صبح روز گذشته، علی لاریجانی بدون اطلاع قبلی و خارج از دستور جلسه، دو لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی (قانون داخلی) و الحاق به کنوانسیون پالرمو (کنوانسیون خارجی) را روی میز گذاشت و تصویب کرد.
این دو لایحه تا کنون دو بار توسط شورای نگهبان رد شده بود و اکنون بعد از تصویب در مجلس، برای بار سوم به شورای نگهبان خواهد رفت و طبق گفته های لاریجانی، باز هم توسط شورای نگهبان رد خواهد شد (چرا که اصلاحات مدنظر انجام نشده است) و این بار به صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رفت.
چند نکته در این زمینه وجود دارد:
تصویب الحاق به کنوانسیون پالرمو پس از سخنان صریح رهبری در ۳۰ خرداد که با دو کنوانسیون پالرمو و TF مخالفت کرده بودند، اقدام بی شرمانه و بی سابقه ای بود که توسط علی لاریجانی و نمایندگان مجلس انجام شد که این اتفاق نباید برای آن¬ها بدون هزینه باشد.
دولت و مجلس به جای حل مشکلات مردم، در حال اجرای دستورات FATF هستند. بسیاری از مشکلات مردم ایران، به دلیل بی عرضگی مسئولین در مدیریت مسائل کشور است اما آنان تلاش می کنند مشکلات را به خارج از کشور گره بزنند. دیروز برجام به عنوان عامل حل مشکلات مردم معرفی می¬شد و امروز، FATF.
رفتار دیروز مجلس نشان داد که مجلس و ریاست آن از مردم می ترسند و جواب قانع کننده¬ای برای تصویب لوایح استعماری مربوط به FATF ندارند.
این اقدام، در واقع باز کردن مسیر تصویب خطرناک ترین لایحه مربوط به FATF یعنی الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (TF) بود که احتمالا یکشنبه هفته آینده در دستور مجلس خواهد بود.
کنوانسیون TF در روز ۲۰خرداد ماه به این دلیل دو ماه مسکوت ماند که مذاکرات برجامی دولت با اروپا، تعیین تکلیف شود. تکلیف این مذاکرات هنوز هم روشن نشده است ولی با این وجود، دولت و مجلس به تبعیت از اروپا و آمریکا اراده کرده اند که این کنوانسیون را تصویب کنند.
اکنون که پالرمو به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رفت، به دلیل مصلحت سنجی ها و لابی های سیاسی به احتمال بسیار زیادی در آنجا تصویب شود.
۲۳مهر ماه روز پایان مهلت FATF به ایران است و حامیان غرب به دنبال آن هستند که تا قبل از این تاریخ، وضعیت تمامی لوایح درخواستی FATF مشخص شده باشد. به همین دلیل، قطعا لایحه الحاق ایران به کنوانسیون TF هفته آینده در مجلس مطرح خواهد شد. سرعت عمل مجلس و غافلگیر کردن آن نشان داد که ما برای تصویب نشدن کنوانسیون TF فقط تا آخر این هفته و نهایتا تا شنبه فرصت داریم.
رد کنوانسیون TF در مجلس بعید به نظر می رسد ولی دو راه برای مقابله وجود دارد:
الف) مسکوت گذاشتن مجدد این لایحه حداقل تا دو ماه که وضعیت مذاکرات اروپا مشخص شود (۲۰خرداد این اتفاق به همین دلیل افتاده است، بنابراین تکرار مجدد آن ممکن است)
ب) آبستراکسیون یا خروج جمعی نمایندگان برای از حد نصاب انداختن تعداد نمایندگان حاضر در مجلس
چه باید کرد؟
مردم باید بدانند که چه اتفاقی دارد می افتد. مردم باید آگاه شوند که در کارزار وزارت خزانه داری آمریکا و انقلاب اسلامی، نمایندگان مجلس به جای این که به سخنان رهبر انقلاب اسلامی گوش کنند، به سخنان مندلکر (معاون اتاق جنگ اقتصادی آمریکا) گوش کرده اند.
