، هولستر، آنتوان خان، آرشیو کاخ گلستان، مصاحبه با افراد مطلع، تحقیقات میدانی و تحلیل اسناد به صورت علمی و مستند به تصویر درآورد. بخش هایی از این مستند را در زیر مشاهده می کنید.
Sorry. No data so far.