دوشنبه 17 آگوست 15 | 17:20

زائری: عزت جمهوری اسلامی را نشان دهید

شواری مشورتی بررسی ششمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور اساتید و کارشناسان سینمایی، فرهنگی و هنری در دبیرخانه عمار برگزار شد.


شواری مشورتی بررسی ششمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور اساتید و کارشناسان سینمایی، فرهنگی و هنری در دبیرخانه عمار برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام زائری، فعال فرهنگی و رسانه‌ای، محمدحسن نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس، محمد خزاعی، دبیر جشنواره فیلم مقاومت، محمدصادق باطنی، کارگردان و مستندساز، مجید بذرافکن، محقق و پژهشگر انقلاب اسلامی و موسی خانزاده‌پور، فیلم‌ساز و مستندساز حضور داشتند.

عزت جمهوری اسلامی را نشان دهید

در ابتدای این نشست حجت الاسلام زائری اظهار داشت: امروز، جشنواره عمار توانسته است جایگاه و مخاطبان خود را پیدا و تثبیت کند ولی به طور ناخواسته عناوین فراخوان جشنواره طوری است که جنبه‌های منفی و سلبی جشنواره عمار زیاد دیده می‌شود.

نویسنده کتاب‌های «حجاب بی‌حجاب» و «سبک زندگی» همچنین افزود: علی‌رغم اینکه جامعه ما در موضوع خانواده محتوای مثبت فراوانی دارد اما به این موضوع مهم، توجه کافی نشده است در حالی‌که جریان مقابل با هدف تاثیرگذاری بر فرهنگ خانواده‌های ما، به شدت فعال است.

حجت الاسلام زائری با اشاره به بحث توافق هسته‌ای نیز گفت: گرچه ما در داخل انتقاداتی به توافق هسته‌ای داریم ولی در نگاه کشورهای مسلمان، ایران، کشوری است که توانسته همزمان با مذاکره با شش قدرت جهانی، دست‌آوردهای بزرگی هم داشته باشد، از این جهت مستندسازها و فیلم‌سازهای ما باید با فهم و توجه به زبان مخاطبان، عزت و عظمت جمهوری اسلامی را با توجه به این موفقیت‌ها، چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بین المللی نشان دهند.

همه مخاطبان و موضوعات درنظر گرفته شود

زائری در بخش دیگری از سخنانش گفت: تیزر و آگهی تبلیغاتی برای معرفی کالاهای فرهنگی مهم هستند ولی جبهه فرهنگی انقلاب، هنوز در تولید تیزرها و آگهی‌های تبلیغاتی بازرگانی به بلوغ کافی نرسیده است و  مناسب است در جشنواره عمار، بخشی ويژه برای بهتر دیده شدن اقلام فرهنگی اختصاص داده شود.

نویسنده کتاب «نصرالله»، تصریح کرد: جشنواره عمار، به عنوان متولی و نماینده جبهه فرهنگی انقلاب در حوزه هنر و سینما، بایستی در همه موضوعات و برای همه مخاطبان تولید محتوا نماید.

وی افزود: هنر مستندسازها و فیلم‌سازهای جبهه فرهنگی انقلاب، آن است که بتوانند مانند فیلم «یزدان تفنگ ندارد»، فیلمی بسازند که همه مخاطبان را، حتی مخاطبانی که مخالف انقلاب هستند، تحت تاثیر قرار دهد.

توجه به موضوعات زمین مانده، رمز موفقیت عمار

محمدحسن نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس، با تایید سخنان حجت الاسلام زائری، گفت: موفقیت جشنواره عمار بخاطر پرداختن و بها دادن به موضوعات سیاسی و زمین مانده است که کسی روی آن‌ها کار نمی‌کرد.

وی با بیان اهمیت و تاثیرگذاری بالای آثار کوتاه، پیشنهاد داد: موضوعات اخلاقی به صورت کوتاه، غیرمستقیم و با ریتم تند بیش‌تر در جشنواره عمار، مورد توجه قرار گیرد.

