سه‌شنبه 21 دسامبر 10 | 14:58

نگاهی به مكتوبات مركز اسناد انقلاب اسلامی در مقابله با فتنه ۸۸

معاون انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي در نشست رسانه‌اي بررسي آثار منتشر شده اين مركز در مقابله با فتنه‌گران و فتنه 88 با اشاره به پنج كتاب منتشر شده اين حوزه، از رونمايي چهار اثر ديگر در روز همايش عملكرد مركز اسناد انقلاب اسلامي در برابر فتنه 88 خبر داد و از گردآوري 25 هزار برگ سند مرتبط با اين فتنه سخن گفت.


مهدي رمضاني درجلسه ای كه صبح 29 آذر ماه در سالن معاونت انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي برگزار شد، از اين مركز به عنوان نخستين موسسه‌اي ياد كرد كه پس از وقايع انتخابات دهم و فتنه سال 88 اقدام به تهيه و تدوين كتاب و انتشار آن در سطح جامعه كرد.

وي كتاب «شنبه پس از انتخابات» اثر محمدسعيد كاوه كه مرداد سال 88 منتشر شد را نخستين كتاب اين حوزه خواند و اظهار كرد: اين اثر مروري اجمالي از وقايع پس از انتخابان دهم بر اساس سخنان و رهنمودهاي مقام معظم رهبري دارد. كتاب ديگر «تقلب بزرگ» نام داشت كه در قابل پاسخ به شبهاتي كه در اين زمينه عنوان شدند، به رشته تحرير درآمد.

رمضاني كتاب «نگهبان آرا» تدوين شده توسط شوراي نگهبان را سومين كتاب اين مجموعه در مقابله با فتنه 88 نام برد كه بر اساس مكاتبات نمايندگان و اسناد شوراي نگهبان، به بازنگري رخدادهاي آن دوره نظر داشت و افزود: با توجه به سرعتي كه در نشر در اين آثار داشتيم، مدعي ارايه آثار علمي نيستيم. از اين رو، اين كتاب‌ها به مستندسازي و مروري بر اين وقايع مي‌پردازند.

معاون انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي كتاب «انقلاب‌هاي رنگي و انقلاب اسلامي ايران» تاليف شعيب بهمن را كه با مروي بر نظريه انقلاب‌هاي رنگي دنيا، فتنه 88 را در اين چارچوب مي‌كاود، اثر ديگر اين مجموعه خواند كه زمينه‌هاي علمي و تاليفي دارد و در شمار تحقيقات مركز اسناد انقلاب اسلامي جاي دارد.

سخنران اين نشست يادآور شد: همچنين چاپ يازدهم كتاب «نه ده؛ دل نوشته‌هاي حسين قدياني»‌ كه در شمار پر فروش‌ترين و پرشمارگان‌ترين آثار اين مجموعه است، به پايان رسيده و چاپ دوازدهم اين كتاب به زودي روانه بازار نشر خواهد شد.

وي از رونمايي چهار عنوان اثر ديگر در رابطه با فتنه 88 در روز برگزاري همايش اين مركز خبر داد و اظهار داشت: كتاب «روزشمار هشت ماه نبرد مقدس» از 22 خرداد 88 تا 22 بهمن 88 ، به ضميمه وقايع اول تا 22 خرداد 88 كه زمان تقريبي انتخابات بود، از نخستين كتاب‌هايي‌ است كه در روز همايش رونمايي خواهد شد. مطالب اين اثر، برگرفته از پايگاه‌هاي خبري و خبرگزاري‌هاي داخلي و خارجي‌اند كه بدون تحليل و پيش‌داوري به مخاطبان ارايه خواهند شد.

رمضاني كتاب «نظريه فنته» اثر حجت‌الاسلام روح‌الله حسينيان، رييس مركز اسناد انقلاب اسلامي، را دومين اثري خواند كه به زودي به چاپ خواهد رسيد و يادآور شد: اين اثر چارجوبي نظري درباره فتنه ارايه مي‌دهد و تئوري‌هاي جديدي را مطرح مي‌كند كه تلفيقي از نظريه‌هاي ديني و سياسي‌اند. كتاب «نظرسنجي‌هاي خارجي درباره انتخابات دهم رياست جمهوري» نيز سومين كتاب اين مجموعه است. اين نوشتار، متدولوژي نظرسنجي‌هاي داخل و خارج از كشور را درباره انتخابات دهم بيان مي‌كند.

