سه‌شنبه 25 دسامبر 18 | 23:44
اجتماعی سازی مذاکره از پایین؛

بازی سازش با کارت القائات اقتصادی-معیشتی

از گزاره های سازماندهی شده ی اقتصادی جریان حامی مذاکره با غرب بعد از خروج ترامپ از برجام این است که مسیر رفع مشکلات تنها در رفع تحریم خلاصه می شود و برای رفع تحریم باید به مذاکره با آمریکا روی آورد.


پایگاه تحلیلی خبری البرزبان؛ هم زمان با تشدید فشار تحریم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران جریان اصلاح طلبی-اعتدالی در نقش کاتالیزر ظاهر شده و کشور را به سمت رسوب گزاره های برآمده از موج هراس از آینده و افزایش فشار آمریکا در ذهن مردم هدایت می کند اظهار نظرات، تحلیل ها و ترسیم های برخی در فضای کشور با استفاده از االقائات اقتصادی_ معیشتی و سیاسی در پازل طراحی شده چنان فضا را آرایش نموده که گویی بدون مذاکره با آمریکا و رفع تحریم، شرایط روز به روز بدتر خواهد شد و کشور به ورطه سقوط خواهد رسید. دو دسته از این تلاش های دردناک  و گره زدن توفیقات کشور و بهبود اوضاع اقتصادی به اما و اگرها(که هدف نهایی تئوریسین های آمریکایی را در داخل پیاده می سازد)را می توان به شکل زیر تحلیل و تفسیر کرد.

 

  • برجسته کردن شرایط سخت معیشتی مردم در دوران تحریم

از گزاره های سازماندهی شده ی اقتصادی جریان حامی مذاکره با غرب بعد از خروج ترامپ از برجام این است که مسیر رفع مشکلات تنها در رفع تحریم خلاصه می شود و برای رفع تحریم باید به مذاکره با آمریکا روی آورد. لذا القائات ترجیع بند رفتار و کنشگری سیاسی چهره های شاخص تجدیدنظرطلب شده است.

سعید شریعتی زندانی سابق سیاسی و فعال اصلاح طلب درگفت و گو با آرمان تاکید کرد: « سال ۹۸ نیز به همین ترتیب سال سخت تری برای ملت ایران باشد. لذا مسئولان باید بتوانند این مساله را با هماهنگی کامل و صادقانه با مردم در میان بگذارند.اینکه به مردم در باغ سبز نشان دهیم و کشور گل و بلبل نشان داده شود واقعی نیست. کشور دچار مشکلات است، تحریم ها،عدم ارتباط با اقتصاد جهانی، کاهش فروش نفت، کسادی بازار،کسادی صنعت، کاهش درآمدهای مالیاتی،افزایش معوقات حقوق کارمندان و کارگران مشکلاتی است که نمی شود از آن فرار کرد و باید با اجماع و حرکت ملی آن مشکلات را سامان داد(۱)

دراین میان فائزه هاشمی نیز به روزنامه فایننشال تایمز گفته است«نباید منفعل عمل کرد بلکه باید با آمریکا به زودی، قبل از آنکه شرایط بدتر شود، مذاکره نمود… هیچ گزینه دیگری نداریم.

مذاکرات دیرهنگام می تواند بعد از فشار بیشتر انجام بگیرد.» وی همچنین گفت،«اینکه از ابتدا، هیچ ارتباطی با آمریکا نداشتیم درست نبود… جمهوری اسامی باید مشکلات خود را با آمریکاحل کند چون ارتباط نداشتن با ابرقدرت برای ما هزینه بر بود.. من در حال حاضر خطر فروپاشی را نمی‌بینم اما اگر راه حل‌هایی پیدا نشود، کشور می‌تواند به آن سمت پیش برود.(۲).

از سوی دیگر، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی درگفت و گو با «یورونیوز » مدعی شد، وضعیت فعلی اقتصاد و رشد قیمت ارز عمدتا ناشی از فشارهای خارجی است، این درحالیست بررسی سوابق عملکرد مسئولان و اظهارات کارشناسان و مهم تر از همه کاهش نرخ دلار و سکه و طلا در بازار امروز خلاف این ادعا را ثابت می کند.

