تریبون مستضعفین- اگر به سیر فیلم های سینمایی ساخته شده بعد انقلاب دقت کنیم شاهد تغییری تدریجی هستیم این تغییر از محتوا و قالب داستان گرفته تا فضاها و لباس بازیگران تمام جنبه های فیلم ها را در بر گرفت. در اوایل بیشتر فضای فیلم، منازل ساده ای بود با افرادی ساده؛ اما کم کم این فضاها به فضاهای اعیانی تبدیل شد، اما نکته حائز اهمیت در این مقال تغییر در پوشش بانوان است که چگونه اندک اندک دستخوش تغییر شد واعتراضی را نیز در بر نداشت. هم اکنون اگر نگاهی به عکس های منتشر شده از فیلم ها بیندازیم دیگر طبیعی به نظر می رسد که مقداری از موی سر بانوان بازیگر بیرون باشد و این امر بسیار طبیعی و پذیرفته شده به نظر میرسد.
متاسفانه باید گفت که در بسیاری از فیلم های سینمایی حدود شرعی حجاب با ظاهر بازیگران به سخره گرفته شده و تنها تکه پارچه ای بر سر باقی مانده است. آیا تعریف حجاب چنین است؟ یا دست اندرکاران سینما تعریف آن را نمی دانند؟ یا اینکه می دانند و باز هم این چنین رفتار می کنند؟
مسئولان چرا در برابر این امرسکوت کرده اند؟ آیا موارد بالا در مورد آنان نیز صادق است؟
البته باید بگویم مسئولان آنچنان بیکار هم ننشسته اند و چندین قسمت مهم در جشنواره ها را به این امر اختصاص دادند برای مثال:
-اواخر آبان ماه سال گذشته در چهارمین جشنواره کوثر با تمرکز بر روی فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه، بخش فیلم های 135 ثانیه ای را به نام «فاطیما» نام گذاری کردند!
-امسال هم در جشنواره فیلم 100-فیلم های 100 ثانیه ای- موضوع «عفاف و حجاب» در کنار «آموزههای اخلاقی»، «صلح و نوع دوستی»، «كرامتهای انسانی»، «ارزشهای دفاع مقدس»، «توصيههای اجتماعی برای مردم امروز» و «موضوع آزاد» محور اصلی توليدات هستند!
شایان ذکر که انتخاب فیلم های کمتر از 200 ثانیه صرفا جهت بالا بردن سطح کیفی آثار خصوصا در بخش محتوایی است، و نباید تصور کرد از روی بی توجهی فیلم سازان و فقط شعاری بودن ماجرا و برای سرسری گذشتن از آن است!
باید گفت تا زمانی که این مصادیق بارز بی حجابی در سینمای ایران حضور دارند و هیچ کس بنا به هر مصلحتی قدرت نقد و برخورد با این جریان را ندارد، و کسانی هم که دهان به نقد بگشایند مرتکب گناه کبیره توهین به شعور هنرمندان شده اند، با جشنواره فیلم 100 ثانیه ای که هیچ با فیلم های 100 ساعتی هم نمی توان کاری از پیش برد!
امید است تا دایره عادی شدن اموری از این دست در سینما گسترده تر نشده است مسئولان فکری اساسی تر از جشنواره های 100 ثانیه ای بنمایند.
اول ای جان دفع شر موش کن
وانگه اندر جمع گندم جوش کن!
Sorry. No data so far.