دوشنبه 29 مارس 10 | 16:57

همه اتفاقات مهم مجازی سالی که گذشت…

سال ۸۸ یک سال سرشار از اتفاق، خبر و حرف و حدیث بود. خبرها و اتفاقاتی که به کام برخی خوش نیامد ولی برخی از شنیدنش خرسند شدند. در حوزه فضای مجازی و به خصوص وبلاگستان هم اتفاقات مهمی در این سال رقم خورد.


weblogسال ۸۸ یک سال سرشار از اتفاق، خبر و حرف و حدیث بود. خبرها و اتفاقاتی که به کام برخی خوش نیامد ولی برخی از شنیدنش خرسند شدند. در حوزه فضای مجازی و به خصوص وبلاگستان هم اتفاقات مهمی در این سال رقم خورد.

‌‌

‌شاید ذکر کردن تمام اتفاقات مجازی و وبلاگی سال گذشته، زمان طولانی را بطلبد و نتیجه آن هم حوصله ای جدی را برای مطالعه بخواهد. اما مروری کوتاه بر وقایع مهم و اثر گذار سال گذشته به تفکیک ماه، می تواند خاطره های زیادی را برای ما زنده کند.

‌‌  ‌‌

فروردین ۸۸:
– غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر وقت اطلاعات اعلام کرد که دستگاه متبوعش برای جلوگیری از اتفاق تخلفات مجازی در آستانه انتخابات، تمامی وبلاگ ها را رصد می کند. (+)

– بازی وبلاگی “اعترافات سبز” به منظور پاسداشت محیط زیست آغاز شد و در این ماه به نقطه اوج خود رسید. این بازی یکی از محبوب ترین بازی های سال ۸۸ بود. (+)

‌‌

اردیبهشت ۸۸:
– دعوت عزیز آشفته، مدیر وب سایت بالاترین برای سخنرانی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره آنلاین وب سایت ایران، موجب اعتراض تعدادی از وبلاگ نویسان شد و باعث شد مراسم اختتامیه از سوی سایت وبنا به عنوان برگزار کننده لغو شود. (+)

– سایت قلم نیوز به عنوان سایت رسمی ستاد میرحسین موسوی مدعی شد که دولت دسترسی سرویس دهنده بلاگفا را در استان خراسان شمالی مسدود کرده است. این خبر به سرعت با اظهار نظر مدیر بلاگفا و دروغ خواندن این موضوع همراه شد. با این حال قلم نیوز تکذیبیه بلاگفا را منتشر نکرد و از این بابت از کاربران خود عذرخواهی ننمود. (+)

– مجمع وبلاگ نویسان مسلمان با انتشار بیانیه ای قول داد تا به زودی با ایجاد یک موج به فضای وبلاگستان فارسی برخواهد گشت. با این وجود با گذشت ۱۰ ماه از این موضوع، هنوز این مجمع فعالیت خود را از سر نگرفته است و در حالت نیمه تعطیل قرار دارد. (+)

– جمعیت حمایت از روزنامه نگاران با انتشار گزارشی مدعی شد ایران دومین کشور نامناسب برای وبلاگ نویسان است. این گزارش در داخل کشور و در بین طبقه های مختلف فکری بازتاب گسترده ای نداشت. (+)

– فعالیت وب سایت پرشین بلاگرز به منظور جمع آوری طبقه بندی شده و موضوعی فید وبلاگ های عضو، در آستانه انتخابات دهم دوچندان شد. این وب سایت پس از انتخابات ریاست جمهوری به دلایل نامعلومی تعطیل شد. (+)

– فعالیت های مجازی کاندیداهای انتخابات دهم ریاست جمهوری به طور جدی آغاز شد. حامیان میرحسین موسوی، احمدی نژاد و کروبی به ترتیب گروه هایی بودند که حمایت های سازماندهی شده و مردمی خود را از کاندیداهای محبوب خود آغاز کردند.