نمایندگان مجلس بخصوص طیف حامی دولت (فراکسیون امید و لاریجانی) باید احساس کنند که تصویب این لوایح، هزینه های سنگینی برای آنها دارد زیرا این امر، مخالفین زیادی در سطح جامعه بخصوص فضای دانشجویی دارد و ممکن است موجب گردد این نمایندگان بخصوص نمایندگان شهرستان ها در دوره بعدی مجلس حضور نداشته باشند. هزینه تصویب پالرمو باید برای همه ۱۴۱نماینده ای که آن را تصویب کردند بالا برود. هر کسی در شهر خود، باید یقه نماینده های مجلس را بگیرد و آن ها را بازخواست کند که چه رأیی دادند و اگر رای موافق بود، آن را رسانه ای کنند تا هزینه برای نمایندگان موافق افزایش یابد.
با توجه به اینکه تحریم های اصلی آمریکا، از تاریخ ۱۴ آبان ماه اعمال خواهد گردید و فضا برای تصویب لوایح استعماری در ایران نسبتا مشکل تر خواهد شد، ضرورت دارد تلاش مضاعفی صورت گیرد تا آن تاریخ، لوایح درخواستی FATF بخصوص کنوانسیون TF به تصویب نرسد.
تصویب پالرمو با اختلاف ۱۸ رای انجام شد، و این نشان می دهد که تلاش ما برای تغییر رای فقط ۱۸ نماینده موجب عدم تصویب کنوانسیون TF خواهد شد.
برای همراه کردن مجموعه های دانشجویی و مردمی با خود، تلاش کنید.
نمایشگاه انسانی بسازید. با ۷-۸ نفر الی ۲۰ نفر می شود این کار را کرد. پلاکارت در دست گرفته و در مسیر خروج مردم از مساجد یا مصلاها (در نماز جمعه) بصورت منظم بایستید تا مردم پلاکارت ها را بخوانند. از این کار عکس گرفته و آن را رسانه ای کنید.
بیانیه های انقلابی بدهید و از نمایندگان و مجلس انتقاد کنید. بیانیه های خود را رسانه ای کنید. (شاید این کار تکراری باشد ولی موثر است)
با رسانه های محلی و ملی مصاحبه کنید و با اسم بردن از نمایندگان مجلس خود، از آن ها نسبت به سکوتشان انتقاد کنید.
به نمایندگان خود پیامک بزنید. البته تجربیات قبلی نشان می دهد که نیاز به دقت در پیامک وجود دارد که هم مودبانه باشد و هم صحیح.
به دفتر نماینده خود در تهران و شهرستان زنگ بزنید و نظر خود را درباره FATF بگویید و از آن ها بخواهید تا رای خود را شفاف کنند.
یک نکته مهم این است که درباره لوایح مربوط به FATF دقیق سخن بگوییم، چرا که طرف مقابل به شدت به دنبال گرفتن آتو از ماست!
حضور در فضای مجازی بخصوص توئیتر و تلگرام و گذاشتن پست های مرتبط با تمرکز بر نمایندگان مجلس و کنوانسیون TF و همچنین بازنشر پست های نمایندگان انقلابی و کارشناسان درباره این موضوع، مهم است.
فرصت حضور در نماز جمعه این هفته و تاثیرگذاری در آن را از دست ندهید. با امام جمعه صحبت کنید که بتوانید به عنوان سخنران پیش از خطبه ها درباره این موضوع صحبت کنید.
از امام جمعه شهر خود بخواهید این اقدام مجلس را محکوم کند و بر نماینده مجلس فشار بیاورد.
فشار بر مجمع تشخیص مصلحت نظام برای عدم تصویب پالرمو نیز لازم است.
به این کلام خداوند که می فرماید: «ان تنصر الله ینصرکم ویثبت اقدامکم» ایمان داشته باشیم.
والسلام
Sorry. No data so far.