با گذشت ۵ روز از حادثه منا و قربانی شدن بیش از ۲۵۰۰ نفر از حجاج کشورهای مختلف، با انکار حضور غضنفر رکن آبادی، سفیر پیشین ایران در لبنان در مناسک حج، ابعاد جدیدی از این ماجرا در حال فاش شدن است.
در شرایطی که از ساعات اولیه انتشار خبر حادثه منا، سرنوشت نامعلوم غضنفر رکن آبادی، یکی از دیپلماتهای سرشناس ایرانی و سفیر سابق ایران در لبنان که جزء زائران امسال حج بیت الله الحرام بود، به سوژه رسانهها مبدل شده است، امروز شبکه تلویزیونی العربیه که از سوی خاندان سعودی اداره میشد، مدعی شد نام رکنآبادی در هیچ یک از مبادی ورودی عربستان ثبت نشده است.
پایگاه اطلاع رسانی این شبکه تلویزیونی در خبر خود مدعی شد: نام غضنفر رکن آبادی سفیر سابق کشورمان در لبنان در هیچیک از مبادی ورودی عربستان ثبت نشده است. بر اساس بررسی های انجام شده نام رکن آبادی در میان اسامی حجاج ایرانی نیز دیده نمی شود.
خبرگزاری سعودی با اشاره به خبر خود که به نقل از منابع آگاه منتشر کرده بود، اینچنین تحلیل کرد که در صورت تایید این خبر، حضور غضنفر رکن آبادی در مکه باید به شیوه نامعلوم صورت گرفته باشد و “غضنفر رکن ابادی” سفیر پیشین ایران در لبنان در راس ماموریت امنیتی در عربستان قرار گرفته و برای ادای مراسم حج با وجود پر بودن برنامه های کاری اش به عربستان اعزام شده است.
این ادعا در حالی مطرح شده است که رکنآبادی پس از به قدرت رسیدن تیم ظریف در وزارت امور خارجه، و با پایان ماموریت خود از کشور لبنان بازگشته و بدلیل عدم واگذاری پست یا مسئولیت خاص در وزارت امور خارجه، عملا از کار بی کار شده و تنها در دانشگاه امام صادق علیه السلام مشغول به تدریس شده بود.
در همین حال مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به این ادعای دولت سعودی گفت: یشان با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شده اند و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله وی در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی می باشد. از این رو هیچگونه شائبه ای در خصوص اطلاعات و جزییات مربوطه و نحوه ورود وی به کشور عربستان وجود ندارد.
با انتشار این خبر از سوی دولت سعودی، گمانهزنیها درباره ربایش این دیپلمات انقلابی جمهوری اسلامی توسط دولت سعودی افزایش یافته است.
این گمانهزنی زمانی جدیتر میشود که ماجرای دو انفجار در مقابل سفارت ایران در لبنان در سالهای اخیر و همزمان با مسئولیت رکنآبادی در کشور لبنان بازخوانی شود.
در انفجارهای صورت گرفته مقابل سفارت ایران در بیروت که خسارات قابل توجهی به دنبال داشت، هدف اصلی این انفجارها ترور رکنآبادی عنوان شده بود، این در حالی است که پس از دستگیری عوامل انفجارهای مقابل سفارت ایران در بیروت، روشن شد عاملان انفجار وابسته به گروه گردانهای “عبد الله عزام” بود که بصورت ویژه از سوی دولت سعودی حمایت مالی و اطلاعاتی شده است.
این روزنامه پس از دستگیری و مرگ ماجد الماجد درباره او نوشت: هیچ سخنی بر زبان نمیآورد و تنها با دو نفر دیگری که مسئول پیگیری روند درمانش بودند، صحبت میکرد.
بر این اساس، گزارش نهادهای امنیتی لبنان در روز جمعه ۲۱ دسامبر نشان داد که یک فرد تحت عنوان «ناشناس» وارد بیمارستان المقاصد شده و تحت درمان قرار گرفته که فاقد هر گونه کارت شناسایی بود بعدها نام وی «آواره سوری» ثبت شده بود. این فرد بسیار مراقب بود که کسی لهجه عربستانی وی را متوجه نشود و هیچ سخنی بر زبان نمیآورد و تنها با دو نفر دیگری که مسئول پیگیری روند درمانش بودند صحبت میکرد. او تنها برای دیالیز به بیمارستان منتقل میشد و بلافاصله به محل اقامتش برمیگشت تا اینکه وضعیت جسمانیاش وخیم شده و شب عید کریسمس در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
سرویس اطلاعات لبنان موفق شد به هنگامی که بیمار خواب باشد از وی عکس بگیرد و با بررسی این تصویر در یک جلسه امنیتی مشخص شد که بیمار همان ماجد الماجد است و مقرر شد که هر چه سریعتر زنده دستگیر یا حتی در صورت لزوم کشته شود.
مدت اندکی بعد از دستگیری الماجد ابتدا یک هیئت امنیتی آمریکا به بیمارستان آمده و اطمینان حاصل شد که فرد دستگیر شده همان ماجد الماجد است. بعد از آن یک هیئت عربستانی به بیمارستان آمد.
فرماندهی ارتش لبنان در ۱۴ دی ماه ۱۳۹۲ اعلام کرد که ماجد الماجد صبح همان روز در بیمارستان نظامی مرکزی در حین معالجه و وخامت حالش فوت کرد.
جسد ماجد الماجد تروریست سعودی سرکرده گروه تروریستی عبد الله عزام با پرواز شماره ۶۴۶ با هواپیمای ایرباس ۳۲۰ تحت تدابیر شدید امنیتی و در سایه سکوت شدید رسانهها، از بیروت به ریاض انتقال داده شد.
بر این اساس به نظر میرسد دولت سعودی سناریوی جدیدی را برای ربایش رکنآبادی کلید زده است، سناریویی که میتواند تبعات جبران ناپذیری برای هیات حاکمه کم تجربه و جنگ طلب سعودی پس از ملک عبدالله داشته باشد.
Sorry. No data so far.