«علی ماجدی» سفیر ایران در آلمان مصاحبهای که به تازگی با روزنامه آلمانی «اشتوتگارتنناحریشتن» داشته است، درباره همکاریهای ایران با آلمان پس از اجرا شدن توافق هستهای میان ایران و غرب، از سرمایهگذاری آلمان در ایران حمایت کرده است.
این روزنامه از ماجدی که از اکتبر گذشته تاکنون سفیر ایران در آلمان است با عنوان فردی یاد کرده است که در کسب و کار و اقتصاد مهارت دارد. ماجدی گفت که پس از توافق هستهای میان ایران و غرب، ظرفیت جدیدی برای همکاری ایران و آلمان به وجود آمده است.
حجم صادرات آلمان به ایران در سال 2005 برابر با 4.4 میلیارد یورو بود. خبرنگار این روزنامه با استناد به این موضوع از ماجدی پرسید که آیا این امید وجود دارد که میران صادرات آلمان به ایران بار دیگر به این حد برسد؟ سفیر تهران در برلین هم در پاسخ گفت: «درست است که پیش از تحریمها آلمان دومین شریک تجاری مهم ایران بود و اکنون به رتبه پنجم رسیده است. در فاصله سالهای 2013 و 2014 صادرات این کشور به ایران با افزایش 30 درصدی،ارزشی 2.4 میلیارد یورویی را تجربه کرد. من فکر میکنم که آلمان بار دیگر جایگاه خود را درمیان شرکای ایرانی پیدا کند اما تحقق چنین چیزی 4 تا 5 سال زمان لازم دارد. درهای (اقتصاد) ایران بار دیگر بر روی شرکتهای آلمانی باز شده است. با این حال رقابت در ایران افزایش یافته است.»
ماجدی از شرکتهای اروپایی و چینی به عنوان رقبای شرکتهای آلمانی نام میبرد ولی اعلام میکند که کیفیت شرکتهای آلمانی در مقایسه با دیگران بیشتر است. شرکتهای ایرانی میتوانند شرکای خود را پیدا کنند و اینجاست که نسبت قیمت به عملکرد خوب معیار مهمی است.
وی گفت: «ما به دنبال این نیستیم که فقط از آلمان کالا وارد کنیم بلکه از آلمان انتظار داریم که در ایران سرمایهگذاری کند. ما میخواهیم که شرکتهای آلمانی با سرمایهگذاری و تولید، شغل ایجاد کنند و این اقدام را یا به صورت مشترک و یا مستقل صورت دهند.»
سفیر ایران در آلمان از چنین رویکردی به عنوان سیاست اقتصادی جدید دولت ایران نام برد.
خبرنگار این روزنامه از ماجدی پرسید که چرا شرکتهای آلمانی باید در ایران سرمایهگذاری کنند؟ که وی در پاسخ گفت: «ما داری جمعیت جوان و تحصیلکرده هستیم و هزینه نیروهای کار در ایران به زیادی آلمان نیست و هزینههای انرژی و مالیاتی را هم باید به آنها اشاره کرد. در ایران 7 منطقه آزاد تجاری وجود دارد که برای سرمایهگذاران مفید است. در دیگر مناطق هم هزینه مالیاتی متفاوت است و وقتی (به عنوان مثال) شرکتهایی از «بادنوورتمبرگ» در ایران سرمایهگذاری کنند، در این صورت هر 2 طرف سود خواهند برد.»
ماجدی همچنین گفت: « شرکتهای آلمانی در خاورمیانه شهرت خوبی دارند و وقتی این شرکتها با شرکتهای ایرانی همکاری کنند از آنجایی که هزینه تولید در ایران پایین است در این صورت میتوانند کالاهایی با کیفیت بالا با قیمت پایین تولید کنند. در خاورمیانه حدود 400 میلیون نفر زندگی می کنند. به همین دلیل منطقه از لحاظ انسانی مانند اتحادیه اروپاست. علاوه بر این خاورمیانه بازار فروش جذابی است. با این پیام ما میخواهیم که شرکتهای کوچک و یا متوسط را در اختیار داشته باشیم. چرا که این اقدام به توسعه شرکتهای جدید با عنوان کنسرسیومهای بزرگ منجر میشود.»
وی همچنین گفت که در 6 ماه گذشته 25 شرکت جدید آلمانی در ایران ثبت شدهاند. این شرکتها میخواهند در ایران دفتر داشته باشند.
اشتوتگارتر ناخریشتن در ادامه با اعلام اینکه ایران بزرگترین تولید کننده خودرو در منطقه است، از همکاری ایران خودرو با دایملر کرایسلر آلمان پرسید که ماجدی گفت: « دایملر و ایران خودرو پیش از تحریمها با هم کار میکردند و انها میخواهند که همکاری را بار دیگر از سر بگیرند. فولکسواگن هم در جستوجوی جایگاهی در ایران است. من به تازگی از شرکت «بوش» دیدار کردم و آنها هم در جستجوی بازار ایران هستند. ایران در سال 2014 حدود یک میلیون خودرو تولید کرد که در مقایسه با سال قبل 50 درصد افزایش داشت. درخواست برای خودروهای متوسط در خاورمیانه بسیار بالاست.»
ماجدی درباره قدرت خرید در ایران و اقدامات دولت در این زمینه گفت: «دولت جدید شرایط مالی را تحت کنترل دارد و به این منظور ضروری است که شرایط برای سرمایهگذاری در ایران مساعد شود. سال 2013 یعنی زمانی که دولت جدید آغاز به کار کرد، تورم 35.5 درصد بود و تاکنون به 15 درصد کاهش یافته است و هدف این است که تا سال 2017، تورم تک رقمی شود. ثبات پولی دیگر دستاورد دولت جدید است.»
وی همچنین گفت که از دید وی توافق هستهای در روابط ایران و دیگر کشورها از جمله آلمان بسیار مهم است و با توجه به موارد اشاره شده میتوان در ایران آموزشی بنابر روشهای آلمانی پیگیری کرد. ایران و آلمان سابقه همکاری طولانی مدتی دارند و به این وسیله میتوان آموزش مسایل فنی را در دیگر همچنین در افغانستان و تاجیکستان پیگیری شود.
Sorry. No data so far.