‌‌

خرداد ۸۸:
– پیرترین وبلاگ نویس جهان در سن ۹۷ سالگی در اسپانیا درگذشت. این پیرزن اسپانیایی به تشویق نوه های خود، وبلاگ نویسی را از سن ۹۴ سالگی آغاز کرده بود. (+)

– جشن تولد ۸ سالگی پرشین بلاگ با حاشیه هایی همراه بود. اقلیما پولادزاده، مدیر این سرویس دهنده پیش از برگزاری این جشن به وبلاگ نیوز گفته بود که به هیچ وجه جشن تولد پرشین بلاگ سیاسی نخواهد شد. اما مشاهدات شاهدان عینی از حاشیه های این مراسم، حاکی از یک جشن نیمه سیاسی بوده است. با این حال مدیران این سرویس دهنده همچنان به سیاسی نبودن فعالیت های خود تأکید دارند. (+)

– میرحسین موسوی و مهدی کروبی با انتشار بیانیه هایی، سیاست های خود را به صورت تخصصی در حوزه فضای مجازی مطرح کردند. (+ و +)

– فراخوان پرسش وبلاگ نویسان از سیدمحمدخاتمی به همت ستاد میرحسین موسوی منتشر شد. پس از اتمام مهلت این فراخوان، اقلیما پولادزاده، مدیر سرویس دهنده پرشین بلاگ به عنوان نماینده غیرسیاسی وبلاگستان، سئوالات مطرح شده را از خاتمی پرسید. (+)

– مهدی بوترابی، مدیرعامل شرکت آریاگستر(گروه سایت های پرشین بلاگ) و مدیر سابق پرشین بلاگ در گفت و گو با فاوا نیوز مدعی شد فضای مجازی ایران روند اصلاح طلبانه دارد. (+)

– دفتر توسعه وبلاگ دینی به صورت رسمی از محمود احمدی نژاد حمایت کرد. (+)

– در آستانه انتخابات دهم ریاست جمهوری، بیش از ۱۰هزار دلار به بهانه خرید سرورهای قوی تر، به وبسایت بالاترین کمک شد. مدیران این سایت منبع این مبلغ را کمک های مردمی عنوان کرده اند. با این حال پیش از اعلام وصول این مبلغ، هیچ فراخوانی برای کمک به بالاترین در این وبسایت منتشر نشده بود. (+)

– پس از برگزاری انتخابات و مشخص شدن قطعی نتایج، تیم رصد سایبری سپاه به آشوبگران فضای مجازی به صورت جدی هشدار داد. (+)

‌‌

تیر ۸۸:
– سرویس دهنده وبلاگ پرشین بلاگ با انتشار اطلاعیه ای، به کاربرانش هشدار داد که نسبت به وبلاگ هایی که در فضای مجازی به بر هم زدن آرامش کمک کنند برخورد خواهد کرد. (+)

– سرویس دهنده وبلاگ بلاگفا مدعی شد تاکنون بر اساس نظر شخصی هیچ وبلاگ سیاسی را مسدود نکرده است و مسدود کردن وبلاگ های موجود، بر اساس حکم قضایی بوده است. (+)

– برخی از حامیان جنبش موسوم به سبز با انتشار بیانیه ای به روند برگزاری انتخابات اعتراض کردند. پس از گذشت ۲ روز از علنی شدن این بیانیه، یک وبلاگ مدعی شد که بیش از ۱۳۰۰ وبلاگ از این بیانیه حمایت کرده اند که وبلاگ نیوز با انتشار گزارشی، نشان داد که جستجوی متن بیانیه در سایت گوگل، تنها ۱۹۷ نتیجه را در پی دارد که تعداد قابل توجهی از آن ها، سایت های خبری، شبکه های اجتماعی و فروم ها هستند. با این جحال وبلاگ مذکور خبر خود را اصلاح نکرد. (+)

‌‌  ‌

مرداد ۸۸:
اتفاق مهمی در این ماه در حوزه فضای مجازی و وبلاگستان در پایگاه خبری وبلاگ نیوز ثبت نشده است.

‌‌

شهریور ۸۸:
– سرویس دهنده وبلاگ میهن بلاگ هک شد. این هک چند ساعت بیش تر طول نکشید و میهن بلاگ پس از چند ساعت برگشت. (+)

– وبلاگ محمدعلی ابطحی، معاون خاتمی در دولت اصلاحات که در جریان ناآرامی های تهران دستگیر شده بود، از داخل زندان به روز شد. ابطحی در نوشته خود از شرایط راحت خود در زندان و هم چنین عدم هر گونه فشار سخن گفت. با این حال این پست ابطحی از طرف حامیان او مورد استهزا قرار گرفت. (+)

– بازی وبلاگی طراحی صفحه خطای۴۰۴ به پیشنهاد وبلاگ عصیان آغاز شد. این بازی با استقبال حامیان زیادی مواجه شد و به یک مسابقه جالب وبلاگی تبدیل شد. (+)

‌‌‌‌

مهر ۸۸:
– جنبش وبلاگی سال ۲۰۰۹ با موضوع تغییرات آب و هوایی با استقبال نسبتا خوب وبلاگ نویسان رو به رو شد. (+)

