فیل هواد منتقد وبسایت گاردین بعد از دیدن ساخته جدید مجید مجیدی به این فیلم ٤ ستاره داده است. او مطلبش را که با عنوان «محمد رسول الله: حکایت خاطره انگیزی از ظهور اسلام» نوشته شده با پیشینه تصویر رسول الله در سینما و یادی از شاهکار مصطفی عقاد آغاز می کند. بعد با مقایسه این دو اثر ساخته پر خرج و ٤٠ میلیون دلاری ایران را به خاطر حضور تنی چند از چهره های سرشناس عالم سینما تحویل می گیرد. از نقش ویتوریو استورارو در فیلم می گوید و اتفاقات خارق العاده ای که با حمله ابرهه آغاز می شود. سپس سراغ مایه گذاشتن از نوح آرانوفسکی می رود و آن را به لحاظ تکنیک بالاتر از ساخته مجیدی معرفی می کند. با این وجود «محمد رسول الله» را فیلمی دینی تر می داند که توقع می رود کسانی را هم که آشنایی چندانی به تاریخ اسلام ندارند جذب خود کند. اما تعریف از خارجی های «محمد رسول الله» فقط به ویتوریو استورارو ختم نمی شود. فیل هواد با اشاره به دکور عظیم ساخته جدید کارگردان «آواز گنجشک ها» و «بچه های آسمان» آن را بی عیب و نقص و پوشاننده پیام رادیکال فیلم دانسته. او صریحا اعتبار دکور این فیلم را فقط به کرکا کلیاکوویچ و طراح لباس آن، مایکل او کانر می دهد.
اما نکته جالب توجهی که این منتقد در پایان متنش به آن اشاره می کند تفاوت آشکار قصه اسلام از دید مجیدی با آنچه -به تعبیر نویسنده- «احمق های داعش» روایت می کنند است. مجیدی نشان می دهد اسلام درون یک جامعه بت پرست متولد می شود. چیزی که داعشی ها آن را نفی می کنند و سعی دارند در موردش سکوت کنند.
جملات پایانی منتقد گاردین هم جذاب است. جایی که می گوید: « فیلم او [مجیدی] به طرز روشنفکرانه ای صادق، متعهد و شاعرانه است اما بیایید آرزو کنیم که هیچ وقت لازم نباشد آن را «شجاعانه» بخوانیم».
در تمامی این متن تقریبا هیچ اشاره ای به ایران نشده و تمامی بخش های مثبت فیلم حاصل کار خارجی های حرفه ای این اثر دانسته شده است. جالب این که علیرغم تمامی تعریفات باز هم روایت مجیدی از زندگی پیامبر صریحا رادیکال توصیف شده اما رادیکالی که البته با «احمق های داعش» در تضاد کامل است. انگار از نظر منتقد گاردین سازندگان «محمد رسول الله» روی دیگر سکه داعش هستند.
این فیلم که به تازگی در سینماهای ایران هم اکران شده با بازی چهره هایی چون مهدی پاکدل، علیرضا شجاع نوری، ساره بیات، مینا ساداتی، محسن تنابنده و… ساخته شده است.
Sorry. No data so far.