سه‌شنبه 29 سپتامبر 15 | 11:53

فرصت دادن به امریکا برای تدارک شوی تبلیغاتی علیه انقلاب اسلامی را پایان دهید

با این حال مشخص نیست تکرار این اقدام نابجا از سوی جواد ظریف در سفر به نیویورک با چه توجیهی صورت گرفته است، چرا که حواله دادن این رویداد به یک «اتفاق از قبل پیش بینی نشده» همانقدر مضحک است که استدلال مسئولان سعودی در حواله دادن حادثه دلخراش منا به «قضا و قدر الهی»!


پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد محمد جواد ظریف و باراک اوباما در راهروهای سازمان ملل با یکدیگر دیدار و گفتگو کرده و با هم دست داده‎اند.

به گزارش رجانیوز، این پایگاه خبری در گزارش خود نوشته است: سرانجام دست دادن اوباما اتفاق افتاد، اما نه با حسن روحانی! در حالی که با  آغاز مجمع عمومی سازمان ملل، گمانه زنی ها درباره دیدار و مصافحه روحانی و اوباما که به نوعی بیانگرموفقیت توافق هسته ای قلمداد می شد، مطرح بود اما سرانجام این محمد جواد ظریف بود که به گفته یکی از مسئولان دولت آمریکا که خواست به دلیل حساست موضوع نامش فاش نشود، لذت این ژست تاریخی را تجربه کرد!

عده‌ای اینجور وانمود می‌کردند که اگر با آمریکایی‌ها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود، البته ما می‌دانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد. در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده‌ای عاید نشد بلکه لحن آمریکایی‌ها تندتر و اهانت‌آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه‌ی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبون‌های عمومی بیان کردند... این، یک تجربه‌ی ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است. این کار ما را در افکار عمومی ملت‌ها و دولت‌ها به تذبذب متهم می‌کند و غربی‌ها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دو گانگی جلوه می‌دهند. تا وقتی وضع کنونی یعنی دشمنی امریکا و اظهارات خصمانه دولت و کنگره آمریکا درباره ایران ادامه دارد تعامل با آنها نیز هیچ وجهی ندارد.

این خبر در حالی از سوی منابع امریکایی منتشر شده که هنوز وزارت امور خارجه درباره آن اعلام موضع نکرده است، اما خوشنودی و سرعت عمل منابع امریکایی در انتشار این خبر حاکی از ارائه فرصت جدیدی از سوی دولت یازدهم به امریکا برای برپایی یک شوی تبلیغاتی علیه انقلاب اسلامی است.

خبر دست دادن ظریف و اوباما در حاشیه سازمان ملل در شرایطی منتشر می‎شود، که دولت تنها ماذون به دیدار با وزیر امور خارجه امریکا آنهم در چارچوب مذاکرات هسته‎ای و نه موضوع دیگری بوده و از سوی رهبر انقلاب و نهادهای دیگر نظام جمهوری اسلامی چنین اجازه‎ای به رئیس جمهور و وزیر امور خارجه داده نشده بود.

دو سال پیش نیز حسن روحانی در آخرین دقایق سفر امریکایی خود برای سخنرانی در سازمان ملل متحد، ۱۵ دقیقه با باراک اوباما به صورت تلفنی گفتگو کرده بود که این اقدام از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان «اقدامی نابجا» مورد نکوهش قرار گرفت.