عمار را، بیش‌تر سیاسی می‌دانند

در ادامه این نشست نیز محمد خزاعی، گفت: می‌توان با آسیب‌شناسی و رصد جامعه و پیش‌بینی معضلات و مشکلات چند سال آینده، فیلم‌سازها و مستندسازها را به تولید محتوا به عنوان راه‌کارهای حل مشکلات، تشویق کرد.

دبیر جشنواره فیلم مقاومت، بیان کرد: علی‌رغم این‌که ممکن است شباهت‌هایی در مضمون و محتوا میان جشنواره عمار و سایر جشنواره‌ها باشد اما عمار بدلیل خلاقیت‌های ساختاری و اجرایی، توانسته است جایگاه خود را پیدا کند و به عنوان جشنواره‌ای پیش‌رو، شناخته شود.

وی ادامه داد: عمار، جشنواره‌ای است که براساس عقاید و آرمان‌های انقلابی، شکل گرفته است و به خاطر این آرمان‌ها، مورد احترام است ولی در نگاه مخاطب عام، بیش‌تر با مضامین تند و کوتاه سیاسی شناخته‌ می‌شود، از این جهت لازم است عمار در موضوعات و معضلات اجتماعی هم بیش‌تر از قبل وارد شود و به عنوان نماینده جبهه فرهنگی انقلاب در موضوعات مختلف از موضع انقلابی به تولید محتوا بپردازد.

مدعی اصلاح جامعه باشیم

در ادامه این جلسه محمدصادق باطنی، کارگردان مستند «او با ما» با برشمردن موضوعاتی همچون مسئله ازدواج، خانواده، امر به معروف و نهی از منکر، مشکلات جوانان و اشتغال، گفت: بایستی چیدمان و ویترین جشنواره عمار، به عنوان نماینده جریان فرهنگی انقلاب در حوزه فیلم‌سازی، طوری باشد که مستندسازها و فیلم‌سازهای انقلابی، بتوانند در کنار فعالیت در موضوعات سیاسی و جهان اسلام، در زمینه معضلات و مسائل داخلی کشور هم، مدعی اصلاح جامعه و پرداختن به آن‌ها باشند.

برگزیده چهارمین دوره جشنواره عمار، در ادامه سخنانش درباره محتوای فراخوان جشنواره، گفت: تعدد و تکثر بخش‌های جشنواره عمار موجب شده است برخی از قسمت‌ها مثل مقالات و نقدهای سینمایی یا فیلمنامه در حاشیه و سایه بخش فیلم قرار بگیرند و کمتر از بخش‌های اصلی مورد استقبال قرار بگیرند.

باطنی تأکید کرد: دبیرخانه جشنواره عمار باید برای حل این مشکل چاره‌ای بیندیشد.

چهار رویکرد مهم جشنواره عمار

مجید بذرافکن، نیز در این نشست مشورتی، گفت: اصالت جشنواره عمار، به دلیل حرف زدن از موضوعات و مسائل پیچیده‌ای است که کسی حاضر نیست به این مسائل بپردازد.

پژوهشگر انقلاب اسلامی، با اشاره به موضوعات زمین مانده‌ای مانند تحریف امام یا مسئله هسته‌ای گفت: طراحی فراخوان عمار بایستی به گونه‌ای باشد که بتواند همه موضوعات و رویکردهای زمین مانده انقلاب اسلامی را بصورت دقیق و معلوم، دربرگیرد.

بذرافکن در ادامه چهار رویکرد 1.ناکارآمدی اداره مکتب تکنوکراتی و مدرن در جمهوری اسلامی، 2.حصر نظریه «پیشرفت در مکتب امام»، 3.بررسی مصادیق پیشرفت جمهوری در موضوعات مختلف و 4.دلبستگی مردم به نظام را به عنوان رویکردهای مهم جشنواره عمار بیان و تصریح کرد: بایستی مستندسازها و فیلم‌سازهای انقلابی به طور دقیق جنبه‌های مثبت جمهوری اسلامی را مطرح نمایند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.