تاریخ علاوه بر پیشبینی به انسانشناسی کمک ویژهای میکند یعنی انسان میتواند با داشتن درک تاریخی و سواد تاریخی دوست را از دشمن تشخیص دهد. همچنین روشهای دوست و دشمن را بهدرستی شناخته و واکنشهای عاقلانه و مدبرانه از خود نشان دهد. در اهمیت تاریخدانی هم اینکه مجموعههای تصمیم گیر و تصمیمساز در مورد فعالیتهای خود باید به سازوکارهای تاریخی توجه ویژه کنند. با این مدخل قصد داریم موضوعی را به نظر مخاطب بینا برسانیم.
سابقه جمهوری اسلامی ایران از حیث حکومتداری مدت کوتاه ۴۰ ساله را نشان میدهد هرچند موضوع حکومت اسلامی چیز جدید نیست و به بیش از ۱۴۰۰ سال پیشبر میگردد.
در حکومت جوان جمهوری اسلامی اتفاقات زیادی رخداده است که در تاریخ شفاهی مختصراً ذکرشده است. یکی از رویدادهای تجربی تاریخی ملت ایران در این ۴۰ سال در مورد امریکا است.
همانطور که مخاطب میداند آمریکا از اولین روز تأسیس همواره تلاش داشت تا جهان و ایران را در زیر سیطره خود داشته باشد. سیطرهای که همهجانبه و تأمینکننده خواستهای مراکز قدرت صهیونیستی عالم باشد و ایران و ملت ایران نیز از این قاعده استثنا نیستند.
سرتاسر تاریخ ۴۰ ساله رابطه ایران و آمریکا سرشار از نقض عهدها، دشمنیها، لجاجتها، درگیریها، جنگها خیانتها، توطئهها، کودک کشیها و پایمال کردن حق ملت ایران و البته تلاش برای براندازی است که همگی از جانب امریکا بر ملت ایران روا شده است.
هرچند برخی، دشمنیها را از سوی ملت ایران میدانند اما واقعیت این است که واکنشهای مردم ایران ازجمله شعار مقدس مرگ بر آمریکا واکنشی بسیار طبیعی و معقول در برابر سیاستهای امریکا در قبال مردم ایران است. هرچند این نکته دید ظریفی است اما مجال این نوشته نیست.
دشمنیهای آمریکا در حالی است که در طول تاریخ بیش از صدساله دخالت آمریکاییها در ایران همواره گروههایی در داخل کشور بودهاند که به دلایل مختلف با امریکا مشکلی نداشته؛ اغلب طرفداری از امریکا میکنند. این گروهها قبل از انقلاب کشور را تمام و کمال در اختیار آمریکاییها قرار داده بودند و اکنون نیز تلاش دارند در سیری تحت عنوان رابطه با امریکا در پازلی نقشآفرینی کنند که هدف نهایی آن براندازی جمهوری اسلامی ایران و حق حاکمیت و استقلال و آزادی مردم ایران است.
گروههای طرفدار آمریکا تحت عنوان رابطه با آمریکا و البته با تزیینهایی مثل تعامل با دنیا، شفافسازی، صلح جهانی و … خطی به نام سازش را در کشور نبال میکنند.
جریان سازش که توانست در برجام بهترین عملکرد ۴۰ ساله خود را داشته باشد توانست با انواع روشها کشور را در مسیری قرار دهد که با امریکا بر سر یک میز بر روی منافع مشروع و قانونی خود مذاکره کند. این جریان که عملکردی واضح را از سال ۹۰ در کشور داشت در حالی برجام را بهعنوان میوهای مسموم به ملت ایران تحمیل کرد که همواره با زیبا و مؤثر نشان دادن آن و با انواع شیوههای مشروع و نامشروع و درست و غلط و قانونی و مواردی مثل سند ۲۰ ۳۰ تلاش کرد که کشور را هرچه بیشتر به دامان امریکا تحویل دهد.
بعد از خروج یکجانبه آمریکا و تعللهای اروپاییها و سایر دوستان جریان سازش در ایران، بر همگان مشخص شد که همهچیزهایی که سازشکار ها بهعنوان نتیجه رابطه با امریکا برای مردم ایران ترسیم میکردند، سرابی بیش نبود و ایران را نهتنها به پیشرفت سوق نداد که در موارد زیادی به عقب راند و زمان زیادی از ملت ایران تلف شد. زمانی که میتوانست با اتکا به خداوند و توصیههای رهبر فرزانه انقلاب باعث پیشرفت خیرهکننده در اقتصاد، فرهنگ، علم، سیاست و مسائل بینالمللی شود.