رهبر معظم انقلاب یکسال پیش در دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور سطح ملاقات با مقامات امریکایی را تنها در سطح وزیر خارجه و آنهم در موضوع هسته‎ای تعیین کرده و فرمودند:

« عده‌ای اینجور وانمود می‌کردند که اگر با آمریکایی‌ها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود، البته ما می‌دانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد. در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده‌ای عاید نشد بلکه لحن آمریکایی‌ها تندتر و اهانت‌آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه‌ی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبون‌های عمومی بیان کردند… این، یک تجربه‌ی ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است. این کار ما را در افکار عمومی ملت‌ها و دولت‌ها به تذبذب متهم می‌کند و غربی‌ها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دو گانگی جلوه می‌دهند. تا وقتی وضع کنونی یعنی دشمنی امریکا و اظهارات خصمانه دولت و کنگره آمریکا درباره ایران ادامه دارد تعامل با آنها نیز هیچ وجهی ندارد. »

با این حال مشخص نیست تکرار این اقدام نابجا از سوی جواد ظریف در سفر به نیویورک با چه توجیهی صورت گرفته است، چرا که حواله دادن این رویداد به یک «اتفاق از قبل پیش بینی نشده» همانقدر مضحک است که استدلال مسئولان سعودی در حواله دادن حادثه دلخراش منا به «قضا و قدر الهی»!

تلاش امریکا برای شکستن وجهه انقلابی ایران در افکار عمومی جهان و تبلیغ همراه شدن بزرگترین مخالف«شیطان بزرگ» با سیاست‎های او در دنیا، راهبردی است که دولت اوباما با قدرت هر چه تمام تر به دنبال القاء آن در افکار  عمومی دنیاست، راهبردی که البته اوباما در سخنرانی خود در سازمان ملل نیز آن را پیگیری کرد و با اشاره غیر مستقیم به عدم تکمین جمهوری اسلامی به هژمون امریکا در سطح جهان اعلام کرد: «همه دولت ها اگر با نظم جهانی همراه شوند به نفع خودشان و ملت هاست.»

حال وزیر امور خارجه بزرگترین کشور مخالف با نظم جهانی به سبک امریکا، در حاشیه سازمان ملل و به بهانه ساختگی «اتفاقی بودن» با اوباما دیدار می‎کند، احوالپرسی کرده و سرانجام دست می‎دهد، تا این پازل ارسال این پیام امریکایی به جهان را که تلاش دارد چهره‎ای مذبذب از جمهوری اسلامی به نمایش بگذارد، تکمیل کند.

این اتفاق در حالی رخ می‎دهد که پیش از این نیز بارها به ظریف و تیم سیاست خارجی دولت یازدهم نسبت به عدم ارائه فرصت به طرف امریکایی برای ترتیب دادن اینگونه نمایش‎ها علیه انقلاب اسلامی ایران، تذکر جدی داده شده بود. چنانکه پس از پیاده روی ۱۵ دقیقه‎ای ظریف و کری در خیابان‎های وین و مقابل دوربین‎های بین‎المللی، اعتراضات و انتقادات گسترده نسبت به رفتار نسنجیده و موقعیت ناشناسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و عدم حفظ شان انقلاب اسلامی به واسطه شرکت در شوی از پیش طراحی شده کری، به سایت رهبر انقلاب نیز کشیده شد.

این در حالی است که حتی ضرورت دیدار ظریف با کری در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل نیز زیر سوال است و جای این سوال جدی وجود دارد که اساسا با وجود اتمام مذاکرات هسته‎ای، کدام توجیه برای تدارک این دیدار و سپس گرفتن عکس یادگاری با وزیر خارجه شیطان بزرگ وجود داشته است.

حال مشخص نیست با وجود تذکرات جدی پیشین به ظریف، ارائه فرصت مجدد به رئیس جمهور امریکا برای به سخره گرفتن انقلاب اسلامی ایران توسط وی با چه منطق و توجیهی اتفاق افتاده است!؟

این رفتار نابجا از سوی ظریف برخورد جدی ساختار نظارتی نظام یعنی مجلس شورای اسلامی را می‎طلبد. هنوز اتفاق خاصی نیافتاده است که عده‎ای به راحتی ساز عادی سازی ارتباط با امریکا را کوک کنند. تنها یک توافق نیم بند هسته‎ای بین ایران و امریکا در مرحله تدوین حاصل شده است، که در مسیر ۱۵ ساله اجرا، مشخص نیست به چه سرانجامی خواهد رسید!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.