رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران به پرسشهای آنها پاسخ گفت.
حاکمانی که اقبال مردمی ندارند، اجازه به خاک و خون کشیده شدن ملتشان را ندهند
مهمانپرست در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص اخبار مطرح شده مبنی بر اینکه آمریکاییها در حال بررسی گزینه نظامی علیه رژیم قذافی هستند، با بیان اینکه ما هرنوع خشونت را علیه مردم لیبی که در حال حاضر به شکل کاملاً غیرانسانی اتفاق میافتد محکوم میکنیم، گفت: امیدواریم حاکمانی که اقبال مردمی را پیشِروی خودشان ندارند، با روشهای عاقلانهتری صحنه را ترک کنند و اجازه ندهند کشورشان تخریب و ملتشان با روشهای غیرانسانی به خاک و خون کشیده شود.
وی در عین حال یادآور شد: این موضوعات نباید بهانهای جهت دخالت نظامی کشورهای دیگر قرار گیرد و کشورهای دیگر به ویژه در غرب نباید از این موقعیتهایی که براثر حضور مردم در صحنه و برای به دست گرفتن تعیین سرنوشت کشورشان ایجاد کردند، سوءاستفاده و این کشورها را به پایگاه جدید نظامی خود تبدیل کنند.
آمریکاییها با نوع برخوردشان بزرگترین ضربه را به حقوق بشر وارد میکنند
خبرنگار فارس اظهارات روز گذشته هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا را که نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرد و گفته که ایران سیاست خشونت در خارج از مرز و حکومت استبدادی را در درون مرز دنبال میکند، مورد اشاره قرار داد و نظر مهمانپرست را در این مورد جویا شد که وی گفت: متأسفانه رویکرد سیاسی و رفتار دوگانه مقامات آمریکایی نسبت به بحث حقوق بشر به عنوان بزرگترین عامل جهت تضعیف اصل حقوق بشر تلقی میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمریکاییها با نوع برخوردشان به موضوع حقوق بشر بزرگترین ضربه را به حقوق بشر وارد میکنند، خاطرنشان کرد: همه اظهارات خانم کلینتون در دو ماه گذشته را به خاطر دارند که چگونه از رژیم حسنی مبارک در مصر حمایت و آن دولت را باثبات میدانست.
وی ادامه داد: همه شاهد رفتار نظامیان آمریکایی در به خاک و خون کشیده شدن شهروندان بیگناه افغانستان که اخیراً بیش از ۸۰ نفر از مردم بیگناه این کشور به ویژه کودکان توسط نظامیان آمریکایی به قتل رسیدند، هستیم.
دفاع ظاهری آمریکاییها از حقوق بشر باعث مضحکه این مسئله شده است
به گفته مهمانپرست اظهارات مقامات آمریکایی و دفاع ظاهری آنها از حقوق بشر موجب مضحکه این مسئله در سطح بینالملل شده و مقامات آمریکایی باید بیشتر از همه پاسخگوی وضعیت حقوق بشر باشند و نسبت به حقوق اقلیتهای نژادی و مذهبی در داخل آمریکا و برخورد آنها با زندانیان در داخل آمریکا و رفتار غیرانسانی آنها در زندانهای گوانتانامو، ابوغریب و جاهای دیگر پاسخگو باشند.
مطالعات ادعایی داستانی کهنه و تکراری
خبرنگاری به موضوع مطالعات ادعایی درباره فعالیتهای تسلیحاتی هستهای اشاره کرد که مهمانپرست داستان مطالعات ادعایی را داستانی کهنه و تکراری خواند که هیچگونه وجهه قانونی و مستند حقوقی ندارد و افزود: این بهخلاف رویهای است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید نسبت به اعضای متعهد خود اعمال رفتار قانونی داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در گزارش اخیر آقای آمانو تفکیک موضوعاتی که توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب تعهداتNPT و کشورهایی که به این تعهدات پایبندند و همینطور موضوعاتی که مربوط به قطعنامه شورای امنیت میشود، شده است که این تفکیک شاید مقدمهای باشد برای اینکه آژانس به سمت مسیر اصلی و حقوقی خودش برگردد.
