دوشنبه 26 نوامبر 18 | 14:24

کشوری که خود را اسلامی می‌داند، نباید حامی خود را آمریکا قرار دهد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ گفت: سخنرانی آقای روحانی در زمینه‌ی وحدت و دوستی مسلمانان خوب بود و در واقع نوعی نصیحت کنایه‌آمیز خطاب به عربستان بود. وقتی کشوری خود را اسلامی می‌داند نباید حامی خود را آمریکا قرار دهد.


مصطفی هاشمی‌طبا رئیس سابق کمیته‎ی المپیک در گفت‌وگو با سراج۲۴ درباره‌ی آینده‌ی روابط ایران و عربستان گفت: عربستان می‌خواهد خود را حفظ کند. طبیعی است که آمریکا را بر ایران ترجیح دهد. چون علمای آن‌ها از نظر ایدئولوژیک آمریکایی‌ها را کافر و ما را مرتد می‌دانند. البته دولتشان هم می‌خواهد دست آمریکا زیر سرش باشد تا بقایش به خطر نیفتد و در به‌خطر افتادن یا نیفتادن حیاتشان ریسک نمی‌کنند.

وی ادامه داد: ضمن این‌که آن‌ها از ما هراس دارند. همه‌ی شعار‌های به حقی که ما داریم، ضد عملکرد و وجود عربستان است و آن‌ها ما را یک خطر بالقوه می‌دانند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ بیان داشت: رابطه‌ی نزدیک ایران و عربستان ممکن است زمان‌بر باشد. عربستان و آمریکا توافقی استراتژیک از گذشته‌ی دور دارند که آمریکا در ازای حمایت از آل‌سعود، منافع نفتی و مالی خود را از عربستان تامین کند. بعید میدانم تا وقتی که بین ایران و آمریکا تنش باشد، مشکل رابطه‌‌ی نزدیک ایران با عربستان هم حل شود.

وی افزود: البته همسایه‌ها باید با هم‌کاری و هم‌فکری کنند. سخنرانی آقای روحانی در این زمینه خوب بود و در واقع نوعی نصیحت کنایه‌آمیز خطاب به عربستان بود. کشوری که خود را اسلامی می‌داند، نباید حامی خود را آمریکا قرار دهد. این یک اشتباه بزرگ است. البته به نظر می‌رسد آن‌ها با این تفکر چاره‌ی دیگری هم ندارند.

هاشمی‌طبا در پایان با اظهار امیدواری نسبت به بهبود روابط ایران و عربستان تصریح کرد: امام علی (ع) می‌فرمایند با دوستان خود قدری دوستی نکنید که همه چیزتان در اختیار او باشد و با دشمنان خود دشمنی را عمیق نکنید، چون ممکن است زمانی باز با هم دوست شوید. بهتر است راه ارتباطی باقی بگذارید. به نظر من این نصیحت امام علی (ع) را باید در سیاست خارجی نسبت به دوستان و دشمنان در نظر بگیریم.

انتهای پیام/

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.