تریبون مستضعفین – شماره جدید (352-351) ماهنامه «پاسدار اسلام» روی پیشخوان رفت.
سرمقاله: در این بخش یادداشتی را میخوانیم با عنوان «ابر قدرت کیست؟» که از یکسو به خیزش کشورهای اسلامی و روند صعودی اقتدارشان اشاره دارد و از سوی دیگر به سرنوشت ذلت بار حکومتهای استکباری ( امریکا و اسرائیل . . ) و استبدادی ( حسنی مبارک، و ..) میپردازد.
درآمدی بر سیرو سلوک: آیت الله حسین مظاهری بر اساس آیات و روایات اهل بیت، به ده دستورالعمل علمی و عملی برای دستیابی مومنان بخصوص جوانان به حالت نورانی توبه ارائه کردهاند که چهار مورد آن را در شماره پیش تشریح کرده و راهکارهای دیگر را در این شماره مطالعه خواهید کرد. در قسمتی از این مطلب میخوانیم: «لذت افرادی که با خدا رابطهٔ دارند، منحصر به آخرت نیست، بلکه در همین دنیا و دل شب نیز لذات معنوی را درک میکنند. چنانچه قرآن میفرماید: آن افراد در دل شب لذتی دارند که هیچ کس نمیتواند آن را درک کند مگر اینکه خود، اهل آن باشند.»
در بخش سخنان معصومین (علیه السلام) به اهمیت «صله ارحام» پرداخته شده است. حضرت رسول (ص) در این مورد میفرماید: «مردمی که گناهکارند و نه نیکوکار، با صله رحم، اموالشان زیاد و عمرشان طولانی میشود. حال اگر نیک و نیکوکار باشند، چه خواهد شد!؟»
در زیر تیتراستفتائات به بخشی فتاوای آیتالله العظمی خامنهای پیرامون به امر به معروف و نهی از منکر پرداخته شده است.
در ادامه، آیتالله جوادی آملی به ابعادی از بحث اقتصاد اسلامی پرداختهاند و به مصادیقی از انحرافات اقتصادی نظیر: رشوهخواری، مصادیق مال باطل اشاره شده است.
اما پرونده ویژه این شماره اختصاص دارد به گفتگویی با حجتالاسلام قرائتی؛ گفتگویی شیرین در موضوعات مختلف از خاطرات با امام و جبهه تحمیلی و سیاست تا نماز و ازدواج؛ در قسمتی از این مصاحبه میخوانیم:
«وقت انتخابات که میشود، ۵ هزار نفر احساس وظیفه شرعی میکنند که خودشان را کاندیدا کنند. ۵۰نفر مجلس میروند، ۴۹۵۰ نفر نمیروند. به هریک از این ۴۹۵۰ نفر بگوئید بیا توی ستاد اقامه نماز، احساس وظیفه نمیکند. یک جای کارمان گیر است. حج خیلی کوچکتر از نماز است، چون حج با همه بزرگیش، قبله نماز است. برای حج چقدر داوطلب هستند، برای نماز چه؟ یعنی هنوز «آمن الرسول بما انزل» نشده. گیرمان توی این جور جاهاست. در جای دیگر در مورد انتخاب همسر میگویند «در انتخاب همسر میپرسیم خانوادهاش کیست؟ مدرکش چیست؟… قرآن میگوید نه مدرک، نه شکل؛ آنها خوب است اما حرف اول را فکر میزند. هم کفو یعنی هم فکر.»
حجتالاسلام قرائتی در مورد سران فتنه هم میگویند: «من دائما از خودم میپرسم آقا چرا حلم میکند؟ چرا با سران فتنه برخورد نمیشود؟ چرا احضار نمیشوند؟ چرا جرائمشان اعلام نمیشود؟ این سوال مرا خیلیها داشتند. حالا یکی یکی میگویند حق با آقا بود، چون اگر یک برخوردی میشد، مظلوم نمایی میشد.»
«در آستان امامان (علیهم السلام)»: که در شماره های گذشته فرازهایی از زیارت جامعه کبیره را مورد بررسی قرار داده است، در این شماره موضوع فصلالخطاب بودن امامان معصوم (ع) مورد مداقه قرار میدهد.