وی اضافه کرد: فکر میکنیم باید این مسیر ادامه یابد و آژانس اجازه ندهد مسائل سیاسی و فشار کشورهای غربی تأثیری بر مسیر حقوقی آن داشته باشد.
مهمانپرست بار دیگر با بیان اینکه این ادعاها هیچگونه مستندی ندارد، خاطرنشان کرد: در چارچوب توافقی که قبلاً با آژانس صورت گرفت، برای رفع ابهاماتی که در قالب مدالیتی بین ایران و آژانس صورت گرفت، همه ابهامات برطرف شد و بعد از آن این بحثها به عنوان یک موضوع انحرافی مطرح شد و هیچوقت هم اصل این اسناد به طرف ایرانی ارائه نشد.
مهمانپرست گفت: بحثهایی که به طور پراکنده مطرح میشود و تلاش میکنند فعالیتهای صلحآمیز هستهای ما را به شکلی به فعالیتهای تسلیحاتی ارتباط بدهند، تنها در چارچوب فشارهای سیاسی و فضاسازی تعریف میشود.
هیچ کشوری اجازه مداخله در امور داخلی ایران را ندارد و نخواهد داشت
یکی از خبرنگاران به اخبار منتشر شده مبنی بر بازداشت کروبی و موسوی و اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی از جمله کلینتون در این خصوص اشاره کرد که مهمانپرست در پاسخ مسائل مربوط به اوضاع داخلی در ایران را کاملاً داخلی خواند و تصریح کرد: هیچ کشوری اجازه مداخله در امور داخلی ما را ندارد و نخواهد داشت.
وی افزود: مسائلی که مربوط به افراد مطرح میشود در چارچوب حقوقی و توسط مقامات قضایی رسیدگی خواهد شد و این موضوع نمیتواند دستاویزی برای آمریکاییها و برخی کشورهای غربی باشد.
مهمانپرست با اشاره به فشارهایی که آمریکاییها و برخی کشورهای غربی در طی سالها بر ملتهای منطقه وارد آوردند و همچنین تحولات کنونی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت: آنها برای فرافکنی و عوض کردن صورت مسئله سعی میکنند همه توجهشان را به موضوعات غیرواقعی انحراف دهند.
وی گفت: آن چیزی که میتواند مورد تأیید در حرکت مردمی در کشورها قرار گیرد، احترام به نظر اکثریت مردم یک جامعه است. در کشورهای مختلف نظر اکثریت مردم نسبت به مداخلات خارجی و اظهارات و مداخلات مقامات آمریکایی، صهیونیستی و برخی کشورهای غربی به خوبی قابل مشاهده است.
مهمانپرست ادامه داد: اگر کسی در کشور ما مایل است نظر مردم را بشنود، بهتر است به نظر اکثریت ملت توجه داشته باشد.
وی با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن خاطرنشان کرد: اتفاقی که در ۲۲ بهمن امسال برای سی و دومین بار تکرار شد نشانگر حمایت قاطع ملت بزرگ ما از نظام و سیاستهای آن بود. اینکه مقامات آمریکایی توانایی شنیدن صدای اکثریت ملت ما را ندارند و به جای اینکه حرکت مردم را در ۲۲ بهمن مورد توجه قرار دهند به برخی صحنههای ساختگی در داخل که توسط گروه اندکی صورت میگیرد، توجه میکنند، این مشکل اساسی مربوط به مقامات آمریکایی است.
به باور سخنگوی دستگاه دیپلماسی آنها (مقامات آمریکایی) باید توانایی لازم را برای شنیدن صدای اکثریت ملت در خودشان به وجود بیاورند.
