چهارشنبه 02 سپتامبر 15 | 17:49

«فرناندز» اجازه غارت اموال آرژانتین را نداد

رسانه آرژانتینی «ته‌لام» گزارش داد که رئیس دفتر ریاست جمهوری آرژانتین ضمن ابراز خشنودی از صدور رأی دادگاه تجدید نظر آمریکا به نفع این کشور، اعلام کرده که رئیس‌جمهور آرژانتین اجازه غارت اموال این کشور را به صندوق کرکس نداد.


خبرگزاری فارس: «فرناندز» اجازه غارت اموال آرژانتین را به صندوق کرکس نداد «آنیبال فرناندز» رئیس دفتر ریاست جمهوری آرژانتین روز گذشته در راستای نشست روزانه خود با رسانه‌های محلی عنوان کرد که ما همواره باید در دفاع از منافع کشور خود که منافع همگی ما محسوب می‌شود، مستحکم باشیم و من امیدوارم که در تصمیم‌گیری‌های آتی نیز به اندازه کافی باهوش، محکم و متحد باشیم.

وی در ادامه همچنین از نتایج مواضع صریح و قاطع «کریستینا فرناندز» رئیس‌جمهور آرژانتین که اجازه غارت دارایی‌های این کشور را به بیگانگان نداده است، ابراز خشنودی کرد.

«فرناندز» خاطرنشان کرد که برای پیشبرد چنین مذاکراتی باید از توانایی‌های دیپلماتیک خاصی برخوردار بود و اطلاعات کافی درباره آنچه که رخ داده است را در دست داشت که این امر در آرژانتین و به دست رئیس‌جمهور این کشور محقق شد.

وی در این فرصت به دست آمده از مواضع «مائوریسیو ماکری» کاندیدای اپوزیسیون برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین در مورد مسئله صندوق کرکس نیز به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت که اگر «ماکری» به همین طریق پیش برود صندوق کرکس، آرژانتین را غارت خواهد کرد.

رئیس دفتر ریاست جمهوری آرژانتین در این رابطه افزود که نمی‌شود تا این حد ساده‌لوح بود که «گریسا» را قاضی این پرونده دانست و هر دستوری که او صادر کرد را انجام داد.

از سوی دیگر «آکسل کیسیوف» وزیر اقتصاد آرژانتین نیز طی بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که رأی اخیر دادگاه آمریکا بیانگر آن است که تمامی حملات صورت گرفته علیه بانک مرکزی آرژانتین با هدف اخاذی از این کشور، غیرقانونی بوده است.

در این بیانیه همچنین آمده است که بار دیگر به همگان ثابت شد همان‌طور که آرژانتین بارها عنوان کرده بود تصمیمات «گریسا» قاضی پیشین این پرونده از لحاظ قضایی مورد تأیید نمی‌باشد و تنها به دلیل مبارزات سیاسی و جناحی اتخاذ شده‌اند.

دادگاهی در «نیویورک» آمریکا روز دوشنبه ضمن صدور رأی به نفع آرژانتین در مسئله مورد مناقشه این کشور با صندوق کرکس، درخواست این صندوق مبنی بر توقیف اموال و دارایی‌های بانک مرکزی آرژانتین را رد کرد.

بدین ترتیب با تجدید نظر دادگاه آمریکا، رأی «توماس گریسا» قاضی پیشین بررسی این پرونده در سال 2013 نیز لغو گردید.

اندکی قبل در اولین جلسه این دادگاه تجدید نظر نیز رأی «گریسا» مبنی بر پرداخت 700 میلیون دلار اضافه بر بدهی‌های آرژانتین باطل اعلام شده بود؛ قاضی این دادگاه پس از اعلام حکم، به سرزنش «گریسا» پرداخت و عنوان کرد که وی دستورهایی که قبلاً در مورد روند این پرونده دریافت کرده را رعایت نکرده است.