واضح است که جریان سازش در ۱۳ آبان ۹۷ شکست نهایی را خورد اما سازشکار ها بهعنوان پیادهنظام امریکا در ایران همچون پیشینیان خود خسته نشدهاند. آنها امریکا را آرزوی خود و کاخ سفید را قبله خود میپندارند و آرزوهای آقازادههای خودشان را در آمریکا جویا میشوند. آنها مردم را نردبانی برای ترقی خود و ایران را گوشت قربانی برای هوا و نفس خود میدانند.
از این توصیف کنایه انگیز برای سازشکاریها که بگذریم حرکات جدید سازشکار ها در ماهها اخیر دوباره آغازشده است. گویی نیرویی که برای سازش در وجود این افراد وجود دارد تمامشدنی نیست. نیروی که اگر از ۹۰ تاکنون صرف رسیدن به مقاصد ملت ایران میشد بیشک تغییری ویژه در زندگی مردم ایجاد میکرد.
جریان سازش پس از خروج ترامپ از برجام و خواسته وقیحانه رئیسجمهور دولت فریبکار امریکا برای مذاکره دوباره جان گرفتند.
نامه گروهی از اصلاحطلبان برای مذاکره، انواع مقالات که از خوبیهای دوست بد آمریکایی مینویسند، حملات شدید به جریانهای مستقل کشور، عدم تبعیت عملی از ولایتفقیه خصوصاً در مسائل اقتصادی نشانههایی ساده از تلاش مجدد و دور جدید سازش هستند.
فشارهای خودساخته عواملی که ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با جریان سازش دارند تلاش کرد تا با فشار بر مردم بتواند یکبار دیگر مثل برجام افکار عمومی را وادار قبول مذاکره مجدد کنند. اتفاقی که در زیرپوست شهر پیگیری میشود.
جریان سازش با نفوذ در عناصر تصمیمساز توانست انواع خواستههای امریکا ازجمله سند ۲۰۳۰، FATF و زیرمجموعهها آن یعنی معاهده پاریس، پالرمو، CFT و … در کشور مطرح و برخی از آنها را به تائید برساند.
پیمانهای مختلف زیستمحیطی مثل منع تولید گازهای گلخانهای و معاهدههای مخفی متمم برجام و … در کنار بازیهای مجلسیها که با جریان سازش بده بستان دارند همگی واقعیتی است که غیرقابلانکار است.
سازشکار ها با اجرای انواع بازیها تلاش دارند تا ضمن تسلط بر مراکز تصمیم گیر و تصمیمساز نظر خود را غالب کنند. تطمیع باقدرت و پول مکانیسمها عادی هستند که رودست نویسان سیاست آمریکا در ایران همواره استفاده کردهاند. عوامفریبی و نخبه فریبی و تلاش برای استفاده از مکانیم های قانونی کشور بر ای تصویب ابزارهای ضد کشور در دورههای اخیر به طرز شگرفی عادی و معمول شده است.
نمایندگانی که برجام را در بیست دقیقه و سندهای FATF را در کمال ناباوری تصویب کردند و قانون را برای رفقای شهردارشان تصحیح میکنند اگر در جریان سازش سهیم نباشند بر ضد آن نیز نیستند و قطعاً موافقیم با امام بزرگوارمان که مجلس را در رأس امور میدیدند و تأکید داشتند با مجلس آمریکایی فاتحه انقلاب خوانده میشود.
یکی از راهکارهای سازشکاران حمله به هر نهادی و شخصی است که با آنها مخالفت کند. آنها پول، قدرت و رسانه دارند و با جنگ روانی آب خوردن را به برجام گرهزده و با یک بمب آمریکا تمام دستگاههای دفاعی کشور را نابودشده میپندارند.
جریان سازش حرکتهایی عجیب از خود نشان میدهد. این جریان که از ۹۰ تلاش دارد با تطهیر برخی چهرهها از برچسب سازش آنها را وارد کار کند امروز از این مهرهها استفادهی ریسک داری میکند. فردی را که برای گرین کارت آمریکا اقدام کرده بود، با تلاش وزیر کردند و با او برجام آمریکای را در کشور تصویب کردند امروز در حالی مستقیم به دشمن گرا میدهد و نامههای غیرقانونی و درخواستهای عجیب مکتوب میکند را در یک قمار میسوزانند. حتی حاضر هستند وزرای عزیز و دوستانشان را تغییر دهند و یا وزیر کرسنتی را وارد عرصه میکند که احتمال سوختن این عناصر وجود دارد.
آنچه مشخص است جریان سازش برنامهها و راهکارهای خود را برای مذاکره مجدد با امریکا و درنهایت سازش با امریکا در کشور آغاز کرده است. اتفاقی که اگر با هوشیاری مردم همراه نباشد به خسارت بزرگ و خسران دنیا و آخرت میانجامد.
صابرشاهی
Sorry. No data so far.