یکشنبه 19 دسامبر 10 | 17:59

قرضاوی: الازهر بايد از فقه پويای شيعه الگو بگيرد

رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمين با انتقاد از استفاده ابزاري دولت‌ها از علماي اهل تسنن، اعلام كرد كه الازهر بايد از فقه پوياي شيعه الگو بگيرد.


«یوسف القرضاوي» رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمين در گفت‌وگو با برنامه “الحيات و الناس” در شبكه مصري “الحياة دو ” تصريح كرد كه جهان اسلام اكنون دچار يك نوع تفرقه شده است و ما تنها با توافق بر سر مسائل مشترك و گفت‌وگو درباره نقاط اختلاف، مي‌توانيم تلاشهاي غرب براي رواج مسيحيت را مهار كنيم.

وي افزود: قدرت شيعيان در آزادي علماء [‍ و فقهاي] آن نهفته است و اين امر برخلاف علماي اهل سنت است زيرا اين علماء به كارمنداني براي دولت تبديل شده‌اند و بايد از سياست‌هاي دولت، حزب حاكم و رئيس كنوني هر كشور حمايت كنند.

قرضاوي در ادامه از سركوب آزادي‌هايي كه دولت‌هاي اسلامي از آن رنج مي‌برند، انتقاد كرد و افزود كه اين اقدامات مانع تشكيل يك حزب ديني مي‌شود و علماي اسلامي توانمند را ناگزير از پناه بردن به كشورهاي ديگر مي‌كند به همين دليل در دولت‌هاي اسلامي تنها علماي ضعيفي باقي مي‌مانند كه قادر به تربيت نسل جديدي كه بتواند شأن اسلام و قدرت آن را بالا ببرد نيستند.

رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمين تصريح كرد كه وي به دكتر “احمد الطيب ” پس از برعهده گرفتن رياست الازهر توصيه كرده تا الازهر را بعنوان يك موسسه اسلامي جهاني كه بيش از 40هزار عالم ديني در سراسر جهان تربيت كرده است، اصلاح كند تا عملكردي پويا داشته باشد.
وي افزود: ضعف الازهر موجب ضعيف ماندن نسل‌هاي بعدي علماي اهل تسنن شده است و علماي قوي آن به خارج از كشور پناه برده‌اند و در كشورهاي ديگر از جايگاه يك مدرس خوب براي تربيت نسل آتي علماء برخوردار نيستند.

قرضاوي تاكيد كرد كه براي مصر فتنه‌هاي طائفه‌اي كه ميان مسلمانان و مسيحي‌ها بوجود آمده، كافي است و ديگر به فتنه ديگري نياز نيست. لذا ديگر نبايد ميان مسلمانان هم اختلاف و دو دستگي به وجود آيد.

وي در ادامه از عدم حمايت و پشتيباني دولت‌هاي مسلمان از ايران ابراز شگفتي كرد و گفت: اين حق ايران است كه داراي برنامه هسته‌اي باشد و من اميدوارم كه ساير دولت‌هاي جهان اسلام نيز از مدرنترين و قدرتمندترين سلاح‌ها برخوردار شوند تا جهان اسلام بعنوان يك قدرت واحد در مقابل ظلم و استبداد ايستادگي كند.

رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمين در بخش ديگري از سخنان خود از سياست‌هاي قاهره انتقاد كرد و گفت كه مصر در دوره قدرت حزب “الوفد ” از آزادي برخوردار بود.

وي همچنين قوانين حالت فوق‌العاده در مصر را كه ده‌ها سال از تصويب آن مي‌گذرد و به موجب آن شهروندان به عنوان نظاميان محاكمه مي‌شوند، محكوم كرد و گفت: آنچه كه براي اعضاي جماعت اخوان‌المسلمون روي مي‌دهد ظلم است زيرا آنها شهروندان مصر هستند اما مانند نظامي‌ها محاكمه مي‌شوند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.