تمام امکانات را به کار گرفتیم تا از آخرین وضعیت امام صدر اطلاع حاصل کنیم
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، رامین مهمانپرست در خصوص پیگیریهای وزارت امور خارجه درباره سرنوشت امام موسی صدر، با بیان اینکه ما تمام امکانات موجود را به کار گرفتیم تا از آخرین وضعیت ایشان کسب اطلاع کنیم، گفت: امیدواریم اخبار خوبی از وضعیت ایشان دریافت کنیم.
وی افزود: یکی از موضوعات مهمی که برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از ابتدا مدنظر بوده، تعیین وضعیت امام موسی صدر و آزادی ایشان بوده است و امیدواریم اخبار موثقی در خصوص وضعیت ایشان به دست بیاوریم.
آمادگی ایران برای همکاری و پرداختن به موضوعات مشترک
سخنگوی وزارت خارجه درباره دیدار صالحی و اشتون که سؤال یکی از خبرنگاران بود با بیان اینکه اخبار آن منتشر شده، اظهار داشت: در این دیدار مجدداً بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری و پرداختن به موضوعات مشترک مورد نظر جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ تأکید شده است.
وی افزود: اینکه آمادگی ما بارها به اطلاع مقامات مختلف اروپایی و کشورهای ۱+۵ رسیده نشانگر آن است که طرف مقابل ما اگر واقعا این آمادگی را برای مذاکره داشته باشد و بر موارد همکاری و جهتگیری مثبت کار کند و اقدامات تخریبی و تقابلی را کنار بگذارد، مشکلی وجود ندارد و ما میتوانیم مسیر مذاکرات را دنبال کنیم.
اطلاع آژانس از خروج سوخت نیروگاه بوشهر
یکی از خبرنگاران در خصوص اخبار مطرح شده مبنی بر خروج سوخت نیروگاه بوشهر از قلب رآکتور و آخرین تحولات این نیروگاه سؤال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: برای تست مجدد و آزمایشات فنی که به دنبال مسئلهای در رابطه با یکی از پمپهای خنک کننده این نیروگاه به وجود آمد، قرار شد که این سوخت تخلیه شود. مقامات روسی این درخواست را داشتند و این مسئله به اطلاع آژانس نیز رسیده است.
وی ادامه داد: آن چیزی که برای ما نسبت به همه چیز بیشتر اهمیت دارد رعایت ایمنی تأسیسات هستهای صلحآمیز کشورمان در بالاترین سطح استاندارد است. این مسئله فنی است و با مشورت مقامات روسی و اطلاع آژانس کارهایی که باید انجام شود در دستور کار قرار میگیرد.
ایران مقتدرانه از امنیت خود و منطقه دفاع میکند
ورود دو ناو ایرانی به کانال سوئز و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی که این اقدام را تحریک آمیز خواندهاند سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: بحث مربوط به عبور ناوهای کشورمان از کانال سوئز و پهلو گرفتن در نزدیکی بنادر کشور سوریه یک مسئله کاملاً طبیعی است. کشورهای منطقه برای ایجاد ثبات، صلح و امنیت باید توانایی و اقتدار لازم را داشته باشند.
مهمانپرست تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه هم از امنیت خودش دفاع میکند و هم از ثبات، صلح و امنیت منطقه حمایت میکند و آمادگی خودش را در این راستا اعلام کرده است.
وی افزود: فکر میکنم در انجام این برنامه توافقات خوبی هم با کشور سوریه برای همکاریهای بیشتر نظامی در نگهداری از وضعیت ثبات و امنیت دریایی به عمل آمده است.
آمادگی ایران برای پذیرش مجروحان لیبی
یکی از خبرنگاران درباره ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم لیبی و مداوای مجروحان این کشور سؤال کرد که سخنگوی وزارت خارجه با ابراز تأسف از کشتار و تخریبی که در لیبی صورت گرفته، گفت: یکی از نادرترین اتفاقات و حملات هوایی علیه مردم آن کشور را شاهد بودیم.