– افتتاح سومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال توانست بخشی از فضای مجازی را به خود اختصاص دهد. وبلاگ نیوز نیز در این نمایشگاه حضور فعال داشت. (+)

– پایگاه خبری-تحلیلی وبلاگ نیوز به عنوان بهترین پایگاه خدمات فرهنگی در فضای مجازی توانست رتبه نخست سومین جشنواره رسانه های دیجیتال را از آن ِ خود کند. (+)

– میهن بلاگ به عنوان بهترین سرویس دهنده سال ۸۸ در سومین جشنواره رسانه های دیجیتال مورد تقدیر قرار گرفت. البته هیچکس این موضوع را به مدیران این سرویس دهنده ابلاغ نکرده بود. (+)

– اعطای جایزه وبلاگی «محمدامین» بنگاه خبری “رویترز” به وبلاگ دلبر توکلی با روزانه صفر بازدید و بدون به روز رسانی به مدت ۶ ماه انتقاد شدید وبلاگ نویسان را در پی داشت. (+)

‌‌

آبان ۸۸:
– بر اساس گزارش منتشر شده در یک سایت، ایران پس از چین و مصر بیش ترین تعداد وبلاگ نویسان بازداشت شده را دارد. در لیست ۲۳ نفره این گزارش، برخی از وبلاگ نویسان به صورت تخصصی وبلاگ نویس نبوده و حتی تعدادی از آن ها با گروهک ریگی در ارتباط بوده اند. (+)

– رییس پلیس جرایم رایانه ای ناجا خبر از آغاز گشت زنی پلیس اینترنتی داد. این گروه فعالیت های خلاف قوانین همچون کلاهبرداری، فروش مواد مخدر و امثال آن را تحت نظر قرار می دهد. (+)

– مناظره ۲ وبلاگ نویس با نام های مستعار “کمانگیر” و “آهستان” به دعوت وبلاگ نیوز و با موضوع عملکرد وبلاگستان در وقایع اخیر، بخش قابل توجهی از وبلاگستان فارسی را تحت تأثیر قرار داد. (+)

‌‌  ‌‌

آذر ۸۸:
– ناآرامی های اخیر چند شهر بزرگ کشور به عنوان دهمین رخداد برتر اینترنتی قرن نام گرفت. این نظر آکادمی بین المللی هنرهای دیجیتالی است. (+)

– وبلاگ نویسان تهرانی در اعتراض به هتک حرمت هنجارشکنان به ساحت عزیز امام خمینی(ره) در سالن سیدالشهدای میدان هفتم تیر تجمع کردند. (+)

– سایت میکروبلاگینگ “توییتر” توسط ارتش سایبری ایران برای ساعاتی هک شد. (+)

‌‌  ‌‌

دی ۸۸:
– مصادیق محتوای مجرمانه در فضای مجازی تعیین شد. (+)

‌‌  ‌

بهمن ۸۸:
– رییس سازمان ملی جوانان اعلام کرد برای ساماندهی فضای مجازی ۲۰۰ میلیارد ریال تخصیص داده شده است. البته این مبلغ برای نشان دادن سرخوردگی جوانان امریکا از سیاست های دوگانه اوباما و تبیین مظلومیت جوانان فلسطین و لبنان اختصاص داده شده است. (+)

– رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از دیدارهای خود گفتند: قصد شکست جمهوری اسلامی از طریق اینترنت، اوج درماندگی دشمن است. ایشان با توجه به بودجه های اختصاص داده شده برای فعالیت های اینترنتی، این کارها را بی نتیجه خواندند. (+)

‌‌  ‌‌

اسفند ۸۸:
– پیام فضلی نژاد، وبلاگ نویس و روزنامه نگار کیهان در حمله مشکوک عده ای ناشناس مورد حمله به وسیله چاقو قرار گرفت. (+)

– وبلاگ نویسان و فعالان فضای مجازی به مناسبت گرامیداشت ۸ ماه نبرد سایبری از ۲۲ خرداد تا ۲۲ بهمن، گرد هم آمدند. (+)

– جنبش وبلاگی “معصومی نژاد را آزاد کنید!” در راستای حمایت از خبرنگار بازداشت شده واحد مرکزی خبر در رُم آغاز شد. (+)

– وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد با ایجاد تسهیلاتی در تحریم های ایران، کوبا و سودان، انتقال فناوری های اینترنت برای حمایت از گروه های معترض در این کشورها را آزاد کرده است. (+)

– نامزدهای برگزیده مسابقه وبلاگ نویسی رادیو و تلویزیون دولتی آلمان اعلام شدند. (+)

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.