دوشنبه 29 فوریه 16 | 15:56

فقر فرهنگی در روستاهای قشم/ ۶۲ شهرستان فاقد آب شرب

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد، کاهش فقر را نیازمند همکاری دستگاهها و بسیج همگانی دانست و گفت: در روستاهای هرمزگان بیش از هر چیزی شاهد فقر فرهنگی هستیم و سطح سواد در این مناطق پایین است.


محمدعلی ذوالفقاری در نشست خبری که در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرحهای کمیته امداد در استان هرمزگان انجام شد، در مورد نقش کمیته امداد در فقرزدایی افزود: کمیته امداد از تمام امکانات، ظرفیت و اعتبارات خود برای کاهش فقر و کمک به خانواده های نیازمند تحت پوشش استفاده می کند اما در برخی مناطق مانند شهرستانهای این استان لازم است که دستگاههای دیگر نیز همکاری های لازم را در از بین بردن و یا کمرنگ کردن فقر انجام دهند به عنوان مثال آموزش و پرورش برای ساخت مدرسه ورود کند و نهادهای دیگر نیز برای آبرسانی، جاده و … همکاری کنند.

به گفته وی، کمیته امداد خود را خدمتگزار فقرا می داند اما در مجموع فقر زدایی نیازمند بسیج همگانی است و این امر تنها وظیفه کمیته امداد نیست.

وی با اشاره به اینکه بازدیدهای انجام شده نشان داد که رابطه ای بین فقر محیطی و انسانی وجود دارد، گفت: شاخصهای مختلفی در تولید فقر موثر هستند که باید به هر یک از این دلایل پرداخته شود مردم باید آگاهی کافی در مورد فقرا داشته باشند و بدانند که در این خصوص مسئول هستند.

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه استان هرمزگان مناطق محروم زیادی دارد، گفت: این درحالی است که کیش هیچ مددجویی ندارد و منطقه آزاد تجاری باید در زمینه فقرزدایی اقداماتی را انجام دهد و رابطه ای بین فقر و توسعه اقتصادی وجود داشته باشد.

بیش از هر چیز شاهد فقر فرهنگی هستیم

وی با اشاره به اینکه معیشت، مسکن، آموزش، درمان و بهداشت از مهمترین نیازهای مددجویان محسوب می شود، گفت: در روستاهای این استان بیش از هر چیزی شاهد فقر فرهنگی هستیم چرا که سطح سواد در این مناطق بسیار پایین است و امکانات آموزشی فقط در مقطع ابتدایی وجود دارد.

وی گفت: لازم است علاه بر نهادهای مختلف، دانشگاهها نیز به موضوع فقر ورود پیدا کنند و راهکارهای علمی برای ریشه کن کردن آن ارائه دهند.

وی با اشاره به اینکه در برخی مناطق به جز کمیته امداد هیچ نهادی به خانه های مردم در مناطق محروم ورود نداشته است، گفت: به همین دلیل لازم است که مسئولیت اجتماعی مردم و سازمانهای توامان را یادآور شود.

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد تاکید کرد: سالمندان، زنان سرپرست خانوار و اطفال سه گره اصلی تحت پوشش ما هستند که باید با برنامه ریزی درست زمینه بازگشت آنها به جامعه فراهم شود چرا که این افراد سوخته نیستند و پتانسیل بازگشت را دارند و این درصورتی است که دیده شده و مورد رسیدگی و حمایت قرار گیرند و از ظرفیت، استعداد و توانایی آنها استفاده شود.

همچنین در این نشست مرتضی موصولی مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان نیز در مورد وضعیت خدمات رسانی امداد در این استان گفت: تاکنون با کمک خیرین اقدامات خوبی در جهت کاهش فقر انجام شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد.

خودکفایی ۲۷۰۰ مددجود در هرمزگان/ ۱۳۰ هزار نفر تحت پوشش هستند

وی از خودکفایی دو هزار و ۷۱۰ مددجوی تحت پوشش در این استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۵۷ هزار خانوار شامل ۱۳۰ هزار نفر ( ۸.۵ درصد جمعیت استان) تحت پوشش هستند و ۳۳ هزار نفر از آنان را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند که خدمات مختلف دریافت می کنند.

