یکشنبه 30 آگوست 15 | 12:36

برخورداری از روابط متوازن با اروپایی‌ها

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: میزان سرمایه‌گذاری چین در ایران بیش از ۲۰ میلیارد دلار است و بیش از ۲۰ پروژه را در بر می‌گیرد که با رفع تحریم‌ها، فضاهای بیشتری برای کشورهای مختلف برای گسترش همکاری‌های اقتصادی با ایران بوجود خواهد آمد.


خبرگزاری فارس: منحصر نبودن اثرات توافق به ایران و کشورهای غربی/ بیش از ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران/ برخورداری از روابط متوازن با اروپایی‌ها علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در سفر چهار روزه به چین و دیدار و گفت‌وگو با مقامات این کشور و رایزنی در خصوص توسعه روابط با شبکه تلویزیونی سی.سی.تی.وی، چین مصاحبه کرد.

صالحی در این مصاحبه گفت: اثرات این توافق بسیار زیاد است و تنها به کشور من  و یا به کشورهای غربی منحصر نمی‌شود.

وی افزود: تاثیرات این توافق بر کشور من، کشورهای غربی، جامعه بین‌المللی و منطقه بوده و اثرات این توافق بسیار زیاد است زیرا غرب خواست که این پرونده که یک پرونده محدود و داخلی بود به یک پرونده بین‌المللی بدل شود و در نتیجه اثرات حل و فصل آن به صورت بین‌المللی خواهد بود.

 رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: تاثیرات این توافق سبب ایجاد تغییرات در حیطه‌های سیاسی و بین‌المللی خواهد شد و پس از این توافق روابط بین‌المللی، دچار تغییرات خواهند شد.

 وی گفت: ما شاهد وضعیتی پیش از توافق نخواهیم بود و در حقیقت این توافق از یک پرونده ساختگی در 12 سال پیش ریشه گرفت.

صالحی افزود: در حقیقت ما هیچ مشکلی در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز اتمی خود در ایران نداشتیم اما 12 سال پیش غرب به فکر ایجاد یک پرونده ساختگی بر ضد کشور من افتاد و آنها تصور می‌کنند که بهترین راه استفاده و بهره‌برداری از موضوع اتمی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: آنها تلاش‌های خود را آغاز کردند و ایران را به زعم خود به فعالیت‌های غیر صلح‌آمیز متهم کردند و این موضوع از سال 2002 آغاز شد.

وی گفت: از آن زمان ما در حال مذاکره و بررسی این موضوع هستیم و این مذاکرات به یکباره و از سال 2003 و زمانی که ما مذاکرات را با 3 کشور اروپایی (آلمان،فرانسه و انگلیس) آغاز کردیم، شروع شد.

صالحی گفت:‌ این مذاکرات با گذشت زمان ادامه پیدا کرد و شمار کشورهای مذاکره کننده بیشتر شد و چین و روسیه و آمریکا هم به مذاکرات ملحق شدند و گروه 1+5 به وجود آمد.

صالحی گفت: این مذاکرات تا آغاز سال 2013 ادامه پیدا کرد. با بر سر کار آمدن دولتی جدید در کشور من و با توجه به نوع فکر این دولت و پیش زمینه مذاکرات با گروه 1+5 ما این مذاکرات را در 2 بخش ادامه دادیم. یکی در بخش مذاکرات با گروه 1+5  و بخش دیگر به مذاکرات با آمریکایی مربوط می‌شد. زمانی که ما مذاکرات را با آمریکایی‌ها آغاز کردیم. آنگاه مذاکرات سرعت بیشتری پیدا کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تحریم‌ها گفت: پس از انقلاب اسلامی ما شاهد تحریم‌ها بودیم اما در سال‌های اخیر این تحریم‌ها تشدید شد. آنها می‌گویند که خواهان وضع تحریم‌هایی بودند که اقتصاد ایران را فلج کند اما موضوع خوبی که درباره اقتصاد ایران وجود دارد این است که این اقتصاد یک اقتصاد صادرات محور نیست. این اقتصاد یک اقتصاد بومی است. ایران یک کشور بزرگ است و 80 میلیون نفر جمعیت دارد. ما یک بازار داخلی بزرگ داریم. این بازار می‌تواند اقتصاد کشور را ثبات ببخشد.

وی افزود: حتی کاهش ارزش پول ملی نتوانست ما را از نظر داخلی تحت تاثیر قرار دهد زیرا اقتصاد ما یک اقتصاد بومی است و ما از طرف اقتصادهای خارجی تحت تاثیر قرار نگرفتیم. البته تا حدی تحت تاثیر قرار گرفتیم اما این تاثیر آنقدر نبود که اقتصاد ما را فلج کند.

صالحی درباره موضوع بیکاری در ایران نیز گفت: نرخ بیکاری در ایران در حدود 10 تا 11 درصد است، اما در مقایسه با کشورهای دیگر و از جمله کشورهای اروپایی عملکرد ما بسیار خوب بوده است. امیدواریم که با اقدامات جدید صورت گرفته و برنامه اقتصادی موضوع بیکاری به روشی درست برطرف شود. اقتصاد ما یک اقتصاد بومی است و ما برای صادرات تلاش نمی‌کنیم.

 رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: صادرات برای ما خوب است اما هدف ما این است که اقتصاد خود را بر اساس نیازهای داخلی قرار دهیم و صنعت و تمامی فعالیت‌های اقتصادی در این سو متمرکز شده‌اند تا از اقدامات خارجی مصون بمانند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی درباره حضور اقتصادی چین در ایران گفت: با تشدید تحریم‌ها روابط ما با چین گسترش پیدا کرد. ما در طول یک دهه اخیر روابط اقتصادی خوبی با چین داشته‌ایم. لازم است که ما از چین تشکر کنیم زیرا همکاری‌هایی اقتصادی ما در این دوره دشوار گسترش پیدا کرد.

صالحی گفت: ارزش مبادلات اقتصادی ما به بیش از 50 میلیارد دلار رسیده است و ما یکی از شرکای عمده تجاری چین هستیم و چین مهمترین شریک تجاری ما محسوب می‌شود.

رئیس سازمان انرژی کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا با رفع تحریم‌ها پیش بینی می‌کنید که میزان سرمایه‌گذاری چین در زیر ساخت‌های ایران افزایش یابد، گفت: تفاهم بین دو کشور بر این اساس استوار است که چین در پروژه‌های بزرگ ایران سرمایه‌گذاری کند و درباره این موضوع از پیش هم تفاهم وجود داشته است.

 وی گفت: میزان سرمایه گذاری در این رابطه به بیش از 20 میلیارد دلار رسیده است که بیش از 20 پروژه را در بر می‌گیرد و به نظر می‌رسد که این میزان سرمایه‌گذاری افزایش یابد. به نظر می‌رسد با رفع تحریم‌ها فضاهای بیشتری برای کشورهایی چون چین برای گسترش همکاری‌های اقتصادی آنها با کشورم وجود داشته باشد.

صالحی درباره بازگشایی سفارت انگلیس در ایران گفت: ما از روابط متوازنی با کشورهای بزرگ اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا و اسپانیا برخورداریم و نمی‌توانم اعلام کنم که کشوری در داشتن روابط با ما در بین آنها پیشرو باشد. این توازن به گونه‌ای است که نمی‌توان گفت کدامیک از آنها پیشرو است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.