تریبون مستضعفین- فیلم زیر به مقایسهی پوشش رسانهای و واکنش روزنامه نگاران اصلاح طلب به مرگ دختری به نام «هاجر نویدی» در سال ۸۱ و فوت «ندا آقاسلطان» که در حوادث پس از انتخابات در سال ۸۸ کشته میشود میپردازد.
این فیلم که با عنوان «دادنامهای علیه وجدان سیاسی و رسانههای تهران زده» منتشر شده است گزارشی است از دختری مستضعف از روستاهای کهگیلویه و بوبراحمد به نام هاجر نویدی که در سال ۸۱ فوت میکند؛ اما آنچه در این ماجرا مهم است اینکه مرگ وی بر اثر «فقر» اعلام میشود و به دلیل عدم پول در موقع مراجعه به پزشک، درمقابل چشم پدر و مادرش جان میدهد اما دولت وقت که ریاست آن برعهده خاتمی بود کاملاً بیتفاوت به این موضوع، تلاش میکند آن را بیاهمیت جلوه دهد، تا جایی که ابتدا آن را تکذیب میکند و آنرا دروغی برای تخریب دولتش توسط رقیبان عنوان میکند!
اما ماجرای مرگ هاجر حداقل سه ماه در روزنامه ابرار به سردبیری وقت آن – وحید جلیلی- مطرح بود اما آنچه تعجب داشت اینکه در میان همه روزنامههای اصلاح طلب دوران خاتمی، هیچ روزنامهنگاری حاضر به پوشش این واقعه تلخ نشد درمقابل حتی دولت خاتمی در چهلمین روز درگذشت هاجر نویدی از توزیع روزنامهی ابرار در یاسوج نیز جلوگیری میکند و همه نسخههای آن را جمع میکند.
در سوی دیگر سال ۸۸، مرگ مشکوک دختری از طبقه مرفه شمال تهران به نام ندا آقاسلطان صدای اکثر همان روزنامه نگاران را در میآورد و به بهانهی ارزش جان انسانها و کرامت انسانی به اظهارنظر میپردازند و به سرعت صدها هزار کلیپ در سایتها و مطلب در روزنامهها منتشر میشود و سعی در برجسته نمودن ماجرا در رسانهها و جامعه میکنند.
حال سوالی که بیپاسخ میماند اینکه چه تفاوتی بین ندا آقا سلطان و آن دختر وجود دارد…؟ براستی اگر جان انسانی برای این رسانهها و روزنامه نگاران – که امروزه اغلب آنها در کشورهای غربی سکونت میکنند یا پناهنده شدهاند- مهم است تفاوت پوشش خبری در مرگ ندا آقا سلطان و فوت هاجر نویدی در چیست؟
[download id=”62″]
Sorry. No data so far.