به گزارش تریبون مستضعفین دکتر حجتاله عبدالملکی، نویسنده کتاب «اقتصاد مقاومتی: درآمدی بر مبانی، سیاستها و برنامه عمل» در سومین روز از نشست سالانه جنبش عدالتخواه دانشجویی در حسینیه هنر در کارگاهی با موضوع “اقتصاد مقاومتی” اظهار داشت: ما با جنگی اقتصادی مواجه هستیم و راه حل اش اقتصاد مقاومتی است. عدهای در کشور معتقدند که راه حل مشکلات اقتصادی مذکرات و رفع تحریم هست اما با رفع تحریمها هم مشکلات ریشهای کشور ما برطرف نمیشود.
وی افزود:دو دیدگاه اشتباه باعث شده است ما حس کنیم به اقتصاد مقاومتی بینیاز هستیم. یکی از این دیدگاههای اشتباه گمان میکند تحریم با مذاکره از بین می رود در حالی که کمتر از ۲۰ درصد مشکلات اقتصادی ما حاصل تحریمهاست. دیدگاه اشتباه دوم این است که با مذاکرات تحریم ها برداشته خواهد شد که یقینا اینگونه نخواهد شد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه مذاکرات نباید تعطیل بشود و مکتب اسلام طرفدار گفتوگو و منطق است، عنوان کرد: مهم اینجاست برنامه اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی چیست؟ این دیدگاه های مرتبط کننده مذاکرت به اقتصاد مقاومتی باعث شده است که ما همواره برای آغاز صحبت در زمینه اقتصاد مقاومتی، نخست از “مذاکرات” بگوییم با وجود اینکه میدانیم کار بیهودهای است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی با تقویت تولید ملی و تقویت فرهنگ اقتصادی باعث تحول وضعیت اقتصادی میشود.
عبدالملکی خاطر نشان کرد: مساله غرب، ایرانی است که قدرت اقتصادی جهان با تمدن اسلامی و علم و هنر جهانی شود. هانتیگتون که بحث «جنگ تمدنها» را مطرح میکند از تمدن اسلامی که ایران، ابراز ترس میکند. غرب میخواهد ما از رسیدن به آن جایگاه باز بمانیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی درباره جریان جاری مذاکرات هستهای گفت: تیممذاکرهکننده خائن نیست و گمان دارد آنچه درست است را اجرا میکند اما به هر حال ما را به این نقطه رساندهاند. تثبیت حقوق هستهای و غنیسازی، حق باز فرآوری سوخت های مصرف شده، لغو تحریمها و فرآوری آب سنگین در چهارچوب انپیتی از اساسیترین مسائل در مذاکرات بود اما در برجام هیچکدام از اینها عملی نشده است.
این نویسنده و پژوهشگر با طرح این سوال اگر در «حالت فوقخوشبینانه» تمام دستاوردها حفظ بشود و تمام تحریمها لغو بشود چه اتفاقی میافتد؟ تاکید کرد: در اینصورت افزایش صادرات نفت خام و افزایش واردات کالاهای خارجی را در پیش داریم. طرف مقابل ما پیش از این سرمایهگذاریهای خود را انجام دادهاست و در نظر دارند و اجناسی که روی دستشان مانده است را وارد کشورمان کنند. قصد طرف مقابل و دیگر کشورها، سرمایهگذاری در ایران و تولید نیست بلکه در پی واردات و فروش اجناس خود در ایران هستند.
عبدالملکی با بیان اینکه قرار است تحریمهای ما «تعلیق» و نه «لغو» شود، خاطرنشان کرد: هیچ سرمایهگذار خارجی در شرایط «تعلیق تحریم» در ایران سرمایهگذاری نمیکند زیرا امنیتی برای سرمایهاش وجود ندارد همچنین در کشوری که مردم خودش در بخش صنعت سرمایه گذاری نمیکند، چرا باید سرمایهگذار خارجی این کار را انجام دهد؟
Sorry. No data so far.