یکشنبه 04 نوامبر 18 | 12:55

تاریخ پرداز معروف و انقلاب دوم

علیرضا مشک افشان

نگاه ایشان به مسایل تاریخی انقلاب که اکنون در میان بدنه دانشگاهیِ روشنفکرنمایِ داعیه دارِ اسلام آزاد رایج است، محصول یک نگاه واپس گرایانه به مسائل انقلاب است که حقایق انقلاب اسلامی را در آثار فوکویاما و آبراهامیان جستجو می کند اما حتی یک بار هم به خود اجازه نداده مبانی انقلاب را از صحیفه امام به عنوان یک رکن اساسی در انقلاب پیدا کند


اگر اهل مطالعه مقالات سیاسی-تاریخی تلگرام باشید یا حتی با کتب قطور و مصور و البته غنی مانند دایره المعارف جنگ ایران و عراق یا زندگی نامه هاشمی رفسنجانی برخوردی داشته باشید، احتمالاً نام #جعفر_شیرعلی_نیا را دیده اید. نویسنده ای که انصافاً در زمینه تنظیم و انتشار اسناد تاریخی غنی است، اما حاصل دیدگاه نادرست ایشان به تاریخ را در چندین مقاله اخیرشان به وضوح می توان مشاهده کرد.
به بهانه ۱۳ آبان و مقاله آخرشان، چند نکته ای را لازم می دانم پیرامون نظراتشان بیان کنم:

۱️⃣ در ابتدای مقاله ایشان اشاره می کنند که «دائما رسانه های غربی چهره ایرانیان و آیت الله خمینی را چهره خشن، متمایل به درگیری با دیگر کشور ها و دارای کینه از آمریکا نشان می دهند» و گرچه دائماً سعی در اعلام #بی_طرفی دارند، ابراز ناراحتی و نگرانی می کنند که چرا باید چنین کار اشتباهی را بکنیم که از ما چهره بدی نشان داده شود؟ متاسفانه جناب شیرعلی نیا، اصلا توجهی به دشمنی ایران و آمریکا و عمیق تر از آن مستضعفین با مظهر اصلی استکبار ندارند و حتی به این نکته ساده نیز واقف نیستند که رویه همیشگی جبهه باطل من الازل الی الابد همین است که جنگ رسانه ای به راه بیاندازد، چرا که جریان ب#اطل از آنجا که استفاده هایی از رسانه می کند که جریان #حق بنا به اعتقاداتش اجازه آن استفاده ها را ندارد، تسلطش بر رسانه بسیار بیشتر است. این برنامه سازی ها علیه ایران (از «آمریکای گروگان» آن سال تا «#آرگو»ی این سال ها) هیچ وقت تمامی نداشته است.

۲️⃣ در قسمت بعد با دید #صلح انگارانه معمولشان، از توصیف انقلاب به یک حرکت آرام و چیزی شبیه راهپیمایی سکوت که به کسی کاری نداشته، احساس رضایت عجیبی دارند و آن را دستمایه رسیدن به مقصود خود می کنند. باید گفت که گرچه مردم در انقلاب ۵۷ به دلیل اعتقاد به ارزش هایی همچون حق الناس، خیلی چیز ها را رعایت می کردند، اما انقلاب یا انتفاضه ای که دشمن را به خون هم که شده عقب ننشاند و ضرری برای کسی نداشته باشد اصلا انقلاب نیست. متاسفانه جناب شیرعلی نیا برداشتشان از مقوله انقلاب نه برداشت مردم #متن انقلاب و نهضت بلکه برداشت این نظریه پرداز و آن راوی غربی است. حتی اگر با دید علوم اجتماعی نگاه کنیم، رکن مهم یک انقلاب، به تعبیر غربی ها خشونت و به تعبیر ما #مبارزه است. اگر میدان ژاله و ۱۵ شهریور و ترور دانش آموزان و طلاب و حتی ترور های نواب صفوی و… نبود، هیچ تضمینی بر چنین انقلاب با شکوهی نبود.

۳️⃣ در آخرین بند _که معمولا ایشان تمام داستان ها را سرهم می کنند تا به این قسمت برسند_ با این پیش فرض که ایران باید خودش را #مظلوم نشان می داد، این حرکت انقلابی و نتیجه رسانه ای آن را به شدت توبیخ می کنند و اصلاً همین قسمت اصلی متن است که معلوم می کند اصلا ایشان راه را اشتباهی گرفته اند. اصلاً ایشان نمی دانند که جریان اسلام ناب و خاصه امامت، هیچ گاه در صدد مظلوم نمایی و سرخم کردن روباه گونه برای یک قدرت برتر نبوده و نیست. حتی برای رسیدن به منافع خود هیچگاه هدف ضد ظلمش را رها نکرده؛ بلکه اگر تقیه هم کرده، باز هم به بدنه ظالم ضربه وارد کرده است. اگر تاریخ خوان ماهری هستند، به وضوح می توانند این مطالب را در سیره ائمه اطهار (چه حکومت علوی، چه صلح حسنی، چه قیام حسینی و چه تقیه امام سجاد و الی آخر) مشاهده کنند. #مستضعف، مظلوم نما نیست بلکه مبارزی است علیه ظلمِ وارد بر او که طبیعتاً و عموماً مظلوم هم جلوه می کند.

به شیوه خودشان، نکته اصلی را در نتیجه می گویم. بنده از سوابق ایشان اطلاعی ندارم ولی نگاه ایشان به مسایل تاریخی انقلاب که اکنون در میان بدنه دانشگاهیِ روشنفکرنمایِ داعیه دارِ اسلام آزاد رایج است، محصول یک نگاه #واپس_گرایانه به مسائل انقلاب است که حقایق انقلاب اسلامی را در آثار #فوکویاما و #آبراهامیان جستجو می کند اما حتی یک بار هم به خود اجازه نداده مبانی انقلاب را از #صحیفه_امام به عنوان یک رکن اساسی در انقلاب پیدا کند. می خواهد وقایع انقلاب را با دید علوم اجتماعی تئوریزه شده ادبیات غرب یا نهایتا فردی مثل حسین بشیریه و امثالهم تفسیر کند و کاملاً غافل از رفتار معصومین در مواجهه با حوادث مختلف است. و اتفاقاً بد نیست اشاره کنم که این نگاه همان افرادی است که سابقا تحت لوای انجمن اسلامی دانشجویی، زمانی تصمیم به تسخیر لانه جاسوسی گرفتند و با جوش و حرارت انقلابی که هنگام پریدن از دیوار سفارت احتمالا آن را آتش می زده، حرکت های فوق تند می کردند، اما چون مبانی درستی نداشتند، اکنون به تئوریسین #اپوزسیون تبدیل شده اند و با #بندگی شیطان بزرگ، به غلط کردن افتاده اند.

🔺 اگر بخواهیم در یک جمله، بی حاشیه وضعیت این نیمه راهی های انقلاب و این نگاه را توصیف کنیم باید بگوییم که #مبانی این عزیزان، هرچیزی هست جز اسلام و استفاده از مبانی غیر اسلامی برای تفسیر انقلاب اسلامی، مثال رابطه گودرز و شقایق است!

📎مقاله آقای شیرعلی نیا را اینجا: https://t.me/jafarshiralinia/246
بخوانید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.