شنبه 05 سپتامبر 15 | 17:18

گزینه نظامی علیه ایران باید حفظ شود

وزیر دفاع سابق آمریکا تصریح کرد که گرچه توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ کامل نیست اما فرصتی را به سوی یک جهان امن‌تر به وجود آورده و آمریکا باید از صمیم قلب از این فرصت بهره گیرد.


خبرگزاری فارس: وزیر دفاع سابق آمریکا بر لزوم همکاری اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل برای نظارت بر ایران تأکید کرد/گزینه نظامی علیه ایران باید همچنان حفظ شود «لئون پانتا» وزیر دفاع آمریکا طی یادداشتی در روزنامه آمریکایی «لس‌آنجلس‌تایمز» تصریح کرد که توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس،‌فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) فرصتی است که آمریکا باید از صمیم غلب آن را غنیمت شمرد.

پانتا درابتدای این یادداشت تصریح کرد، توافقات در زمینه کنترل تسلیحات از نظر ماهیتی بسیار جنجال‌برانگیز است. اینگونه توافقات نمی‌تواند تمامی آنچه ما امید داشتیم را محقق کند. شکاف‌های بالقوه‌ای در اجرا می‌تواند تهدیدات را بدتر کند و حتی اگر طرفین به شروط توافق پایبند باشند، همیشه تردید‌هایی درباره طفره رفتن از اجرای توافق وجود دارد.

 وزیر دفاع سابق آمریکا با این مقدمه درباره برجام گفت: «در حالیکه این توافقات ناقص است اما فرصتی را به وجود می‌آورد که جهان بتواند در یک مسیر امن‌تر حرکت کند. مسئله کلیدی اینجاست که هیچ توافق تسلیحاتی نمی‌تواند در خلاء سیاسی موثر باشد. هرگونه توافقی باید به یک راهبرد بزرگتر برای محافظت از منافع امنیت ملی ارتباط داشته باشد. بعنوان مثال توافقات تسلیحات هسته‌ای با جماهیر شوروی نه به واسطه خود توافق بلکه بعنوان بخشی از یک سیاست گسترده‌تر مهار قابل توجیه است.»

وی در دفاع از توافق ایران گفت: «توافق ایران به خودی خود ظاهراً به ایران برای به چالش کشیدن جهان پاداش می‌دهد و بودجه‌هایی را در اختیار این کشور قرار می‌دهد تا برای فعالیت‌های افراطی مورد استفاده قرار دهد و به طور کلی ایران را از نظر اقتصادی و نظامی قوی‌تر می‌کند. گرچه این توافق یک تأخیر موقت در قابلیت غنی‌سازی هسته‌ای ایران به وجود می‌آورد اما به این کشور اجازه می‌دهد تا زیرساخت هسته‌ای خود را حفظ کند و کاهش تحریم داشته باشد. خطر اینجاست که ایران می‌تواند حتی یک تهدید بزرگتر برای منطقه باشد.»

پانتا سپس تأکید کرد: «توافق ایران فرصتی را برای آمریکا به وجود می‌آورد تا سیاست قدرت و نه تردید را در خاورمیانه معین کند. دولت آمریکا می‌بایست فقط به وضوح مشخص کند که هدف اصلی توافق هسته‌ای، نه تنها محدود کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران است بلکه ایجاد یک ائتلاف قوی است که هم با ایران و هم تروریسم در آینده مقابله کند.»

وزیر دفاع سابق آمریکا درباره اجرای برجام گفت: «آمریکا باید با پشتکار با همپیمانان خود، سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند تا محدودیت‌های موجود در توافق را اجرا کنند. هرگونه نقض حتی اگر کوچک باشد باید خیلی سریع و به صورت محکم و قاطعانه مورد توجه قرار گیرد.»

پانتا تأکید کرد که آمریکا می‌بایست حضور نظامی محکمی داشته باشد و طرح نیروی ارتش نیروی دریایی، هوایی و زمینی برای دفاع از منافع واشنگتن ضروری است.

وی سپس ضمن تأکید بر اینکه آمریکا باید قابلیت دفاعی خود را تقویت کند، گفت: قابلیت اطلاعاتی خود را توسعه دهید. اگر ایران توافق را نقض کرد، این کار را به صورت مخفیانه انجام می‌دهد. به همین دلیل آمریکا باید روابط اطلاعاتی خود با اسرائیل را تقویت کند و در عملیات‌های اطلاعاتی با دیگر همپیمانان خود سرمایه‌گذاری کند. نظارت بر فعالیت‌های ایران، و هدف قرار دادن رهبران و شبکه‌های تروریستی و ارزیابی تهدیدات بالقوه و فعالیت‌های مخفیانه برای ثبات و امنیت منطقه حیاتی است.

پانتا بر لزوم تهدید نظامی ایران تأکید کرد و گفت: «به وضوح مشخص کنید که استفاده از نیروی نظامی یک گزینه است. گرچه استفاده از زور هرگز اولین پاسخ نباید باشد اما اغلب به اندازه‌ای علیه اقدام نظامی صحبت شده است که درباره تمایل ما به آنچه که می‌گوییم تردیدهایی به وجود آمده است. به همین دلیل کنگره باید قطعنامه‌ای را تصویب کند که روسای جمهور کنونی و آتی آمریکا را ملزم به استفاده از نیروی نظامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای کند. این سیاست آمریکا است که در صورت لزوم برای جلوگیری ایران از ساخت بمب، هیچ تردیدی در استفاده از نیروی نظامی وجود نداشته باشد.»

وی سپس بر لزوم تشکیل ائتلاف منطقه‌ای تأکید کرد و گفت: «ائتلاف خاورمیانه را تقویت کنید. وقتی وزیر دفاع بودم، به همراه هیلاری کلینتون شروع به ایجاد نیروی امنیتی با کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) کردم. این تلاش‌ها باید ادامه داشته باشد. تنها به این واسطه که ما کمک‌های نظامی چشمگیری به اسرائیل و همپیمانان عربی خود می‌کنیم، هیچ دلیلی وجود ندارد که نباید یک مرکز عملیات مشترک برای همکاری بهتر و هدایت تلاش‌های همپیمانان خود در مبارزه علیه تروریسم و نفوذ بی‌ثبات کننده ایران داشته باشیم. ما باید تلاش‌های خود برای تقویت قابلیت‌های امنیتی شرکای سنی خود از جمله مصر، امارات متحده عربی، عربستان و سعودی و دیگر همپیمانان خود را افزایش دهیم. چنین ائتلافی برای حفظ توازن قدرت در منطقه ضروری است.»

پانتا در پایان یادداشت خود نتیجه‌گیری کرد: رئیس‌جمهور آمریکا با توافق هسته‌ای با ایران، اولین گام صحیح را در جهت محدود کردن توانمندی ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را برداشت. تا این هفته، او آراء لازم برای وتو کردن رأی عدم رضایت احتمالی کنگره از توافق ایران را در اختیار دارد.کنگره به جای آنکه این پیام را ابلاغ کند که آمریکا دچار اختلاف درونی است، می‌بایست از توافق حمایت کند. به مخالفان توافق باید گفته شود: این توافق، دربها را به سوی یک راهبرد بزرگتر آمریکا برای تقویت صلح و ثبات در خاورمیانه باز می‌کند. این امر نه تنها توافق با ایران را به یک قمار بلکه به فرصتی برای یک جهان امن‌تر تبدیل می‌کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.