«عمر اوسی»، نماینده پارلمان سوریه و رئیس ابتکار ملی برای کردهای سوریه در خصوص اقدام ترکیه در ساخت دیوار حائل در مرز با سوریه اظهار داشت: برنامه ترکیه برای منطقه، بزرگتر از ساخت دیوار حائل در مرز با سوریه است و انتظار میرود که مرزهای شمالی سوریه و به خصوص مناطق کردنشین طی روزهای آتی شاهد تحولاتی بزرگی باشد.
وی با هشدار درباره احتمال یورش زمینی ترکیه به برخی مناطق سوریه گفت: پیشبینی میشود ترکیه مناطقی را که از جرابلس آغاز میشود تا اعزاز در ریف شمالی حلب در نواری به طول یکصد و 10 کیلومتر و عرض 50 کیلومتری را هدف قرار دهد و سپس مناطق کردنشین دیگری از مرزهای رود دجله تا قامشلی، درباسیه، عامود، راس العین و کوبانی تا برسد به عفرین را مورد حمله قرار دهد.
وی در خصوص قضیه ورود ترکیه به ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش گفت: این دروغ و نمایشی بزرگ است که دولت رجب طیب اردوغان از طریق آن به دنبال رسیدن به سه هدف است، نخست یورش زمینی به سوریه و این قضیه بر خلاف گفته برخی تحلیلگران اصلا بعید نیست.
نماینده پارلمان سوریه با اشاره به اینکه احتمال یورش زمینی ترکیه به خاک سوریه طی چند هفته یا چند روز آینده وجود دارد، گفت: ترکیه به دنبال ایجاد منطقه بیطرف در طول یکصد و پنجاه کیلومتری مرز خود با سوریه است تا از آنجا به عنوان پایگاهی برای آموزش تروریستها و تشدید حملات علیه نظام سوریه به منظور سرنگون کردن آن استفاده کند.
اوسی گفت: هدف دوم ترکیه از پیوستن به ائتلاف ضد داعش، سرکوب دولتهای محلی خودمختار کردها در قامشلی، کوبانی و عفرین است.
نماینده پارلمان سوریه هدف سوم ترکیه را فرار رو به جلو از طریق برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی خواند و گفت: در پی شکست مذاکرات حزب عدالت و توسعه ترکیه برای تشکیل دولت ائتلافی با احزاب معارض و به خصوص حزب الشعب الجمهوری، اردوغان، مبارزه با داعش را ابزاری برای تظاهر به حمایت از امنیت ملی کشورش و بهرهبرداری از آن در انتخابات کرده است.
وی افزود: اردوغان به بهانه حمله به داعش در کردستان ترکیه و کردستان عراق و در خاک سوریه به دنبال ضربه زدن به کردها و نابودی پایگاههای حزب کارگران کردستان است تا بدین ترتیب آرای تندروهای ترکیه را در انتخابات پارلمانی این کشور به دست آورد و با تصاحب اکثریت مطلق کرسیهای پارلمان، دولتی را به رهبری حزب عدالت و توسعه همچون آنچه که بین سالهای 2002 تا 2015 بود، تشکیل دهد.
اوسی گفت: حزب دموکراتیک کرد ترکیه در انتخابات اخیر این کشور ۱۳.۲ درصد از آرای رایدهندگان را به دست آورد و اینک اردوغان درصدد است با برگزاری انتخابات زودهنگام کرسیهایی را که از دست داده است، باز پس بگیرد و رویاهای خود را برای تبدیل نظام پارلمانی به ریاست جمهوری به حقیقت مبدل کند.
وی در پایان تصریح کرد: در هر حال ترکیه در مبارزه با داعش، جبهه النصره و دیگر گروههای افراطی جدی نیست و در اصل این گروهها ساخته دست ترکیه هستند.
Sorry. No data so far.