یکشنبه 02 دسامبر 18 | 23:43
تاملی بر بازی سازش؛

خط و زاویه ی جریان مذاکره و سازش از دشمنی آمریکا با ایران

از محورهای عمده ی مسلط بر سیاست خارجی دولت کنونی و جریانات طرفدار مذاکره و سازش تلاش سخت در جهت تنش زدایی با آمریکا در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی است اینها معتقدند دولت و کشور باید به فکر آینده ی کشور باشند فلذا این زخم کهنه در روابط ایران و آمریکا باید درمان شود


پایگاه تحلیلی خبری البرزبان ؛ از سال ۱۳۹۲ و بیش از ۶ سال است که  با به قدرت رسیدن حسن روحانی برخی جریانات سیاسی و در راس آنها جریان لیبرال مبنایِ اصلاحات با شروع سریال مذاکرات با غرب (علارغم تجربه ی شکست برجام) به دنبال واداشتن مسئولان و نخبگان کشور به سلسله اشتباهات محاسباتی اند که اساسا درگیری ما با آمریکا را اشتباه و گاه سوتفاهم تعبیر و تفسیر می کند و ادامه ی این راهبرد را در سیاست منطبق بر عقل و منطق ندانسته و معتقد است تاکنون از قِبَل این دشمنی و قطع ارتباط هزینه های زیادی به کشور تحمیل شده است

این منطق که بر بنیاد منطق «مذاکره و سازش » استوار است، در میان چهره های وابسته به جریانهای سیاسی دارای زاویه ایدئولوژیک با نظام اسلامی با قدرت دنبال می شود  اما در دولت فعلی شکل جسورانه تری به خود گرفته و همواره درسایش و استحاله دیدگاه مقاومت واستکبارستیزی در میانه دولت و جامعه نقش آفرینی می کند.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب به تازگی( در جمع دانش آموزان و دانشجویان به مناسبت سیزده آبان) از افول آمریکا سخن به میان آورده و تصریح دارند هر کس که از قطار انقلاب پیاد شود، باخته است.

طرح مذاکره با آمریکا با نسبت زاویه به بیانات رهبر معظم انقلاب از رهگذر زیر قابل تبیین است

یکی از محورهای عمده ی مسلط بر سیاست خارجی دولت کنونی و جریانات طرفدار مذاکره و سازش عقلانیت رئالیستی است که سخت در تلاش است تنش زدایی با آمریکا در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی است اینها معتقدند دولت و کشور باید به فکر آینده ی کشور باشند فلذا این زخم کهنه در روابط ایران و آمریکا باید درمان شودروحانی در این رابطه می گوید: « دنبال افزایش تنش نخواهیم بود. عقل سلیم هم حکم میکند دولت و کشور به فکر آینده باشند و ترمیم گذشته. هرگونه سخن گفتن با آمریکا باید بر مبنای منافع و احترام متقابل و از موضع برابر باشد » از این رو «در صورتی که آمریکا به مفاد قرارداد الجزایر دربارۀ عدم مداخله در امور داخلی ایران پای بندباشد و حقوق حقه ایران مانند هسته ای را به رسمیت بشناسند نیز از موضع رفتار زورمدارانه عمل نکند، تهران حاضر است از موضعی برابر با واشنگتن در مورد موضوعات مورداختلاف گفتگو کند…( روحانی حسن  رابطه ایران با آمریکا مسئله پیچیدهای است/ زخم کهن های وجود دارد »موج، ۲۷/۳/۹۲)اگرچه روابط امروز ایران باآمریکا در حد دشمنی و تخاصم است، باید سعی کنیم این حد را با برنامه ریزی و تدبیر پایین آوریم و حداقل روابط را از دشمنی به تنش برسانیم…. »(۱۰/۳/۹۲)

بنابراین رویکرد کلی دولت کنونی به این سمت و سو ست که به تعبیر خودشان به آینده بیشتر نگاه کنند تا به گذشته و سطح تنش و تخاصم را پایین بیاورد

از طرف دیگر تیم رسانه ای و نخبگی مذاکره و سازش ایدئولوژی زدایی را در دستور کار قرار داده است؛ استراتژی در جهت توسعه ی اقتصادی که هزینه ها را کاهش و سودها را افزایش دهد.این جریان پشتیبان دولت با تمسک و تحلیل خود به مقایسه شرایط فعلی با شرایط ایران قبل از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تمرکز کرده اند و مدعی هستند با توجه به مشابهت های وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور در ماه های منتهی به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و شرایط بعد از جنگ با داعش، رهبری باید راهی را برود که امام در پذیرش قعطنامه به عنوان یک تجربه موفق به جای گذاشت.به عنوان مثال روزنامه ی همدلی در مطالبی می نویسد: «متعاقب شکست داعش؛ حالا نوبت دیپلماسی تمام عیار منطقه ای به جای نظامیگری است؛ « نتیجه غلبه «استدلال نظامیان و همراهی سیاسیون با استدلال نظامیها » این شد شش سال پس از فتح خرمشهر درحالی آتش بس را میپذیریم که موقعیت حضور طرفین در مرزها تفاوت چندانی با سال ۶۱ ندارد و از نظر روحیه و انسجام نظامی در یکی از بدترین موقعیتهای تاریخ جنگ هستیم. جنگ از حمله دشمن تا آزادی خرمشهر حدود دو سال کشیدو سه برابر آن، بسیار تلخ و سخت ادامه یافت. رزمندههای بسیاری شهید و جانباز شدند یا به اسارت رفتند و…( روزنامه ی همدلی۹/۱/۹۶).

از منظر برخی نخبگان دولت و اصلاحات ضمن تایید ریشه ی دشمنی فرهنگی، سیاسی و تاریخی بین ایران و آمریکا معتقدند روابط کنونی  یک رابطه ی سالم نیست به این معنا هم نیست که ما و آمریکا باید تا ابد روابط خصمانه ای داشته باشیم. ما می توانیم ضمن اینکه به آمریکایی ها بگوییم این اشتباهات را در قبال مردم ایران مرتکب شدند راه را برای بهبود روابط باز کنیم. اکنون مردم ایران با بهبود روابط با آمریکا موافق هستند(http://basirat.ir/fa/news/261829)

این موضع گیری ها در حالیست که رهبر انقلاب بارها در سخنانشان تاکید کرده اند دشمنی با آمریکا را نباید فراموش کرد و فریب لبخند دشمن را نباید خورد چرا که مبارزه ی با استکبار  تعطیل پذیر نیست این جزو مبانی انقلاب است این حرکت و مبارزه  یک حرکت خردمندانه و متکی بر عقلانیت است  که باید ادامه پیدا کند

دشمنی آمریکا با ایران نه صرفا به دولت مربوط است و نه مربوط به بعد از انقلاب( آرمانها و ایدئولوژی های آن) است. ریشه ی اصلی دشمنی آمریکا با ملت ایران به خوی زورگویی و استعمار طلبی آمریکا بر می گردد ترامپ تنها کارگزار این حکومت است. دشمنی آمریکا با ملت ایران به تعبیر رهبر انقلاب در دوران رژیم سابق هم بود منتهی با عوامل خود در داخل. لذا ساده لوحی ست اگر بپذیریم دشمنی آمریکا با ایران با دولت جمهوری اسلامی است  چرا که پایبندی به اسلام مبارز، مسلمان بودن،استقلال طلبی و زیر بار زورگویی نرفتن ملت ماست که موجب خشم آمریکا شده این تفکر است که منافع آمریکا را در دنیا به خطر انداخته است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.