چندی پیش «گریسا» برداشت مبلغ 539 میلیون دلار واریز شده از سوی دولت آرژانتین به «سیتی بانک» (یکی از بانک های واقع در شمال غربی آمریکا) را جهت پرداخت بدهی‌هایش ممنوع کرده و برداشت و استفاده از آن را نیز غیر‌قانونی اعلام کرده بود.

این قاضی آمریکایی همچنین آرژانتین را به پرداخت مبلغ 5 هزار و 400 میلیون دلار به طلبکاران محکوم کرد؛ آرژانتین در واکنش به این رأی اعلام کرد که این رأی ناعادلانه و غیر منطقی است و ما در جلسه بعدی دادگاه این پرونده درخواست تجدید نظر خود بر روی این حکم را مطرح کرده و خواستار اتخاذ حکمی عادلانه، منصفانه، قانونی و پایدار در این خصوص خواهیم شد.

موضوع بدهی کشورهای آمریکای لاتین به ویژه آرژانتین و دعوای حقوقی این کشور با صندوق کرکس، به موضوعی جنجالی تبدیل شده است؛ مشکل کنونی آرژانتین ناشی از بحران مالی 13 سال پیش است که سرانجام با توافق دولت آن کشور با اکثر دارندگان اصلی اوراق قرضه دولتی کمابیش حل شده است.

تعدادی از دارندگان اوراق که به طور عمده چند نهاد مالی آمریکایی هستند، این ترتیبات را نپذیرفتند؛ ارزش اسمی اوراقی که در دست این گروه از سرمایه‌گذاران است به حدود 1.6 درصد ارزش اسمی کل اوراقی می‌رسد که در سال ٢٠٠٢ پرداخت شد و مبلغ مورد نظر نیز به گفته مقامات آرژانتینی از حدود یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار بیشتر نمی‌شود؛ پرداخت این مبلغ برای دولت آرژانتین دشوار نیست.

مشکل از آنجاست که در صورت پرداخت این مبلغ، برخی دیگر از دارندگان اوراق اولیه که با تبدیل آن‌ها به اوراق جدید به شرط برخورد یکسان با تمامی دارندگان اوراق موافقت کرده بودند، خواستار دریافت ارزش اسمی اوراق اولیه همراه با بهره آن‌ها طی این چند سال خواهند شد.

در چنین صورتی، دولت آرژانتین با بدهی خارجی بزرگی مواجه می شود که بسته به تعداد شاکیان، ممکن است به ٦٠ تا 100 میلیارد دلار هم برسد؛ با توجه به این مسئله، دولت آرژانتین از آمریکا برای پایان دادن به اختلافات درباره بدهی‎‌های «بوینوس آیرس»، به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرد.

آرژانتین در شکایت خود اعلام کرد، آمریکا به سبب تصمیم‌گیری‌های قضایی و احکام صادره درباره بدهی‌ها، حاکمیت آرژانتین را نقض کرده است، دیوانعالی فدرال آمریکا تاکنون چند بار به نفع صندوق، حکم صادر کرده و آرژانتین را مجبور به پرداخت 100 درصد ارزش اوراق قرضه خریداری شده از سوی این موسسه مالی کرده است.

در آخرین حکم صادر شده از سوی قاضی این دیوان نیز با رد فرجام خواهی آرژانتین مبلغ 5 میلیارد و 400 میلیون دلار باید از سوی آرژانتین به صندوق کرکس پرداخت شود که به طور قطع این کشور توان پرداخت آن را نداشته و در عین حال چنین اقدامی باعث اقدام دیگر طلبکاران برای وصول بدهی‌های خود از آرژانتین خواهد شد.

بدین ترتیب آرژانتین با بحران مالی و اقتصادی عظیمی مواجه خواهد شد که می‌تواند تبعات فاجعه باری برای آن به‌همراه داشته باشد؛ اهمیت این مساله در حدی است که تاکنون برخی از سران آمریکای جنوبی مانند «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا، حمایت خود از آرژانتین را در این‌باره اعلام کرده و عملکرد صندوق کرکس را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

اقتصاددانان هشدار دادند که عملی شدن درخواست «گریسا» در واقع برابر با نقض قوانین حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.