سه‌شنبه 01 مارس 11 | 14:13

آیا سرنوشت آل‌خلیفه در انتظار آل‌سعود خواهد بود؟

آنتی‌وار گزارش داد: اگر سقوط مبارک برای رژیم آل‌سعود یک تکان ساده محسوب می‌شد، سقوط رژیم آل‌خلیفه در بحرین به ‌مثابه یک زلزله مرگ‌بار بر‌ای این رژیم خواهد بود.


پایگاه اطلاع‌رسانی آنتی‌وار در گزارشی با اشاره به وضعیت انقلاب بحرین و موضع‌گیری رژیم آل‌سعود بر ضد این انقلاب نوشت: اگر سقوط مبارک برای رژیم آل‌سعود یک تکان ساده محسوب می‌شد، سقوط رژیم آل‌خلیفه در بحرین به ‌مثابه یک زلزله مرگ‌بار برای این رژیم خواهد بود.

بنابراین گزارش، تردیدی نیست که پنج کشور دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس – کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات عربی متحده – به هر وسیله ممکن تلاش خواهند کرد تا از سقوط رژیم آل‌خلیفه جلوگیری کنند.

آنتی‌وار افزود: موج آزادی‌خواهی در حال تسری سریع به کشورهای عربی است. در بحرین اکثریت فقیر و مورد تبعیض شیعه سینه‌های خود را در برابر رژیم آل‌خلیفه سپر کرده‌اند. هر چند که مبارک با یک انقلاب ۸۰ میلیونی سرنگون شد اما به نظر می‌رسد که شورای همکاری خلیج فارس و به خصوص عربستان سعودی از انقلاب بحرین ۵۳۰ هزار نفری بیشتر در هراس است تا انقلاب مصر ۸۰ میلیونی!

الجزیره تحولات بحرین را پوشش نمی‌دهد!
این پایگاه اطلاع‌رسانی ادامه داد: شبکه تلویزیونی قطری الجزیره پوشش گسترده‌ای به تحولات تونس، مصر و اکنون لیبی داده است اما حاضر نبود تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم بحرین را که توسط نیروهای پلیس به خاک و خون کشیده شد، پوشش دهد. کشتار مردم بحرین در حالی اتفاق افتاد که این مردم در میدان مروارید شهر منامه در خواب بودند.

در چنین شرایطی، عربستان سعودی نه فقط از احتمال تسری تظاهرات به مناطق شرقی شیعه‌نشین در هراس است، بلکه می‌ترسد تمامی شهروندان سعودی به خیابان‌ها بیایند و خواستار تغییرات سیاسی شوند. همین نگرانی است که سبب می‌شود ملک عبدالله بلافاصله پس از رجعت از سفر درمانی خود ۳۶ میلیارد دلار به خدمات اجتماعی اختصاص دهد. جالب‌تر اینکه نخستین کسی که بازگشت ملک عبدالله از سفر درمانی را به وی تبریک گفت، شیخ حمد بن عیسی آل‌خلیفه، امیر بحرین بود!

آنتی‌وار اضافه کرد: عربستان سعودی از اینکه بگوید در هر شرایطی و با تمام توان در کنار رژیم بحرین خواهد ایستاد هیچ ابایی ندارد و در یک بیانیه رسمی آن را اعلام کرده است. امیر کویت نیز اعلام کرد که امنیت بحرین، امنیت کل منطقه است. درست در زمانی که تانک‌های رژیم آل‌خلیفه به سمت به سمت میدان مروارید در حرکت بودند، وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در منامه گرد هم آمدند تا حمایت خود از رژیم آل‌خلیفه را اعلام کنند.

خواسته‌های مردم بحرین هرروز رادیکال‌تر می‌شود
اما درست یک هفته بعد، ۱۰۰ هزار بحرینی (قریب به یک پنجم جمعیت این کشور) بار دیگر به خیابان آمدند و به سمت میدان مروارید به حرکت درآمدند. این نخستین بار در تاریخ بحرین است که اکثریت مردم این کشور با یک شعار به میدان آمده‌اند: «رژیم آل‌خلیفه باید ساقط شود.»

با این حال، مایک مولن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در دیدار از بحرین بار دیگر بر حمایت همه جانبه از رژیم آل‌خلیفه تاکید کرد، اما نکته روشن این است که هرچه توحش رژیم آل‌خلیفه بر ضد تظاهرکنندگان بیشتر می‌شود، خواسته‌های انقلابیون بحرینی نیز رادیکال‌تر می‌شود.

انقلابیون بحرینی در ابتدا تنها سرنگونی دولت این کشور را به ریاست سلمان الخلیفه خواستار بودند، بعد خواستار مشروطیت شدند و اکنون اکثریت مردم بحرین خواهان سرنگونی اصل نظام پادشاهی هستند!

عربستان امروز نیز شبیه به بحرین چند هفته قبل است، اعتراضات کوچکی رخ داده و نیروهای امنیتی نیز آماده سرکوب شده‌اند. آیا سرنوشت آل‌خلیفه در انتظار آل‌سعود نیز خواهد بود؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.