سفارت آمریکا در عشقآباد روز دوشنبه با صدور بیانیه مطبوعاتی ضمن تایید این مطلب تصریح کرد که این کارگاه آموزشی تحت عنوان کارگاه آموزشی «کمکهای اولیه در آسیب رسانی بر اثر فاجعه و بلایایی طبیعی»، به سازمان دهی نمایندگان فرماندهی سرویس پزشکی نیروهای نظامی هوایی آمریکا با حضور نمایندگان وزارت دفاع ترکمنستان در عشقآباد به مدت 5 روز برگزار شده است.
این گزارش حاکی از آن است که در جریان این کارگاه آموزشی پزشکان نظامی آمریکا و ترکمنستان در باره نحوه واکنش سریع و بهترین آموزش شیوه ارائه مهارتهای امداد و نجات از جمله حفاظت از جان انسان، شناسایی آسیبهای تهدید کننده زندگی، مداخله فوری پزشکی به مجروحان حوادث و بلایایی طبیعی تبادل تجربه کردند.
از سوی دیگر آژانس دولتی توسعه همکاریهای بینالمللی آمریکا (USAID) که در ترکمنستان نیز نمایندگی فعالی دارد اعلام کرد که این نهاد از سال 1992 میلادی حدود 100 میلیون دلار در راستای اجرای برنامههای متعدد در زمینه پشتیبانی اقتصادی، اجتماعی، انسانی و فرهنگی ترکمنستان اختصاص دادهاست.
گفتنی است که در سالهای اخیر آمریکا علاوه بر عرصههای فرهنگی، اجتماعی،انسانی و آکادمیک، حضور اقتصادی و تجاری خود را در بازار ترکمنستان افزایش داده و چندی پیش دومین نمایشگاه اختصاصی شرکتهای آمریکایی با حضور بیش از 100 شرکت آمریکایی و همایش تجاری دوجانبه برگزار شد.
علاوه بر این، دولت آمریکا با تعیین سفیر جدید خود در در عشقآباد، اواخر سال گذشته میلادی، مناسبات سیاسی خود را نیز گسترش داد و علاوه بر سفر و تبادل دهها هیئت عالیرتبه سیاسی، اقتصادی، نظامی، تجاری، فرهنگی، هر سال نشست رایزنیهای سیاسی بین ترکمنستان و آمریکا را در 2 کشور برگزار میکنند.
شرکت نفتی «شورون»، «تی ایکس اوئل» (متعلق به خانوادههای بوش رئیس جمهور سابق آمریکا)، «بوئینگ»، «هونوکو فیلیپس»، شرکت تراکتورسازی کیس و جان دیر، شرکتهای هواپیمایی سازی بوئینگ، شرکت حفاری نفتی پارکر دریلینگ، شرکت تولید کننده توربین گازی جنرال الکتریک، شرکت رایانه سازی «اینتک» و «دلل» و… از جمله شرکتهای فعال آمریکایی هستند که در بازار ترکمنستان حضور دارند.
برخی تحلیلگران حوزه آسیای مرکزی معتقدند، تجربه آمریکا برای تقویت نفوذش در آسیای مرکزی با ترک پایگاه ماناس در قرقیزستان پایان مییابد.
پایگاه ماناس، در جنوب کشور قرقیزستان، بعد از تعطیلی پایگاه آمریکاییها در ازبکستان در سال 2005 تنها و مهمترین پایگاه نظامی و حمل و نقل و اقتصادی در آسیای مرکزی بوده و از سال 2001 همزمان با حمله آمریکا به افغانستان نقش ویژهای در پشتیبانی از جنگ در افغانستان ایفا کرد.
البته کارشناسان معتقدند که از دلایل دیگر حضور آمریکا در این منطقه، گسترش نفوذ خود در آسیای مرکزی و همچنین کنترل روسیه و چین است.
Sorry. No data so far.