مهمانپرست افزود: اعلام کردیم آماده هر نوع کمک رسانی در جهت مسائل انسان دوستانه هستیم و برای پذیرش زخمیهای لیبی نیز آمادگی داریم. با توجه به شرایط لیبی به محض اینکه چنین آمادگی برای کمک رسانی به وجود بیاید، آماده اقدام لازم خواهیم بود.
رژیم صهیونیستی فکری اساسی برای خودش کند
سکوت سؤال برانگیز کشورهای اسلامی در خصوص تداوم روند شهرک سازی رژیم صهیونیستی سؤال یکی از خبرنگاران از سخنگوی دستگاه دیپلماسی بود که وی در این باره اظهار داشت: متأسفانه رژیم غاصب صهیونیستی از هر فرصتی برای ادامه جنایاتش استفاده میکند. آنها باید بدانند که هر چه بیداری اسلامی در منطقه افزایش یابد و هر چقدر کشورهای منطقه با اتکا به آرای بیشتر مردمی به صورت مستقل در منطقه مهم خاورمیانه فعالیت خود را دنبال کنند، منافع این رژیم نامشروع بیشتر تهدید خواهد شد و باید فکری اساسی برای خودش کند.
موضوعات جدیدتری برای طرح میتوان پیدا کرد
به گزارش فارس، مهمانپرست در پاسخ به سؤالی در خصوص باغ قلهک، اظهار داشت: مذاکرات مربوط به مسائل مورد ادعای کشورها در خصوص مالکیت، از طریق مراجع قانونی دنبال میشود. این مسئلهای است که قبلا مطرح شده، میتوان موضوعات جدیدتری برای طرح پیدا کرد. این مسئله از طریق مراجع اصلی و قانونی خود دنبال میشود.
اقدام جدی و مسئولانه مجامع بینالمللی نسبت به وضعیت عسگری، امام صدر و چهار دیپلمات
خبرنگار فارس در خصوص سرنوشت علیرضا عسگری معاون وزیر دفاع اسبق و اخبار مطرح شده مبنی بر انتقال وی به هلند سؤال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره گفت: یکی از موضوعاتی که در دستور کار پیگیریهای دستگاه سیاست خارجی قرار گرفته، وضعیت آقای عسگری است.
وی با بیان اینکه این موضوع روز گذشته در ملاقات علیاکبر صالحی و رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ مطرح شد، خاطرنشان کرد: امیدواریم همه کشورها احساس مسئولیت بیشتری کنند و شاهد اقدامات جدی و مسئولانه همه مجامع بینالمللی برای تعیین وضعیت افرادی چون عسگری، چهار دیپلمات ما که در لبنان توسط عوامل رژیم صهیونیستی ربوده شدند و همچنین امام موسی صدر باشیم.
حساسیت نسبت به ساخت جزایر مصنوعی در خلیج فارس
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اقدامات این وزارتخانه در خصوص ساخت جزایر مصنوعی توسط امارات متحده عربی در خلیج فارس، با بیان اینکه حساسیت بسیار بالایی نسبت به اقداماتی شبیه ساخت جزایر مصنوعی در کشورهای ساحلی وجود دارد، گفت: این مسئله میتواند نسبت به مسائل سرزمینی و امنیتی منطقه و همچنین مسائل زیست محیطی حساسیتهایی را ایجاد کند و باید با دقت فراوان به این موضوع توجه کرد.
مهمانپرست با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی ایران این مسئله را دنبال میکند، خاطرنشان کرد: جنبههای مختلف مربوط به ساخت جزایر مصنوعی در دستور کار قرار دارد.
وی بر مشارکت و همفکری کشورهای منطقه در این خصوص تأکید کرد و افزود: آنهایی که در خلیج فارس ساحل دارند باید نسبت به همه مواردی که مربوط به امنیت، بحثهای زیست محیطی و مسائل مربوط به همسایگان میشود، مراقبت کنند تا در آینده شاهد مشکلاتی در این زمینه نباشیم.