وي كتاب «شورش اشرافيت بر جمهوريت» را واپسين اثر اين مجموعه خواند و تصريح كرد: اين اثر پيش از اين به صورت ناشر ـ مولف به چاپ رسيده بود و مركز اسناد انقلاب اسلامي قصد دارد اين كتاب را با تغييرات و به شكل تلخيص شده در ارتباط با حوادث پس از انتخابات 88 و با بررسي اين كه آيا امكان تقلب در اين زمنيه وجود داشته يا خير، به چاپ ‌رساند.

رمضاني با اشاره به 13 پروژه تحقيقاتي كه در نهايت نتايج آنها در قالب كتاب از سوي اين مركز منتشر خواهد شد، گفت: از جمله اين آثار مي‌توان «چارچوب قانوني رقابت سياسي در انديشه امام خميني(ره)»، «اصولگرايي در انديشه امام خميني(ره)»، «جرم بزرگ؛ بررسي تخلفات حقوقي در انتخابات دهم رياست جمهوري»، «بررسي علل و نتايج پيدايش طبقه اشراف در جمهوري اسلامي»، «جريان‌شناسي اصولگرايي در جمهوري اسلامي» و «نقش آيت‌الله خامنه‌اي در مديريت بحران پس از انتخابات رياست جمهوري» را نام برد.

معاون انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي تدوين كتاب‌هاي «آسيب‌شناسي مجمع روحانيون مبارز»، «فتنه آيت‌الله منتظري»، «نقش بسيج در مقابله با براندازي نرم جمهوري اسلامي»، «ظرفيت‌هاي نظام جمهوري اسلامي در مقابله با انقلاب‌هاي رنگي با محويت حوادث پس از انتخابات دهم»، «عملكرد سياسي آقاي هاشمي رفسنجاني در انتخابات نهم و دهم رياست جمهوري» و «جريان فتنه در انتخابات دهم رياست جمهوري» و «چرا غرب در انديشه براندازي جمهوري اسلامي ايران بوده است؟» را از ديگر طرح‌هاي پژوهشي مركز اسناد خواند.

وي گردآوري 25 هزار برگ سند درباره فتنه 88 و حوادث پس از انتخابات دهم، 1414 قطعه عكس، 120 هزار صفحه بريده جرايد و پنج هزار دقيقه فيلم و تصوير را از جمله دستاوردهاي اين مركز برشمرد و از ايجاد دبيرخانه دائمي آثار مربوط به جريان فتنه 88 در اين مركز خبر داد و گفت: اين مركز در 28 موضوع، فراخوان گردآوري آثار را اعلام كرده است. از عناوين اين موضوعات مي‌توان «ماهيت‌شناسي فتنه به لحاظ تئوريك»، «فتنه در گفتمان اسلامي و قرآن» و … را نام برد.

سخنران جلسه در پايان با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري، افزايش شمارگان كتاب و كاهش نوبت چاپ را از جمله اهداف اين مركز خواند و يادآور شد: در سال گذشته موفق شديم بيشترين آثار را با بالاترين شمارگان به چاپ برسانيم. همچنان كه كتاب «شنبه پس از انتخابات» تاكنون در 13 نوبت چاپ به 22 هزار جلد رسيده است، آمار نسخه‌هاي «تقلب بزرگ» در يازدهمين چاپ خود از 19 هزار جلد گذشته، «نه ده» پس از 11 نوبت چاپ از مرز بيست و چهار هزار و پانصد جلد عبور كرده و از هشت بار چاپ كتاب «نگهبان آرا» 15500 نسخه به جامعه راه يافته و «انقلاب‌هاي رنگي و انقلاب اسلامي» 9 هزار جلد را در پنج نوبت چاپ تجربه كرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.