یکشنبه 02 دسامبر 18 | 23:34
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی:

تقاضا و هزینه‌تراشی دشمن پایانی ندارد/تئوری سازش فاتحه انقلابی گری را می خواند

عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی گفت: تقاضا و هزینه‌تراشی دشمن برای ما پایان و انتهایی ندارد مگر اینکه مانند دوران رژیم پهلوی و برخی کشورهای منطقه عامل و کارگزار سیاست‌های آمریکا شویم که ختم و فاتحه انقلاب، خون شهدا و هدر دادن زحمات امام(ره) است.


به گزارش خبرگزاری فارس از قم، مقاومت از جمله راهبردهایی است که برای هر جنبش آزادیبخش پیروزی را به ارمغان می‌آورد و می‌توان آن را عامل وحدت برای رسیدن به حق ذاتی دانست به طوری که نتایج آن در طول دوران انقلاب، هشت سال دفاع مقدس، غزه، لبنان و… مشاهده شد و آزادی و استقلال را به همراه داشت.

سازش و مذاکره در نقطه مقابل مقاومت قرار دارد که نتیجه آن ذلت و وابستگی است و فشارهای جدید و درخواست امتیازهای جدید را به همراه دارد.

هر یک از دو گروه تفکر سازش و مقاومت دارای اعتقادات مختلف هستند که به منظور بررسی بیشتر رویکرد و استراتژی هر یک از گروه‌ها با حجت‌الاسلام محمدمهدی نادری، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به گفت‌وگو پرداختیم.

فارس: چه تفکراتی در استراتژی‌های مقاومت و سازش وجود دارد؟

رهبر معظم انقلاب چند سال گذشته در سخنان  ابتدای سال در بین مسؤولان و کارگزاران نظام به تفکر کلی برای رشد، پیشرفت و توسعه کشور اشاره کردند که این تفکر مبتنی بر استراتژی مقاومت بود و این اعتقاد وجود دارد پیشرفت و توسعه کشور از مسیر مقاومت در برابر استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا حاصل می‌شود.

تفکر دوم معتقد است راه رسیدن به پیشرفت و  توسعه کشور تعامل با دنیا است. این افراد معتقد هستند با قدرت‌های جهان کنار آمده و به تعبیر واضح‌تر سازش کنیم.

تئوری تعامل و به تعبیری دیگر سازش، طرفداران متعدد در سطح سیاستمداران دارد. افراد دارای این تفکر معتقد هستند اگر بخواهیم مشکلات کشور حل شود و به رشد و توسعه برسیم باید رویه انقلابی‌گری را کنار بگذاریم تا مشکلات کشور برطرف شود.

همچنین معتقد هستند اگر همچنان با شعارهای مرگ بر آمریکا و اسرائیل ادامه بدهیم روز به روز در دنیا منزوی‌تر می‌شویم و نتیجه این انزوا عقب‌ماندگی کشور است.

فارس: تفاوت دستاوردهای سازش و مقاومت چیست؟

برخی نظرشان این است که برای اعتلا و پیشرفت نظام و کشور باید وارد تعامل و گفت‌وگو با قدرت‌های بزرگ جهانی شویم  که امثال بنده اسم آن را تئوری سازش می‌گذاریم که در برابر تئوری مقاومت قرار دارد.

دستاوردهایی که در طول ۴۰ سال برای ما حاصل شده و همانطوری که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اشاره کردند از طریق مقاومت بوده است.

هر جایی در مقابل دشمن و جبهه استکبار مقاومت کردیم و ایستادیم توانستیم سنگرها را فتح کنیم و جلو برویم ولی در مواردی که وارد تعامل، گفت‌وگو و سازش شدیم چیزی حاصل نشده و هزینه‌ها بیشتر شده است.

فارس: نتایج استراتژی‌ سازش چیست؟

اگر استراتژی سازش یا تعامل یا گفت‌وگو را در دستور کار قرار دهیم. یکی از موارد زیان بار آن عقب‌نشینی‌های مکرری است که باید انجام  دهیم در آخرین نمونه چند سال در مورد وضعیت هسته‌ای وارد تعامل و گفت‌وگو با قدرت‌های جهانی شدیم ولی آنها به این امر قانع نشدند.

