تریبون مستضعفین– پیش از این جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خبر از جشنوارهی «داستان و خاطره فتنه ۸۸» داده بود. گویا این جشنواره که توسط یک گروه مردمنهاد برگزار میشود باعث عصبانیت رسانههای بیگانگان و فتنهگران شده است. این برنامه در ادامه جشنواره مردمی فیلم مستند عمار، در حوزه داستان و خاطره برگزار میگردد. رادیو فرانسه نتوانست خشم خود را از این جشنوارههای مردمی، پنهان کند و در مطلبی پر از کینه و متعصبانه، این خشم خود را به نمایش گذاشت. جالب آنکه همراه با خشم این رادیو، بی اطلاعی او از جریانهای فرهنگی ایران مشهود است. به طوری که «جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» و وحید جلیلی را از مسئولان فرهنگی انقلاب اسلامی میداند! و شاید تنها به ظاهر عناوین تکیه کرده است! هر چند شاید این حربهی رسانهای را باید عمدی دانست.
نویسنده در بخشی از متن خود درباره دبیر جشنواره تعبیر «یکی ازمسئولان جشنواره، موسوم به رحیم مخدومی» را به کار میبرد که نشان از ناآشنایی او با نویسنده مشهور جبهه ادبیات انقلاب اسلامی و جنگ است. این گونه تعبیرها دلیلی جز عصبانیت و کینهی نویسندگان رادیوها بیگانه چه دلیلی می تواند داشته باشد؟
*****
به دنبال برگزاری یک جشنوارۀ فیلم مستند که هدفش به گفتۀ مسئولان فرهنگی جمهوری اسلامی، “واكاوي فتنه سال ۸۸” بوده، اینک قرار است که جشنوارۀ ادبی «داستان و خاطره فتنه ۸۸» نیز برگزار شود. مدیران این مراسم فرهنگی که ادبیات را “موتور شاخههاي هنر” می دانند، جشنوارۀ خود را “تجديد هنر انقلاب پس از فتنه” معرفی میکنند. خبرگزاری فارس از برگزاری جشنواره ای تحت عنوان «داستان و خاطره فتنه ۸۸» در دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي خبر می دهد. قرار است که مراسم پایانی و اهداء جوایز در شهر ورامین صورت گیرد.
یکی ازمسئولان جشنواره، موسوم به رحیم مخدومی گفت اين مراسم روز “جمعه ۲۴ دي ماه در شبستان مطهر امامزاده جعفر پيشوا برگزار ميشود”. وی افزود که سالروز شهادت عمار ياسر براي انجام اين مراسم انتخاب شده است. وحيد جليلي، که زمانی سردبیری ماهنامۀ سوره را به عهده داشت و اینک دبیر فستیوال مذکور است، برگزاری این جشنواره را “تجديد مطلع هنر انقلاب پس از فتنه” توصیف کرد. به نظر می رسد که هدف جشنواره، ترغیب داستان و خاطره نویسی، پیرامون وقایع سیاسی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ باشد.
وحید جلیلی در توجیه جشنواره گفت: “ماجراهاي پس از انتخابات رياست جمهوري كه امروز از آن به عنوان فتنه ۸۸ ياد ميكنيم […] يعني يك حركت عميق مردمي و جنبش گستردۀ عدالتجويي و آرمانخواهي در ايران بزرگ كه صرفا به چند محله پايتخت محدود نميشود”… وی هدف این “خيزش گسترده مردم” را “مبارزه با اشرافيتي” دانست که “از دل نظام سر برآورده است”… بنا بر اظهارات این مسئول فرهنگی جمهوری اسلامی، در هفتۀ گذشته نیز یک جشنوارۀ فیلم مستند پیرامون همین موضوع برگزار شده است. وی گفت: “هفته گذشته جشنواره فيلم عمار در تهران و چند شهر ديگر از جمله مشهد، تبريز، جيرفت برگزار شد كه با استقبال خوبي نيز مواجه شد… در اين جشنواره فيلمهاي مستندي براي واكاوي فتنه سال ۸۸ اكران شد كه عمدتا با هزينههاي بسيار مختصر و امكانات محدود توسط رويشهاي جديد انقلاب ساخته شده بود”…
وی سپس دربارۀ جشنوارۀ ادبی افزود: “در شاخه خاطره و داستاننويسي عدهاي علم را برداشته تا استعدادهاي بيپناهي كه در فضاهاي متعارف حرفهاي هنر مورد توجه قرار نداشتند، امكان ارايه آثار خود را داشته باشند”. نام هیچ کتاب یا داستان و حتی نام هیچ نویسنده و فیلم سازی، بعنوان شرکت کننده در این جشنواره ها ذکر نشده است. با این حال مسئولان جشنواره که ادبیات را “موتور شاخههاي هنر” می دانند، اعلام کردند که “دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي اعلام آمادگي كرده تا آثار برگزيده جشنوارۀ فتنه را به فيلمنامه مبدل كند تا از طريق اين آثار فيلمنامههاي قدرتمندي ارايه دهند” (رادیو بین المللی فرانسه، 11/1/2011)
آب رو بریز همونجایی که سوخته