شنبه 08 ژانویه 11 | 10:34

تحليل مردم روستاها و شهرستان‌ها درباره فتنه سال 88

او با تشبيه فتنه سال 88 به هلوكاست روشنفكري افزود: جريان فتنه، 24 ميليون انسان را ناديده گرفت و طوري عمل كرد كه گويي آن 24 ميليون نفري كه برخلاف نظر آنها در انتخابات رأي دادند اصلا وجود نداشتند.


تحليل واقعيت هاي فتنه سال 88 و بازنمايي ديدگاه هاي مردم، به خصوص در روستاها و شهرستان هاي كشور، دغدغه توليد سه فيلم مستند توسط محمدرضادهشيري بوده است.

وي با سه فيلم «ايران سبز» ، «هلوكاست سبز» ، «دختر لر» و همچنين كليپ «هم غزه ، هم لبنان» در جشنواره فيلم عمار حضور دارد.

دهشيري درباره فيلم «هلوكاست سبز» به روابط عمومي نخستين جشنواره مردمي فيلم عمار گفت: مبناي اين فيلم ارائه تحليل درباره واقعه فتنه و سير به وجود آمدن آن است.

وي درباره انگيزه اش از توليد اين مستند بيان داشت: در زمان به وجود آمدن فتنه فضايي غبار آلود پديد آمد كه حتي ممكن بود برخي حزب اللهي ها را نيز دچار مشكل كند. مستند «هلوكاست سبز» با اين هدف توليد شد تا با كنار زدن غبارها به شفاف سازي وضع موجود كمك كند و موجب جلوگيري از برخي آسيب ها شود.

او با تشبيه فتنه سال 88 به هلوكاست روشنفكري افزود: جريان فتنه، 24 ميليون انسان را ناديده گرفت و طوري عمل كرد كه گويي آن 24 ميليون نفري كه برخلاف نظر آنها در انتخابات رأي دادند اصلا وجود نداشتند.

دهشيري ساختار مستند «هلوكاست سبز» را گزارش آرشيوي دانست و گفت: به نظرم اين فيلم از لحاظ تكنيكي سطح چندان بالايي ندارد، اما اهميت آن زمان شناسي به موقع آن است كه اين اتفاق از الطاف الهي بود.

وي «هلوكاست سبز» را زمينه ساز توليد مستند «ايران سبز» معرفي كرد و تصريح كرد: دغدغه اصلي اين فيلم مردم و حرف و نظر آنهاست.

كارگردان «ايران سبز» در ادامه بيان داشت: اين مستند ابتدا قرار بود كه يك فيلم كوتاه مستند درباره استقبال مردمي از رئيس جمهور در مشهد باشد، اما پس از شنيدن صحبت هاي مردم در روستاها و برخورد با تحليل هاي جالب آنها ، تصميم گرفتم كه اين كار را درباره مناطق ديگر هم ادامه دهم. به اين ترتيب به چند استان ديگر هم مسافرت كردم و ديدگاه هاي مردم شهرستان ها، روستاها و عشاير را درباره سه پرسش «به چه كسي رأي داديد» ، «چرا به او رأي داديد» و «نظرتان درباره تقلب در انتخابات چيست» پرسيدم.

از ابتدا قصدم اين بود كه به عنوان يك فرد شهرستاني به كنكاش اين موضوع بپردازم. اصلا تصميم داشتم تا تهران را از «ايران سبز» حذف كنم. اما با خلق حماسه 9 دي تصورم از مردم تهران تغيير كرد. فهميدم كه مردم تهران هم مثل ساير مردم ايران انقلاب را مي خواهند.

وي تصريح كرد: واقعه نهم دي نشان داد كه رسانه ها حتي مردم تهران را هم سانسور كردند. اميدوارم بتوانم با ساخت يك فيلم مستند درباره مردم تهران تصور اشتباهم از مردم اين شهر را جبران كنم.

محمدرضادهشيري در ادامه به فيلم «دختر لر» اشاره كرد و گفت: اين فيلم با توجه مصاحبه خانم زهرا رهنورد با شبكه بي بي سي فارسي و ادعاي ايشان مبني بر اينكه اقوام ترك و لر بايد به فرزند و داماد خود رأي مي دادند ساخته شد. اين فيلم در واقع برملاكننده تحجر و تفكر قجري جريان روشنفكري در ايران است.

وي همچنين درباره كليپ «هم غزه ، هم لبنان» اظهار داشت: مبناي اصلي اين كليپ شعر “بني آدم اعضاي يكديگرند” است. به واقع اين كليپ قصد دارد بگويد كه دفاع از مظلومان ريشه در ادبيات ما دارد.

گفتني است نخستين جشنواره مردمي فيلم عمار ، با موضوع فتنه سال گذشته 16 و 17 دي در سينما سپيده تهران و به طور همزمان در بيش از 200 شهر و روستاي كشور برگزار مي شود.

  1. اریایی
    11 ژانویه 2014

    ما با فرزند حسین هستیم

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.