پس از مذاکرات و منعقد شدن برجام آمریکا یک طرفه از برجام خارج شد و خواستار این شد که ایران باید امتیازات بیشتری بدهد و در زمینه مسائل منطقه و مربوط به موشک‌ها وارد مذاکره شود.

تقاضا و هزینه‌تراشی دشمن برای ما پایان و انتهایی ندارد مگر اینکه مانند دوران رژیم پهلوی و برخی کشورهای منطقه عامل و کارگزار سیاست‌های آمریکا شویم که ختم و فاتحه انقلاب، خون شهدا و هدر دادن زحمات امام(ره) است.

نتیجه دیگر سازش تضعیف کشور از نظر سیاسی، نظامی و اقتصادی است و ظرفیت‌های این حوزه‌ها از بین می‌رود. تردیدی نیست که قدرت هسته‌ای می‌تواند برای ما قدرت اقتصادی و سیاسی بیاورد. زمانی که این اهرم را از دست دهیم منجر به تضعیف جبهه، جایگاه و موضع ما می‌شود.

مشکل دیگر در این مسئله ناامیدی مستضعفان جهان و جبهه مقاومت از ما است. ملت‌هایی ما را الگو قرار می‌دهند بنابراین می‌توان به ملت‌های جهانی نه گفت و روی پای خود ایستاد و به حیات ادامه داد. پیش از انقلاب چنین فرضی محال و باطل بود.

در گذشته تصور این بود که هر کشوری بخواهد حیات داشته باشد باید یا به شرق یا غرب تکیه کند. این امر ممکن نیست ولی انقلاب این تئوری را باطل کرد و پس از آن ملت‌های متعدد ما را سرمشق و الگو قرار دادند و شروع به حرکت کردند و انقلاب‌ها و نهضت‌های مختلف در سراسر جهان اسلام و غیر اسلام شکل گرفت.

اگر از استراتژی اول خود در قالب راهبرد مقاومت دست برداریم و به راهبرد سازش، تعامل و گفت‌وگو رو بیاوریم در واقع ناامیدی در دل ملت‌هایی به وجود می‌آید که با الگو گرفتن از ما وارد مبارزه با استکبار شدند ایجاد می‌شود و در مجموع به تضعیف جبهه مقاومت می‌پردازند و پیامد آن تضعیف روحیه امید بر ملت‌ها است.

فارس: برجام نمونه عینی گفت‌وگو و مذاکره بود چه نتایجی را به همراه داشت؟

 اکنون مشاهده می‌شود با برجام نه تنها مشکلات حل نشده بلکه مشکلات بیشتر شده و از پنج سال گذشته از راهبرد مقاومت به سوی تعامل سازش و گفت‌وگو پیش آمدیم نتیجه این شد که دلار تا ۱۸ و ۱۹ هزار تومان افزایش و قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی کاهش پیدا کرد.

به طور عملی نشان داده شد که  تصور باطل و بیهوده است و هزینه‌های مختلف برای ما تحمیل کرده و دستاوردهایی ندارد.

فارس: چگونه می‌توان بین دو تفکر حاکم بر کشور یک تفکر را انتخاب کرد؟

 دو تفکر در سطح کلان وجود دارد یک تفکر راهبرد مقاومت را پیش‌بینی می‌کند و تفکر دیگر تعامل و گفت‌وگو و سازش است ملت باید ببیند که نتیجه پنج سال سازش و تعامل و مذاکره چه شد.

با سازش و گفت‌وگو ضعیف شدیم و این تجربه عینی باید پیش روی ملت و مردم باشد که از این به بعد دنبال تفکرات و جریاناتی باشند که راهبرد مقاومت را پیشنهاد می‌کند.

انتهای پیام/۷۸۰۰۳*۳۰

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.