دوشنبه 17 آگوست 15 | 08:33

میانگین مالیات‌سالانه طلافروشان ۷۰۰هزارتومان

یکی از بندهای ابلاغی سیاستهای اقتصاد مقاومتی مربوط اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی و در کنار آن شفاف‌سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و دیگر بخش‌ها است.


یکی از بندهای ابلاغی سیاستهای اقتصاد مقاومتی مربوط اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی و در کنار آن شفاف‌سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و دیگر بخش‌ها است.

اگر در چند سال اخیر موضوع طرح جامع مالیاتی برای شفاف سازی عملکرد بخش اقتصاد و مالیات در حال اجرا است، اما بازهم آمارها نشان می‌دهد،بخشی از صنوف و مشاغل آزاد حقیقی و حقوقی از متوسط مالیات پرداختی کارمندان نیز کمتر است.

آمارهای تکان دهنده‌ای که حتی رئیس سازمان مالیاتی نیز به آن اذعان دارد و عنوان می‌کند، متوسط مالیات ابرازی طلا فروشان ۷۰۰ هزار تومان بوده که بسیار کم است.

ضعف نداشتن پایگاه‌ها و داده‌های اطلاعاتی از خرید و فروش اصناف و مشاغل و تکمیل نبودن زنجیره تولید تا فروش موجب سوداگری و عدم ارائه شفاف آن از سوی بخش‌های مختلف می‌شود، تا جایی که برخی صنوف به خود اجازه می دهند، از یک کارمند یا کارگر حقوق بگیر مالیات خود را کمتر ابراز کنند.

موج نارضایتی اصناف برای پرداخت مالیات که آن هم به صورت توافقی با سازمان امور مالیاتی انجام شده با آنچه مسئولان اصناف مبنی بر شفاف سازی و یک و بام و دوهوای نصب صندوق مکانیزه فروش مطرح می‌کند، گویای این واقعیت است، برخی صنوف در عمل حاضر به شفاف شدن فعالیت‌های اقتصادی خود نیستند و از نبود اطلاعات و داده‌های سازمان مالیاتی برای اخذ حقوق حقه دولت بیشترین بهره‌ را می‌برند.

بارها رئیس اصناف از شرایط رکود بر بازار و چگونگی میزان دریافت مالیات‌ها گلایه کرده بود، در حالی که باور آن برای جامعه سخت است که این صنوف از متوسط کارمندان نیز کمتر مالیات می‌دهند.

طبق آمارها میانگین سرانه مالیات ابرازی و متوسط رشد آن در صنف بنکدار مواد غذایی طی دوره ۹۱-۱۳۸۸ به ترتیب برابر با ارقام بسیار پایین ۱,۶۴۷,۹۸۵ریال و ۵.۵ درصد است.

این در حالی است که ارقام فوق برای کل اصناف کشور به ترتیب ۲,۴۹۷,۵۰۷ ریال و ۲۲.۶ درصد بوده‌ است.

همچنین متوسط سرانه مالیات تشخیصی و سرانه مالیات قطعی صنف مزبور نیز به ترتیب با رقم ۶,۸۵۶,۵۱۱ و ۴,۶۶۹,۳۱۹ ریال کمتر از میانگین کل اصناف کشور(۹,۸۸۹,۲۰۰ و ۶,۸۰۳,۱۶۰ ریال) است.

– طی دوره مذکور متوسط سرانه مالیات قطعی این صنف (۴,۶۶۹,۳۱۹ ریال) از متوسط سرانه مالیات حقوق کارکنان بخش دولتی (۶,۸۶۶,۵۸۰ ریال) نیز کمتر است.

این آمار یعنی اینکه مالیات کارمندان ۳۳ درصد بیشتر از متوسط مالیات قطعی اصناف بوده است. در حالی که باید مالیات اصناف نسبت به کارمندان بیشتر باشد.

میوه و سبزی

میانگین سرانه مالیات ابرازی صنف میوه و سبزی طی دوره ۹۱-۱۳۸۸ برابر با ۱,۶۱۲,۶۳۱ ریال بوده که نسبت به متوسط اصناف (۲,۴۹۷,۵۰۷ ریال) پایین‌تر می‌باشد. همچنین متوسط رشد سرانه مالیات ابرازی در این صنف(۱۳.۲ درصد) کمتر از کل اصناف (۲۲.۶ درصد) بوده است.

از سوی دیگر متوسط سرانه مالیات تشخیصی و سرانه مالیات قطعی صنف مزبور نیز به ترتیب با رقم ۵,۶۰۱,۸۸۳ و ۵,۱۲۲,۵۹۸ ریال کمتر از میانگین کل اصناف کشور(۹,۸۸۹,۲۰۰ و ۶,۸۰۳,۱۰۶ ریال) می‌باشد.

طی دوره مذکور متوسط سرانه مالیات قطعی این صنف(۵,۱۲۲,۵۹۸ ریال) از متوسط سرانه مالیات حقوق کارکنان بخش دولتی (۶,۸۶۶,۵۸۰ ریال) نیز کمتر می‌باشد.

یکی از معضلات عدم پرداخت مالیات شفاف براساس فعالیت اقتصادی به موضوع فرهنگ سازی و تفکر جامعه و صنوف باز می‌گردد.

دولت می‌تواند با ارائه آمارهای دقیق از هزینه کرد درآمدهای این بخش نگاه درست به جامعه القا کند که می‌توان دیدگاه غلط گذشته را تغییر دهد.

میادین میوه و تره بار و بارفروشان

علی‌رغم اینکه میانگین سرانه مالیات ابرازی صنف میادین میوه و تره‌بار و بارفروشان طی دوره ۹۱-۱۳۸۸ با رقم ۵,۶۶۲,۵۴۶ ریال بیشتر از میانگین کل اصناف بوده است، اما متوسط رشد آن طی سالهای فوق برابر با ۰.۷- درصد می‌باشد.

همچنین میانگین سرانه مالیات تشخیصی و متوسط رشد آن در این صنف(۱۲,۸۹۴,۲۶۲ ریال و ۳۸.۹ درصد) بیشتر از کل اصناف (۹,۸۸۹,۲۰۰ ریال و ۲۴.۹ درصد) می‌باشد.

– همچنین مودیان این صنف به طور متوسط از سرانه مالیات قطعی(۹,۶۴۱,۶۸۵ ریال) بیشتری نسبت به میانگین کل اصناف کشور(۶,۸۰۳,۱۰۶ ریال) برخوردار بوده‌اند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.