ازدواج در راستای پاسخ به نیازهای فطری انسان ها با اهداف مهم و ارزشمند صورت می گیرد اما متاسفانه در سال های اخیر با ایجاد تغییرات در نگرش های جامعه این اهداف مورد تغییر قرار گرفته و بنیان های خانواده را سست و بی اساس نموده و باعث رشد طلاق شده است.
وجود عواملی از قبیل صبر، گذشت، قناعت، رعایت احترام به حقوق یکدیگر، دوری از چشم و همچشمی، اعتماد و وفاداری و عدم مقایسه همسر با دیگران می تواند در تحکیم یک ازدواج موثر باشد اما در صورت عدم رعایت هر کدام از طرفین فضای خانواده متشنج و در نهایت جدایی رخ خواهد داد.
قبح طلاق در جامعه کمرنگ شده است
فاطمه کهکی عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: طبق نظر جامعه شناسان و روانشناسان قبح طلاق در جامعه ریخته شده و حتی در روزهای آغازین زندگی مشترک نیز راجع طلاق به راحتی در بین زوجین صحبت می شود که این خود یک عامل در افزایش طلاق به شمار می رود.
وی افزود: عشق های آتشین که با یک هوس شدید در سنین کم رخ می دهد به زودی به دلیل عدم وجود تفاهم به سردی گراییده، همچنین ازدواج های ناآگاهانه که با عدم تحقیق و شناخت صورت گرفته نیز معمولا محکوم به طلاق هستند.
وی ادامه داد: ازدواج های با فاصله سنی زیاد که در جامعه شیوع یافته و معمولا با هدف خاص و مسائل مالی انجام می شود با عدم تحکیم خانواده روبرو بوده همچنین بیکاری زوجین و عدم توانایی مرد در پرداخت هزینه های خانواده نیز عاملی برای طلاق به شمار می رود.
کهکی با بیان ناتوانایی های جنسی به دلیل عدم آگاهی و پنهان کاری معمولا مداوا نشده و زمینه طلاق را ایجاد می کند افزود: نبود فرزند نیز می تواند عاملی در بروز طلاق به شمار آید اما نسبت به سایر عوامل نقش کمرنگ تری در جدایی زوجین دارد.
وی عنوان کرد: دخالت های والدین در زندگی فرزندان به دلیل عدم قبول زندگی مستقل آنان و ناتوانی زوجین در مدیریت مداخلات خانواده ها تاثیر به سزایی در از هم پاشیدن کانون گرم خانواده و طلاق دارد به ویژه اگر مداخله از طرف هر دو خانواده صورت گیرد.
در طی سال گذشته بیش از یک صد هزار نفر در کشور طلاق گرفته اند
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با بیان در طی سال گذشته 163 هزار و 569 نفر بر طبق آمار سازمان ثبت احوال طلاق گرفته اند کهکی افزود: بیشترین آمار طلاق درسال 93 در مردان در سنین 25 تا 29 سال و در بین زنان در سنین 20 تا 24 سال صورت گرفته است.
کاهش آرامش و افزایش بیماری های روحی می تواند پس از طلاق برای زوجین ایجاد شود
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با بیان کاهش آرامش و افزایش بیماری های روحی در نتیجه تنهایی و عدم حمایت اجتماعی پس از طلاق برای برخی زوجین ایجاد می شود افزود: با افزایش طلاق زنان مطلقه در جامعه افزایش می یابد که در صورت عدم پشتوانه مالی وارد زندگی دیگران شده و با ایجاد تشنج بنیان خانواده های دیگر را نیز سست می کنند.
کهکی در این راستا ادامه داد: متاسفانه به دلیل تاثیرات مخرب ماهواره ها افزایش طلاق در برخی موارد افزایش بی بند و باری را در جامعه رواج می دهد چرا که بعضی افراد پس از جدایی به دلایل گوناگون تمایلی به ازدواج مجدد از خود نشان نداده و ارتباطاتی خارج از عرف ایجاد می کنند.
وی با تاکید اثرات مخرب طلاق بر فرزندان افزود: زمانی که کودکان در سنین بسیار پایین قرار دارند تاثیر طلاق بر آن ها کمتر است اما در سنین بلوغ اثرات طلاق بسیار شدید است. همچنین اگر دختر بچه از مادر و پسر بچه از پدر پس از طلاق جدا شوند آسیب فراوانی می بینند چرا که برای الگوسازی پسر به پدر و دختر به مادر نیازمند است.
وی به منظور جلوگیری از طلاق، کمرنگ کردن عوامل تاثیر گذار را مطرح کرد و گفت: مشاوره های قبل از ازدواج برای زوجین و خانواده ها در جلوگیری از طلاق موثر بوده چرا که شناخت و آگاهی طرفین را نسبت به زندگی مشترک افزایش می دهد.
Sorry. No data so far.