 

  • القای رفع مشکلات اقتصادی از مسیر معاهدات بین المللی

موضوع لوایح چهارگانه و تلاش برای تصویب ” FATF ” و همچنین سی اف تی” همواره یکی از محورهای عملیات روانی جریان تجدیدنظرطلب بوده و هست. دادن آدرس دلخواه به مردم مبنی براینکه “رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی از مسیر تصویب لوایح چهارگانه می گذرد” از زبان کارشناسان سیاسی و اقتصادی این جریان مطرح شد و ازطریق رسانه های زنجیره ای در اختیار افکارعمومی قرار گرفت. در این خصوص هاشمی طبا فعال سیاسی اصلاح طلب آبان ماه در گفت و گو با آرمان تاکید کرد:« تبدیل مصوبات مجلس دربارهFATF به قانون دست آقای روحانی نیست. وقتی شورای نگهبان روندی را پیش می گیرد که ممکن است آن مصوبات قانون نشوند،تبعاتش این خواهد بود که رابطه پولی و مالی ایران با همه کشورها به هم بخورد.آقای روحانی چه کار می تواند انجام دهد به نظر من مسائل امروز به جایی رسیده که هیچ رئیس جمهوری نمی تواند مشکلات کشور را حل کند. مردم بیچاره زیر بار سنگین اجاره در حال جان دادن هستند.از یک طرف در نماز جمعه عنوان کنند که اولین وظیفه دولت بهبود معیشت مردم است و از طرفی دیگر ” FATF ” تصویب نشود و تحریم ها هم بماند؛ مشخص است که در چنین شرایطی معیشتمان با مشکل برخورد خواهد کرد»(۳).

همچنین در زمینه بهبود اقتصاد مردم از رهگذر “سی اف تی” اعضای فراکسیون امید سنگ تمام گذاشتند در همین راستاپارسایی سخنگوی فراکسیون امید مجلس تاکید کرد:«تبعیض،رانت و فسادهایی که وجود دارد مردم را بیش از پیش بی اعتمادتر و ناامیدتر می کند. تصویب “سی اف تی” را به مثابه ایستادن در برابر فساد ارزیابی کرد و گفت:«معتقدم تصویب CFT میتواند از فساد در کشور جلوگیری کند و از اینکه هر روز یک عده ای غنی تر و یک عده ای فقیرتر شوند، جلوگیری میکند. درحال حاضر مردم شرایط واقعا سختی را سپری می کنند برخی ها فقط با یک قوت لایموت زندگی می کنند»(۴)

پروانه مافی دیگر عضو فراکسیون امید مجلس نیز با بزرگنمایی کارت “سی اف تی” را در قالب توئیتر در دستور کار قرار می دهد:« لوایح چهارگانه که در مجلس در حال تصویب است و FATF یکی از آنهاست می تواند تبادلات مالی بین المللی ما را تسهیل کند. دستاورد این اتفاق می تواند ثبات را به بازار ارز برگرداند و قیمت ارز را حتی تا ۵۰ درصد کاهش دهد(۵).اینکه مشکلات مردم از طریق تصویب این لوایح حل خواهد شد،به موازات القای این مهم که برخی گروه ها از قبل عدم تصویب این قوانین سود می برند تاکتیک جریان تجدیدنظرطلب برای ایجادتردید در چرایی مخالفت با لوایح استعمارگونه “سی اف تی” و “اف ای تی اف” مورد استفاده قرار گرفت.

بهترین نمونه ی این مورد را می توان در اظهارات اخیر برخی مقام های اجرایی کشور درباره ی پول شویی، تبلیغات و فضاسازی ها پیرامون آن دید که عملا فضای باورپذیری اهمیت “سی اف تی” و “اف ای تی اف” در بین افکارعمومی را پررنگ تر و ملموس تر کرد.

منابع:

۱-https://www.mashreghnews.ir/news/908935

۲-https://www.farsnews.com/news/13970404000266

۳-http://www.entekhab.ir/fa/news/440248/

۴-https://www.mashreghnews.ir/news/915841

۵-https://www.eghtesadnews.com

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.