اولین نیم روز اموزشی دوره پاییزه اقتصاد مقاومتی ساعت 9 صبح پنج شنبه 9مهر ماه آغاز گردید . در این نیم روز مطابق برنامه اعلام شده مبانی اقتصاد مقاومتی ارائه گردید . در این نیم روز مهندس براتی، مهندس شهبازی و مهندس حیدری، به بیان «اقتصاد در قانون اساسی»، «اقتصاد در اندیشه حضرت امام» و «اقتصاد در اندیشه حضرت امام» پرداختند .
مهندس براتی در ابتدای جلسه «اقتصاد در قانون اساسی» به بیان اهمیت و ظرفیت های قانون اساسی پرداخت و تاکید کرد در قانون اساسی چهارچوب های اصلی مشخص شده است ولی متاسفانه در تصميم گيريها از قانون اساسي غفلت ميشود و یکی از دلایل بی توجهی به این چهارچوب ها را غفلت نخبگان جامعه از ظرفیت های قانون اساسی دانست و بدلیل همین غفلت شاهد عدم حساسیت نخبگان نسبت به نقض شدن چهارچوب های قانون اساسی هستیم. وي در ادامه جایگاه استقلال و عدم وابستگی، مردمی سازی، نقش دولت ها و … را در قانون اساسی بیان نمود و به صورت اجمالی به بررسی و سنجش دیدگاه های مختلف اقتصادی با قانون اساسی پرداخت. وي علاوه بر اهمیت قانون اساسی و رعایت چهارچوب های ان در سیاست گذاری ها بر این مسائله مهم تاکید داشتند که فضای تصمیم گیری اقتصادی، فضایی خنثی نیست و تصمیم گیری ها در خلا اتخاذ و اجرا نمیشود، بلکه تصمیمات اقتصادی در فضای نزاع دائمی و نابرابر اغنیا بر علیه فقرا گرفته و اجرا میگردد. این در حالی است که قانون اساسی همواره دولتها را موظف به نظارت و هدایت فعالیت های اقتصادی در راستای حمایت از مستضعفین و تحقق کامل عدالت اجتماعی و پیشرفت کشور می داند. براتی بی توجهی به قوانین در سیاست گذاری ها و عدم حساسیت نخبگان به چهاچوب های قانون اساسی را علت مشکلات فعلی اقتصادی دانست.
مهندس شهبازی در کلاس اقتصاد در اندیشه رهبر انقلاب در ابتدا به تبیین جایگاه و وظایف امام در حکومت اسلامی و نقد برداشت های غلط و غیر واقعی از این جایگاه پرداخت. شهبازی مولفه های استقلال، عدالت، آزادی و جمهوریت، پیشرفت، تربیت و فرهنگ را به عنوان مولفه های اندیشه اقتصادی رهبر انقلاب بر شمرد و به تبیین هریک پرداخت. ایشان در کنار تبیین هر یک از مولفه های فوق به بررسی نگاه های موجود در اقتصاد کشور و نظریات نظریه پردازان اقتصاد پرداخت ، ایشان در ادامه شرکت کنندگان را به قرائت ابلاغیه اقتصاد مقاومتی، پیام 6 آبان ماه سال 81، کتاب قاموس عدالت (مجموعه بیانات رهبر انقلاب پیرامون عدالت اجتماعی و مفهوم عدالت) و کتاب نهاد های اقتصادی از نظر رهبر انقلاب دعوت نمود.
آخرین کلاس نیمروز آموزش مبانی اقتصاد مقاومتی به بیان اندیشه اقتصادی حضرت امام اختصاص یافت. مهندس حیدری در ابتدا با قرائت بیانات رهبر انقلاب به چرایی رجوع به اندیشه حضرت امام پرداخت و ایشان تاکید داشت اهداف انقلاب و مسیر تداوم ان را حضرت امام به تفصیل بیان نموده است، لذا برای فهم اهداف کلان انقلاب اسلامی می بایست به کلام حضرت امام رجوع نمود. تفقه همه جانبه حضرت امام به دین با نگاهی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به اسلام اهمیت رجوع به ایشان در حوزه های مختلف را دوچندان مینماید.
حیدری بیان داشت: در اندیشه حضرت امام برخی مولفه های اقتصادی نقش اساسی تری را دارا هستند و زیر بنای نگاه اقتصادی ایشان را تشکیل میدهند و سیاستهای کلان اقتصادی نیز مبتنی بر این زیر بنا بیان شده است، این زیربناهای اقتصادی، مبانی اندیشه اقتصادی حضرت امام میباشند. منظومه دانستن اندیشه حضرت امام امری مهم است چرا که سیاست های کلان اقتصادی و رهنمودهای بیان شده در حوزه های مختلف در کلام ایشان منطبق بر این اصول می باشد.
مهندس حیدری با تقسیم حوزه اقتصاد به دو حوزه بین الملل و داخلی افزود در اندیشه اقتصادی حضرت امام استقلال کلیدی ترین نقش در حوزه بین الملل را دارد، خود کفایی و توجه به ظرفیت ها و توان داخل نیز از جمله الزامات استقلال در اندیشه حضرت امام میباشد. حضرت امام در حوزه داخلی توجه ویژه ای به عدالت و کاهش شکاف طبقاتی دارد . حیدری سومین ویژگی اندیشه حضرت امام را فرهنگ خود باوری در همه این عرصه ها بر شمرد.
گفتني است دوره پاييزه اقتصاد مقاومتي شامل 11 نيم روز آموزشي است كه تا انتهاي پاييز ادامه داشته و هر پنجشنبه يك نيم روز برگزار ميشود. براي اطلاعات بيشتر و ثبت نام به سايت مركز آموزشي گامgamcenter.ir مراجعه نماييد.
Sorry. No data so far.