سه‌شنبه 22 فوریه 11 | 14:25

در استفاده از اینترنت اندر خم یک کوچه‌ایم

مصطفی دولو

پس احمقانه است که ورود و گسترش صِرف اینترنت را در داخل کشور گامی بسوی پیشرفت برای جامعه دینی مثل ایران بدانیم. البته ما منکر مزایای آن نیستیم، اما آنچه که بیشتر در جامعه ما مورد استفاده قرار می گیرد، نه استفاده بهینه و مفید بلکه جنبه مخرب آن است.


تریبون مستضعفین – مصطفی دولو

از افتخارات دولت چند برابر شدن گسترش نفوذ اینترنت در ایران است.
طبق آخرین آمار ها جوانان ایرانی و پاکستانی بیشترین استفاده هرز و بیهوده  را از اینترنت می کنند.
چت های بیهوده و استفاده  روزافزون از سکس سایت‌ها معضل کاربران ایرانی است.
صاحب کافی نتxx می گوید: در یک روز 16 نفر از 18 نفر مراجعه کننده تنها از سکس سایت استفاده می کنند.
کافی نتXX : فیلتری برای غیر قابل دسترس شدن سایت‌های غیر اخلاقی نصب کرد  و این امر باعث کاهش 60% مشتریانش شد.

چه باید کرد؟

واقعیت این  است که فضای مجازی از دل تکنولوژی و تمدن غرب بیرون آمده و منطبق با فرهنگ  تساهل لیبرالی غرب است. اینترنت نیامده برای گرسنگان و پابرهنگان آفریقایی دردی را دوا کند(همانطور که خودشان هم چنین ادعایی ندارند) و یا در برابر تجاوزات آمریکا که در نقاب دفاع پیشگیرانه و پیش دستانه انجام می شود، ایستادگی کند. بلکه وظیفه خود را برطرف کردن نیاز صاحبان خود می داند. اینترنت از جوامعی بیرون آمده که دین جنبه‌ی فردی دارد، و رابطه جنسی دختر و پسر معطوف به رضایت طرفین است همین و بس! دنیای مجازی، از نظام‌های اقتصادی سر برآورده، که رقابت برای مسحور کردن مشتری با چهره های رنگانگ و متنوع  اصل دانسته می‌شود؛ اینترنت در حکومت هایی ظهور پیدا کرد، که هّم خود را کسب لذت برای بیشترین افراد می داند، نه آبادانی دنیا و آخرت کنار هم؛ اینترنت در نظام های سیاسی ظاهر گردید که  برای تخریب و از پا در آوردن مخالفین خود بار اصلی را بر دوش رسانه‌ها می گذارند.

پس  احمقانه است که ورود و گسترش صِرف اینترنت  را  در داخل کشور گامی بسوی پیشرفت برای جامعه دینی مثل ایران بدانیم. البته ما منکر مزایای آن نیستیم، اما آنچه که بیشتر در جامعه ما  مورد استفاده قرار می گیرد، نه استفاده بهینه و مفید بلکه جنبه مخرب آن است.

همچنین باید متذکر بشویم که اینترنت  زبان اصلی اش (انگلیسی) غیر بومی است و برای استفاده مفید باید این زبان را فراگرفت و تا زمانی که نتوانیم بر تمام جنبه های این تکنولوژی مسلط شویم ، رام کردن آن خیال خام است. تا زمانیکه جوانان ما با مشکل ازدواج مواجه اند، و توده ی  جوانان  به نوعی در گیر مسایل جنسی هستند، افزایش استقبال از  سکس سایت‌ها دور از ذهن نیست.

مضافا این که اگر نتوانیم قرائتی از دین عرضه کنیم، که پاسخگوی دنیای پر ابهام ذهن جوانان ما نباشد،( در زمانی که دنیای مجازی و همچنین ماهواره‌ها، دینی تصنعی آن هم در قالب فیلم‌ها و  نمایش ها و داستان ‌ها   و… به مخاطبان عرضه می کند)  برای انقلاب اسلامی که بر مبنایی فرهنگی  دارد، بزرگترین رویارویی خواهد بود. چرا که بالندگی جمهوری اسلامی و صدور انقلاب در گرو جامعه پذیری (درونی کردن) ارزش‌های انقلاب اسلامی است.

با این توضیح آیا  دروس معارف در دانشگاه‌ها نیاز جوانان ما را پاسخگو می دهد؟ آیا جذابیتی که باید دارا باشد را دارد؟ البته نمی خواهم همه معضلات را بر دوش دولت بیندازم و جوانان را در حد یک موجود تابع صِرف غرایز پایین بیاورم و قدرت انتخاب آنان را نادیده بگیرم، اما نگاه نقادانه‌ای که  در این یادداشت است، متوجه وظایف دولت دراین زمینه است.

در نهایت این نکته را عرض کنم که هیچ گاه فیلتر سایت‌های  ضد اخلاقی به تنهایی میسر نیست و همگام با آن باید جوانان را به حدی از رشد و بالندگی  برسانیم که خود به سمت سایت های غیر اخلاقی نروند و از طرف دیگر نباید سیاست کلی درباره فضای مجازی را آن قدر محدود کنیم ومسایل سیاسی و البته سلیقه‌ی خود را معیار خوب و بد بدانیم و سایت‌هایی که نه شبهه افکنی  دینی و سیاسی می کنند ، نه مخالف نظام هستند، نه ارتباطی با گروه ها و باند های شخصی هستند… و فقط شور جوانی همراه با عدالت خواهی دارند را فیلتر نماییم. آگاه بودن به شرایط جامعه  و برنامه ریزی  دو شاه کلید برای سیاستگذاری در رابطه با فضای مجازی در کشور است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.