کشورهای منطقه خودشان قادر به تامین امنیتشان هستند
خبرنگاری با اشاره به اولتیماتوم سردار نقدی به آمریکاییها برای خروج ناوهایشان از منطقه از مهمانپرست پرسید آیا در این خصوص با کشورهای منطقه هماهنگی صورت گرفته است؟ که وی پاسخ داد: آنچه خواست ملتهای منطقه میباشد، خروج نیروهای خارجی است. هر جا نیروهای خارجی وارد منطقه ما شدند به جای تثبیت امنیت، ناامنی را به ارمغان آوردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: فراموش نمیکنیم مشکلاتی که در افغانستان و عراق برای این دو ملت ایجاد شد و نه تنها ثبات و امنیت ایجاد نشد، بلکه مردم بیگناه زیادی کشته شدند.
مهمانپرست با بیان اینکه کشورهای منطقه آمادگی تامین امنیت خودشان را با همکاری همدیگر خواهند داشت، گفت: توصیه جدی به نیروهای خارجی به ویژه نیروهای نظامی خارجی این است که منطقه را ترک کنند. بدون حضور آنها حتما امنیت منطقه بهتر تامین میشود.
فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران کاملاً شفاف و روشن
خبرنگاری اظهارات عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه بعد از بازگشت از سفر به تهران مبنی بر اینکه به همراه احمدینژاد نقشه راهی را برای حل مسئله هستهای ایران تدوین کرده مورد اشاره قرار داد و در مورد جزییات این طرح سؤال کرد که مهمانپرست در پاسخ با بیان اینکه همه فعالیتهای هستهای صلحآمیز کشور ما کاملاً روشن و شفاف است، اظهار داشت: موضوعی که مورد مذاکره بین جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵ خواهد بود، بحثهای مربوط به همکاری در زمینه موضوعات مشترک مورد نظر است.
وی ادامه داد: بحث مربوط به فعالیتهای هستهای، موضوع کلی راجع به اجازه فعالیت صلحآمیز هستهای برای همه کشورهای عضو NPT و مقابله با هر نوع گسترش سلاحهای هستهای و پیگیری مسئله جدی خلع سلاح خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه در نشستی که در استانبول برگزار شد موضوعات مورد نظر طرفین مطرح شد، اظهار داشت: ترکیه همکاری بسیار خوبی برای میزبانی داشت.
به گفته وی مشورتها و رایزنیهای کشورهای دوست و مستقل میتواند به داشتن جهانی بهتر که در آن حقوق ملتها رعایت شود، کمک کند و میتوان با برخوردهای مقتدرانه و اقتدارگرا از سوی برخی کشورهای سلطهگر که در حال حاضر اعمال میشود، مقابله کرد و جلوی این حرکات را گرفت.
مهمانپرست افزود: ما رایزنیهای خوبی را با مقامات ترکیه داریم و راجع به موضوعات مختلف با یکدیگر بحث و تبادلنظر داریم.
تحولات منطقه و تأثیر آن بر همکاریهای اقتصادی ایران
تحولات منطقه و تأثیر آن بر همکاریهای اقتصادی ایران سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و مهمانپرست در این باره اظهار داشت: طبیعتاً زمانی حرکتهای مردمی نسبت به وضعیت حاکم بر آن کشور اعتراضاتی را داشته باشند، ممکن است برای کوتاه مدت فعالیتهای اقتصادی آن کشور را دچار اخلال کند و این مسئله ممکن است در شرایط اقتصادی منطقه هم تأثیر داشته باشد.
وی افزود: زمانی رژیمهای مردمی و حکومتهای با حمایت بالای مردم در منطقه بیشتر وجود داشته باشند و آماده قطع وابستگیها و همکاریهای بیشتر منطقهای باشند، حتما آینده روشنتری را برای صلح، ثبات و پیشرفت منطقه به ارمغان میآورد و امیدواریم شکوفایی بیشتر اقتصادی را در منطقه شاهد باشیم.
مهمانپرست در پایان گفت: ما برای توسعه همکاریهای منطقهای، برقراری امنیت و اجرای پروژههای مشترک کاملاً آمادهایم.
Sorry. No data so far.