به گفته وی، روستاهای استان به نسبت شهرستانها وضعیت خوبی ندارند و جمعیت مددجویان تحت پوشش در آنها بیشتر است به طوری که در قشم و بندرعباس ۴درصد اما در برخی روستاها ۱۸ درصد تحت پوشش ما هستند.

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان با اشاره به اینکه بیشترین مشاغل در بخش صنعت دریایی، کشتی سازی و صنایع دستی است، گفت: یکی از مشکلات ما در بخش اشتغال، فرهنگ سازی نشدن کار و تلاش است که باعث بروز مشکلاتی شده است.

موصولی با تاکید بر اینکه پدیده فقر فرابخشی است، گفت: سازمانها، مردم، رسانه ها و … می توانند در فقر زدایی، آگاه سازی و مسئولیت اجتماعی نقش مهمی داشته باشند و بدون کمک دستگاهها امداد به تنهایی نمی تواند موفق باشد.

فقر هرمزگان به سمت زنانه شدن پیش می رود/ ۶۰ درصد افراد تحت پوشش زنان هستند

وی درمورد روند فقر نیز گفت: فقر در میان زنان سرپرست خانوار به دلیل برخی آسیبهای اجتماعی افزایش پیدا کرده است بطوریکه فقر به سمت زنانه شدن پیش می رود و جامعه هدف ما نیز به سمت زنان سرپرست خانوار سوق پیدا کرده و هم اکنون ۶۰ درصد افراد تحت پوشش استان را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.

وی با اشاره به اینکه ۱۸ هزار خانوار با مشکل مسکن مناسب روبرو هستند، افزود: از ۵۷ هزار خانوار تحت پوشش ۶ هزار و ۲۰۰ خانوار نیز در اولویت دریافت خدمات مسکن هستند.

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان اظهار داشت: یک درصد از بودجه عوارض صادرات و واردات مناطق آزاد برای کاهش فقر در نظر گرفته شده است که این اعتبار ۳ میلیارد تومان می شود و میان مددجویان امداد و بهزیستی هزینه خواهد شد و کافی نیست.

وی از شناسایی ۴۰۰ فرد بی سواد با همکاری آموزش و پرورش خبر داد و گفت: این افراد به معاونت دانش آموزی آموزش و پرورش معرفی می شوند. همچنین در راستای کاهش فقر با دانشگاه تفاهم نامه ای امضا کردیم.

موصولی از انتخاب ۶ روستای بستک، پارسیان، سیریک، بندر لنگه، قشم و میناب برای برطرف کردن نیازهای آنها خبر داد و گفت: در مجموع ۲۴ هزار خانوار در این روستاها نیازمند هستند که نیازهای آنها شناسایی شده و با همکاری سازمانهای مختلف قرار است برای رفع این نیازها اقدام شود.

وی در مورد مشارکتهای مردمی استان نیز گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۲۳ میلیارد تومان مشارکت مردمی جمع آوری شده است که برای رفع نیاز فقر و کاهش فقر برنامه ریزی می شود.

وی گفت: بودجه استان تناسبی با اعلام نیازها ندارد و امیدواریم با کمک دولت و دستگاهها بتوانیم اقدامات موثری در جهت کاهش فقر انجام دهیم.

۶۲ شهرستان قشم فاقد هرگونه آب شرب و سرویس بهداشتی هستند

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان در مورد وضعیت آب شرب روستاها گفت: ۶۲ شهرستان قشم فاقد هرگونه آب شرب و سرویس بهداشتی هستند و ۱۵۰ خانوار در روستاهای شهرستان قشم فاقد هرگونه سرویس بهداشتی هستند که در این زمینه کمیته امداد برنامه‌هایی را برای احداث سرویس‌های بهداشتی دارد.

برچسب‌ها: ، ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.