پنج‌شنبه 03 سپتامبر 15 | 14:40
تکه‌پرانی تکنوکرات‌ها

حمله به فرهنگ شهادت در شهر شهادت ، مردم وخانواده شهدا را آزرده خاطر کرد

برخی هم که نمی‌خواستند ژست حزب‌الهی‌گری‌شان به هم بخورد، از درِ دیگری برای مخالفت با این موضوع وارد می‌شدند و می‌گفتند تدفین شهید در پارک کوهسنگی و گذاشتن قبور زیر پای عده‌ای که درکی از این مقام والا ندارند، نوعی بی‌حرمتی به مقام ارزشمند شهیدان است‌.


شهدای گمنام مشهد

جمال رستم‌زاده – همان چهارده سال پیش هم که زمزمه‌های تدفین شهدای گمنام در بوستان کوهسنگی مشهد سر زبان‌ها افتاد، دقیقا همان روزها که موضوع آن‌قدر جدی شد که پای تصمیم‌گیری شورای شهر اول به تدفین شهدا باز شد، اختلاف‌ها بر سر این موضوع وجود داشت. آن‌چنان‌که مثل امروز عده‌ای تدفین شهید را در یک پارک تفریحی مغایر با کارکردهای آن می‌دانستند و اعتقاد داشتند این کار باعث خواهد شد دیگر کسی برای تفریح و تفرج به بوستان کوهسنگی مراجعه نکند؛ البته برخی هم که نمی‌خواستند ژست حزب‌الهی‌گری‌شان به هم بخورد، از درِ دیگری برای مخالفت با این موضوع وارد می‌شدند و می‌گفتند تدفین شهید در پارک کوهسنگی و گذاشتن قبور زیر پای عده‌ای که درکی از این مقام والا ندارند، نوعی بی‌حرمتی به مقام ارزشمند شهیدان است‌.

قصه پر‌غصه یک تدفین
بااین‌حال اگر بخواهیم سرنوشت تدفین شهدای گمنام جبل‌النور را ورق بزنیم، می‌بینیم شورای شهر اول در مصوبه ٨/١١/٨٠ به‌اتفاق آرا محل دفن این شهدا را باغ آرامگاه پارک کوهسنگی مشهد تعیین و تصویب کرد که از همان زمان کمیته جستجوی اسرا و مفقودین کشور با مصوبه مخالف بود. این اصرارها بر تدفین شهدا در نقطه‌ای دیگر از پارک کوهسنگی و مخالفت‌های اعضای شورای اول شهر مشهد و برخی دیگر از مسئولان شهری و استانی تا سال٨٢ و تا روزهای پایانی کار این شورا ادامه داشت؛ تا‌آنجا‌که در یکی از این جلسات عبدالکریم نیشابوری، عضو این شورا در اعتراض به ‌تصویب‌نکردن این تغییر مکان، جلسه را ترک کرد و پای پیاده تا حرم مطهر امام‌رضا(ع) مشرف شد.
بر‌اساس خبرهای منتشر‌شده از آن روزها، عبدالکریم نیشابوری گفته بود: در‌صورت مخالفت شورای فعلی (شورای اول ) شهر با تدفین شهدای گمنام در ارتفاعات کوهسنگی، مراسم تدفین این شهدا ٢٨‌صفر و بعد از آغاز به کار شورای شهر جدید مشهد (شورای دوم‌) انجام می‌شود که چنین هم شد و بالاخره در میان همه این کشمکش‌ها ۴اردیبهشت١٣٨٢ پیکر هشت شهید گمنام در بلندترین نقطه پارک کوهسنگی به خاک سپرده شد.

پارک ملی کوهسنگی را به گورستان تبدیل نکنیم!
حالا دوازده سال پس‌ازآن‌روزها دوباره گویا عده‌ای که تاریخ‌مصرف اظهارنظرشان به پایان رسیده است، با طرح موضوعات بیهوده و با به‌کاربردن الفاظی مثل (پارک ملی کوهسنگی را به گورستان تبدیل نکنیم) به مردم و خبرنگاران می‌تازند که چرا همان روزها محکم نایستادید و با تدفین شهدای گمنام که عزیزتر از شهدای مدفون در بهشت‌رضا(ع) نیستند، مخالفت نکردید؟ این اظهارنظرها که در نشست خبری جمعی با عنوان دوست‌داران مشهد چند روز گذشته بر زبان یکی از اعضای این جمعیت جاری شده بود، در‌حالی صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد آقایان تاکنون به خود زحمت نداده‌اند سری به مزار این شهیدان گمنام در کوهسنگی بزنند و شوروشعور و استقبال شهروندان مشهدی و زائران بارگاه امام‌هشتم(ع) را در زیارت شهیدان نظاره کنند.با این حال این اظهارات نسنجیده در چند روز گذشته ، مردم وخانواده شهدا را آزرده خاطر کرده است .آن چنان که امام جمعه مشهد در صفحه رسمی اینستاگرام خود به این اظهارات واکنش نشان داد. آیت ا… علم الهدی در این اظهار نظر می گوید :«مردم ما به خاطر اسلام شهید دادند نه به خاطر آسفالت، نان و شکم و توسعه شهرشان. برنامه اقتصادی و اجتماعی جامعه باید با محوریت گفتمان شهادت صورت بگیرد نه با محوریت یک مدیریت سکولار. اگر بنا باشد شعائر شهادت حفظ شود اما گفتمان حفظ نشود تبدیل به فرانسه و انگلیسی می شویم که تنها مجسمه ای از کشته های جنگ خود نصب می کنند.»

