سه‌شنبه 01 سپتامبر 15 | 16:20

خلق و خوی رسول‌الله و تعامل با مردم

اصل خلق و خوی رسول خدا، شادی، سلامت نفس، خلق و خوی لطیف و نرم در برخورد با دیگران بوده است و این اخلاق امروز باید به داد زندگی دغدغه آور و متلاطم انسان‌ها بخورد.


خبرگزاری فارس: خلق و خوی رسول‌الله(ص) و شیوه تعامل با مردم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدکاظم راشد یزدی – در قرآن کریم خداوند به بندگانش سفارش و امر می‌کند تا برنامه زندگی‌شان را از نحوه زندگی پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم اقتباس کنند: لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ چرا که در رفتار و گفتار پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم برای ما سرمشقی بسیار نیکو وجود دارد.

بنابراین شاید لازم نباشد که مباحث فیلسوفان و اندیشمندان غربی و دیگر روانشناسان را بدانیم و آنها را سرمشق خود کنیم، البته مطالعه اندیشمندان غربی هم خوب است اما راه نزدیکتر ما برای سرمشق گیری، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم  است. بنابراین آنچه که پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم  برای ما آورده است را باید دریافت کنیم و آنچه را که نهی کرده، فروگذاریم چرا که پیغمبر ما صلی الله علیه و آله و سلم هم پیامبر است و هم وضع قانون می‌کند.

هر چه پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم به عنوان دین بیان می‌کند از خداوند دریافت کرده که مقداری از آن در قرآن مجید است و مقداری نیز از سوی فرشته وحی آموزش داده شده است، خداوند به وسیله جبرئیل مباحث زیاد آموزشی به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم یاد داد که یادگیری اینها حیات طیبه را برای ما در بر دارد و برخی از اینها در قرآن مجید نیز جزئیاتش موجود نیست. بنابراین پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم آنچه خوب و مناسب است برای ما حلال کرده و آنچه مضر است را حرام اعلام کرده است و اینها همه دستورات خداوند است.

در قرآن مجید هست که یَاأَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یُحْیِیکُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ…؛ مردم مسلمان وقتی پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم و خداوند شما را صدا می‌زنند،‌اجابت کنید چرا که اینها می‌خواهند شما را احیاء کنند. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم تلاش داشتند تا اوهام و خرافات را از بین ببرند و ما هم باید تابع پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم باشیم و دست از خرافات برداریم و در مسیر صحیح که سیره ائمه علیهم السلام است، حرکت کنیم.

پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم  فرمودند که نماز طوری بخوانید که من می‌خوانم و سایر رفتارها را هم طوری الگو بگیرید که من انجام می‌دادم ، بنابراین باید به نحوه رفتار پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم  با بچه‌ها، بزرگان، زنان، آداب معاشرت و فن تعلیم و تربیت و دقت کرده و اینها را مدنظر خود قرار دهیم.

اصل خلق و خوی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم  روحیه شاد، سالم، خلق لطیف و نرم بوده است، این نحوه رفتار امروز به داد زندگی دغدغه آور و متلاطم ما می‌خورد. دنیایی که باعث شده ما یک عصب سالم در وجود من و شما نباشد، جوانان بسیاری را می‌بینیم که عصبانی و پرخاشگر هستند و حتی تازه ازدواج کرده‌اند و رفتار خوبی با یکدیگر  ندارند، بچه‌دار شده‌اند و فرزندانشان را آزار می‌دهند!

متأسفانه امروز همسر آزاری، کودک آزاری و خیلی خشونت‌های دیگر در جوامع رسم شده است و گاهی مشاهده می‌کنیم که حرکات خودمان هم نسبت به فرزندانمان خشن و منفی است و آن را در موقعیت‌های مختلف اجتماعی نشان می‌دهیم.

نمونه احترام و توجه به بچه‌ها را می‌توان در نحوه رفتار پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم  با بچه‌ها مشاهده کرد، حتی زمانی که بچه‌ها در زمان نماز بازیگوشی می‌کردند ایشان به بچه‌ها توجه می‌کردند و آنها را از دوش خود پایین نمی‌آوردند.

در نهایت توجه داشته باشید که پدر ومادرها الگوی فرزندان در فحاشی، خشونت، رفتارهای ناشایست و سخن کذب و … هستند، حال باید بیشتر تفکر کنیم که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در لحظه پایانی عمرشان که سر بر بالین داشتند و امیرالمؤمنین (ع) نزد ایشان بودند و مباحثی درباره مسائل اخلاقی فرمودند و در همین لحظه آخر عمرشان نیز سر امام حسین (ع) را بر سینه خود قرار دادند و از دنیا رفتند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.