این تاکتیک انتخاباتی در دوران انتخابهای دیگر هم مورد استفاده قرار گرفت. تقریبا در اکثر انتخاباتها اصلاح طلبان علیه رقیب بیان کردند که اگر کاندیدای مقابل پیروز شود مثلا پیاده روها را دیوارکشی و مردان و زنان را از هم جدا می کند. در انتخابات سال ۸۴ و در انتخابات ۹۲ و ۹۶ تقریبا این جمله از سوی طرفداران کاندیداهای اصلاح طلب مطرح شد.
یکی از حربه های تبلیغاتی رسانه های زنجیره ای این جریان در انتخابات سال ۹۶ قیمت دلار بود و رسانه های زنجیره ای اصلاح طلبان در ایام تبلیغات انتخاباتی مردم را از اوج گرفتن دلار در صورت شکست روحانی و پیروزی رئیسی یا قالیباف می ترساندند.
به عنوان نمونه روزنامه اصلاح طلب تعادل اوایل اردیبهشت ماه ۹۶ در گزارشی با عنوان «عواقب خطرناک وعده رئیسی و قالیباف؛دلار ۶۰۰۰ هزار تومانی در انتظار یارانه ۲۵۰ هزار تومانی» به بهانه وعده افزایش یارانه نیازمندان از سوی کاندیدهای رقیب روحانی نوشته بود : «اظهارات برخی کاندیداها در مورد افزایش یارانه نقدی در حالی اتفاق می افتد که با کاهش درآمدهای نفتی در سال اخیر دولت در پرداخت هزینه های جاری خود هم با مشکلات متعددی مواجه بود. همین امر سبب شده تا با طرح موضوع افزایش یارانه ها تا ۳ برابر از سوی برخی کاندیداها ، مسئولان مختلف به این وعده واکنش نشان دهند.»
حجتالاسلام محسن غرویان روحانی حامی دولت در اظهاراتی عجیب مدعی شد: «اگر نامزد رقیب امروز رئیسجمهور بود میتوان احتمال داد که قیمت دلار به دو تا سه برابر قیمت کنونی یعنی حدود ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا میکرد».
«موسی غنی نژاد» از کارشناسان اقتصادی حامی دولت نیز در جریان رقابت های ریاست جمهوری سال ۹۶ مدعی شده بود: «مردم باید انتخاب کنند؛ یا ادامه سیاست های روحانی و اصلاحات اقتصادی تدریجی یا افتادن در تله پوپولیزم و تبدیل به ونزوئلا».
«سید مصطفی تاجزاده»، معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات نیز با بیان اینکه وجود افرادی چون رئیس دولت اصلاحات، نگرانی از بابت برخی مدعیان دروغین این جبهه وجود ندارد، معتقد است ائتلاف مابین اعتدالیون و اصلاح طلبان موفق بوده و اگر پیروزی در سال ۹۲ نبود ایران امروز حال و روز کره شمالی یا ونزوئلا را داشت.
در همین رابطه، روزنامه شرق در گفتگو با «ایوب فرامرزی»، معاون پژوهشی پژوهشکده مرکز آمار در مردادماه سال جاری پیش بینی کرد: « پیشبینی نرخ تورم برای امسال و سال آینده مبتنی بر چند عامل است اما اگر فرض را بر ادامه همین روند فعلی در اقتصاد ایران بگیریم، امسال به نرخی حدود ۱۵ درصد میرسیم و سال آینده نرخ تورم بالای ۲۰ درصد خواهد بود. با توجه به شرایط دیگر متغیرهای اقتصادی مانند حجم نقدینگی، آیندهای شبیه کشور ونزوئلا به هیچ عنوان احتمال دور و ناممکنی نیست. »
کاربران شبکه اجتماعی که به دولت روحانی رای دادهاند پس از اختلالات اقتصادی و بالارفتن جهشی نرخ دلار و متعاقب آن سقوط ارزش ریال به حافظه تاریخی خود در یک یا ۵ سال پیش رجوع و بیان می کنند که جریانی که خود ادعا می کرد با حضور رقیب در جایگاه قوه مجریه اقتصاد ایران مانند اقتصاد آشفته ونزوئلا می شود و به مردم این بیم و هشدار را می داد کشور را به سمت ونزوئلا شدن پیش برده است.
در همین رابطه حتی برخی از جمله «نادر فتوره چی» روزنامه نگار اصلاح طلب با آمار و ارقام های جالبی بیان می کنند که با کاهش ارزش پول ملی کشورمان دستمزد کارگر و نیروی کار ایرانی همپایه سیرالئون شده است.
Sorry. No data so far.