مردم، جواب این حرف‌های تاریخ‌گذشته را داده‌اند
اما در همین‌باره سردار سید‌محمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین اگرچه اصرار دارد تا دراین‌باره اظهارنظر نکند، در گفتگو با ما می‌گوید: پاسخ این‌گونه اظهارنظرها بر‌عهده ما نیست‌.
وی با اشاره به این مطلب توضیح می‌دهد: مردم تاکنون با حضور پرشورشان در مراسم تشییع و تدفین شهیدان گمنام جواب این‌گونه حرف‌های تاریخ‌گذشته را داده‌اند و از گوشه‌وکنار کشور برای تدفین شهید گمنام درخواست‌های متعددی به ما می‌رسد.باقرزاده همچنین خاطرنشان می‌کند: بارها، هم امام راحل عظیم‌الشان و هم مقام معظم رهبری بر اهمیت زیارت مزار شهیدان تاکید کرده‌اند و درجایی امام‌خمینی(ره) فرموده‌اند همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دل‌سوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود. ضمن اینکه شهیدان   جدای از فرزندان این مردم نیستند و مردم هم   به آن‌ها همین احساس را دارند.

حرف‌های خود را به مردم منتسب نکنید
همچنین مشاور استاندار و نماینده کمیته جستجوی مفقودین در خراسان‌رضوی نیز با اظهارتاسف از طرح چنین‌مسائلی در جامعه می‌گوید: پرونده تدفین شهدای گمنام کوهسنگی سال‌هاست که بسته شده ‌و گویا این اظهارنظرها با کارکرد سیاسی و انتخاباتی بعد از سال‌ها دوباره مطرح
می‌شود.
محمد احراری با اشاره به اینکه اگر ملت ایران عزتی دارد، از برکت خون شهیدان است، می‌افزاید: بهتر است کسانی که این‌گونه حرف‌ها بر زبانشان جاری می‌شود، به‌روزهای پیش از تدفین شهیدان در کوهسنگی برگردند و ببینند که امنیت پایدار این پارک امروز به برکت حضور این شهیدان فراهم شده است.
این مقام‌مسئول تاکید می‌کند: با تدفین شهیدان گمنام کوهسنگی، بوستان را به‌جای گورستان به گلستان تبدیل کردیم.
احراری که در زمان تدفین شهدا مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان بوده‌، با یادآوری مشکلاتی که برای خاک‌سپاری شهدا در کوهسنگی با آن مواجه بوده است، می‌گوید: آن‌زمان هم برخی به بهانه‌های گوناگون مخالف این اقدام بودند و اتفاقا یکی از مسائلی که به‌عنوان دلیل مخالفت خود بر آن پافشاری می‌کردند، این بود که مردم نسبت به تدفین شهدا در پارک تفریحی واکنش منفی خواهند داشت؛ اما امروز شاهد هستیم علی‌رغم اینکه مزار این شهیدان در بالاترین نقطه این پارک قرار دارد، طیف‌های گوناگونی از شهروندان و زائران به زیارت مزار شهیدان گمنام مشرف
می‌شوند.

سری به مزار شهیدان گمنام بزنند!
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌رضوی نیز در این خصوص در گفتگو با ما می‌گوید: متاسفم از اینکه می‌بینم عده‌ای برای مطرح‌کردن خود با مقدسات مردم بازی می‌کنند.
سردار اکبر نجاتی با اشاره به اینکه شهیدان، فرزندان همین ملت و مردم هستند، تاکید می‌کند: برخی انگار درکی از این آیه قرآن که شهید را برای همیشه زنده و جاوید می‌داند، ندارند که نسبت به مزار شهیدان چنین‌نظری دارند. مگر باور ندارند شهیدان زنده‌اند؟
وی با توضیح این مسئله خطاب به کسانی که نسبت به تدفین شهیدان در بوستان کوهسنگی معترض‌اند، می‌گوید: اگر این نظر شماست، آن را به خودتان نسبت دهید؛ وگرنه اطمینان داریم مردمی که در سراسر کشور برای تشییع شهیدان گمنام در همین ماه گذشته سر‌از‌پا نمی‌شناختند، چنین نظری ندارند.

فرق گورستان و مزار شهیدان را نمی‌دانند
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با ما می‌گوید‌: برخی چون عملکرد مثبت و قابل دفاعی ندارند، برای مطرح‌کردن خود اقدام به خودزنی می‌کنند.
نصرا… پژمانفر با بیان این مطلب یادآور می‌شود: این‌ها خودشان می‌دانند مردم به این مسائل واکنش نشان می‌دهند؛ اما از این فرصت برای رسیدن به اهداف خود بهره می‌برند.
وی همچنین می‌افزاید: این‌گونه اظهارات نشان می‌دهد برخی فرق گورستان را با مزار شهیدان نمی‌دانند؛ وقتی مقام شهیدان را نشناسی و بین شهیدان با سایر اموات تفاوتی قائل نباشی، بین گورستان و تربت پاک شهیدان نیز تفاوتی نمی‌گذاری.

این‌گونه حرف‌ها پیش مردم اعتبار و جایگاهی ندارد
بااین‌حال این نماینده مجلس نیز بر این باور است این‌گونه حرف‌ها پیش مردم اعتبار و جایگاهی ندارد و می‌گوید‌: بهتر است این افراد منتظر باشند تا پاسخ خود را از مردم بشنوند و ببیند همچنان که خودشان هم اظهار داشته‌اند، در زمان تدفین شهیدان نه‌تنها مردم و رسانه‌ها مخالفتی با این موضوع نداشتند، بلکه از این اقدام استقبال کرده‌اند؛ از همین روست که تلاش می‌کنند موضوع حل‌شده‌ای را نبش قبر کنند و از برخی بخواهند به‌اجبار   به آن واکنش نشان دهند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.