نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل در اظهاراتی ضمن مخالفت با «برجام»، از نزدیکی ریاض و تلآویو به خاطر مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 تاکید کرد.
جان بولتون با شرکت در برنامه شبکه «فاکس نیوز» ضمن مخالفت و رد «برجام» به سوالات این شبکه وابسته به مخالفان جمهوریخواه دولت باراک اوباما پاسخ داد.
نماینده دولت بوش در سازمان ملل و از چهرههای نومحافظهکار در آمریکا در پاسخ به سوالی درباره «پارچین» گفت: «ابتدا باید دید که پارچین در مقایسه با دیگر ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران، چه تاسیساتی است و چه جایگاهی دارد. این درست است که پارچین برای دههها یک پایگاه نظامی بوده است که در آن تحقیق وتوسعه درباره مواد منفجره و دیگر کارها انجام گرفته است».
وی ادعا کرد: «من فکر میکنم اگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پارچین برود آنها مواد شکافت پذیری بیابند چون من فکر نمیکنم اصلا هیچ مواد شکافتپذیری آنجا باشد. آنچه در آنجا بود مواد انفجاری قوی و چاشنیهخای انفجاری مورد نیاز برای انفجارهای هستهای است و نه مواد شکافت پذیر».
وی در ادامه ادعاهایش درباره برنامه هستهای ایران بدون هرگونه مدرک و سندی گفت که «اگر ایران اجازه بازرسی از پارچین را بدهد، هیچ چیزی در آنجا پیدا نمیشود چرا که آنها در یک مکان دیگری که ما نمیدانیم در حال پیش بردن برنامه نظامی هستهای خود هستند».
مجری برنامه از دیدار آتی پادشاه عربستان سعودی و رئیسجمهور آمریکا پرسید که بولتون درباره دیدار «ملک سلمان و اوباما» گفت: «فکر نمیکنم این دیدار، شادترین دیدار آنها باشد. دولت اوباما کاری را که خیلیها غیرممکن میدانستند، انجام داده و آن نزدیکتر شدن عربستان سعودی و اسرائیل به هم از زمان تاریخ ایجاد دولت اسرائیل بوده است».
وی با اشاره به اثر برجام در نزدیکی ریاض و تلآویو افزود: «من فکر میکنم که سعودیها اعتقاد دارند که این توافق هستهای راه را برای ایران جهت نیل به سلاحهای هستهای هموار میکند و فکر میکنم آنها نگران هستند و فکر میکنم اکنون آنها گزینه داشتن سلاح هستهای تولید شده توسط پاکستان را مدنظر دارند و اکنون شاهد آنچه برنامه صلحآمیز عربستان، مصر و ترکیه خوانده میشود، خواهم بود. ما به خاطر این توافق در یک مسابقه برای تسلیحات هستهای قرار داریم».
مجری فاکس نیوز درباره هشدار سوزان رایس درباره شکست برجام و «بیگانه شدن آمریکا با متحدانش» که در مذاکرات هستهای ایران حاضر بودند، از مقام ارشد دولت سابق جمهوریخواه این کشور سوال کرد.
بولتون پاسخ داد: «آنها(متحدان آمریکا) هر چه که آمریکا انجام دهد کار خود را خواهند کرد. اگر سنا از حق وتوی رئیسجمهور عبور کند، دیگران کار خود در ادامه توافق را ادامه میدهند. این بخشی از این توهم است که شما میتوانید موضوع برنامه هستهای ایران را با مذاکرات حل کنید».
نماینده دولت جورج بوش در سازمان ملل افزود: «ایرانیها دیگر از ما نمیترسند و توافق هستهای بیشتر به نفع آنها و نیز به نفع اقتصادی اروپاییها است و آنقدرها به نفع آمریکا نیست».
بولتون در پاسخ به سوالی درباره مواضع سناتورها درباره برجام گفت: «من فکر میکنم که رئیسجمهور میتواند حق وتوی خود را حفظ کند چرا که تنها دو سناتور دموکرات مخالفتشان را با توافق اعلام کردند».
او در پاسخ به سوالی درباره مواضع سناتورها درباره برجام گفت: «من فکر میکنم که رئیسجمهور میتواند حق وتوی خود را حفظ کند چرا که تنها دو سناتور دموکرات مخالفتشان را با توافق اعلام کردند».
او ادامه داد:«اکنون موضوع اصلی و واقعی آن است که آیا هری رید(رهبر اقلیت دموکراتها در سنا) میتواند 34 رای برای حفظ حق وتو جمع کند بلکه همچنین آیا میتواند 31 رای برای پیش بردن به تأخیراندازی و اطاله(filibuster) بدست آورد یا نه که به نظر من او خیلی به این موضوع نزدیک شده است».
اشاره او به «اطاله» (filibuster) همان ترفندی است که در مواردی از سوی اقلیت مجالس آمریکا به کار گرفته میشود تا از تصویب یک طرح جلوگیری کنند. بر اساس قوانین سنا، اگر طرحی مورد حمایت سه پنجم نمایندگان نباشد، یک سناتور میتواند تا هر زمان که خواست در مورد آن یا هر موضوع دیگری در صحن صحبت کند و مدام رأیگیری در مورد طرح را به تأخیر بیاندازد.
Sorry. No data so far.