«انقلاب ایران و حرکتهای اسلامی معاصر»، تیتری است در مورد دیدگاه راشد الغنوشی درباره انقلاب اسلامی ایران که حجتالاسلام خسروشاهی آن را ترجمه کرده است. الغنوشی در این باره میگوید: «ما انتظار داریم که حرکتهای اسلامی با دور اندیشی و در نهایت صراحت و قدرت، همراهی و همدلی خدمتگزاران به اسلام و یاران حریت و عدالت را با برادران ایمانی خود و پیشوایان آزادی و دادگری در ایران اعلام کند.»
اشاره: پس از گذشت سی سال از انتشار ماهنامه پاسدار اسلام، در هر شماره یکی از مطالب اختصاصی شمارههای اولیه را بازنشر میکنند. در این شماره گزیدهای از مصاحبه خردادماه سال ۶۱ مجله را با حجتالاسلام سید احمد خمینی که به مناسبت سالگشت درگذشت او انتخاب کرده را میخوانید. سید احمد خمینی میگوید: «در نوروز ۴۲ زمانی که قم کربلا شده بود، و مدرسه فیضیه قتلگاه، عدهای آمدند که امام منزلشان را ترک کنند و برای چند شبی در جائی دیگر باشند. امام به آنان گفتند: متکی به خدا باشید. بروید که خمینی از اینجا هیچ جا نخواهد رفت. و بقدری جمله متکی به خدا را محکم گفتند که حاضرین گریستند.»
«حاج سید احمد خمینی از چه کسانی و چرا انتقاد کرد؟» مطلبی است که به مناسبت سالگشت درگذشت سید احمد خمینی منتشر شده است و به بررسی مواضع سیاسی ایشان پس از امام پرداخته است.
«حوادث مصرو گسترش جبهه مقاومت در جغرافیای عربی» تحلیلی است از «سعدالله زارعی» پیرامون قیام مردم مصر. زارعی میگوید: «مصر از آغاز سرزمین مناسبی برای پذیرش شیعه و فرهنگ اهل بیت (ع) بوده است. با ورود اسلام به مصر، تفکر شیعه نیز توسط اباذر، جندب بن جناده، غفاری، مقداد بن اسود کندی و ابوایوب انصاری همزمان به مصر وارد شد. بعدها در دوره حکومت «محمد بن ابی بکر» بر مصر محبت اهل بیت به اوج رسید.
«پاراچنار: حماسه فراموش شده»؛ گفتگویی با سهیل کریمی، کارگردان و مستندسازی که به پاکستان سفر کرده است و از مقاومت سلحشوران شیعه پاراچنار در برابر سبعیت وهابیون سخن میگوید. کریمی در این گفتگو میگوید: «در پاراچنار، همه جا پرچم یا حسین و پرچم جمهوری اسلامی میبینید. اصلا پرچم پاکستان نمیبینید! این چه اعتقاد عمیقی است که شما به خانه هر فرد پاراچناری که میروید، عکس امام و آقا و شهدا بیشتر از عکس شهدای خودشان است؟
در قسمت بازخوانی اندیشههای امام خمینی به بحث حجاب و عفاف پرداخته شده است. این مقاله با عنوان «بیمها و امیدها در حجاب و عفاف» به قلم حجتالاسلام رهبر است که مقوله فرهنگ اسلامی را جوهره انقلاب اسلامی دانسته و به انحرافاتی که دشمن در این زمینه ایجاد کرده میپردازد. وی میگوید: «سیاست اندلسی کردن کشور یعنی تهاجم علیه اسلام و مسلمین یا ابزار اباحهگری، ترویج ابتذال و کشف حجاب و استفاده ابزاری از برخی زنان و دختران، همواره در دستور کار استعمار و استکبار بوده..» و در ادامه به راهاندازی شبکههای ماهوارهای نظیر «من و تو» اشاره دارد که مخاطب خود را زنان ایران قرار داددهاند و محوریت آنان ابتذال و فساد میباشد.
در مصاحبه اختصاصی ماهنامه پاسدار اسلام با دکتر مجید شاه حسینی زیر عنوان «مشابه سازی انقلابیها در سینمای غرب!» به بحث شبیه سازی غربیها برای ارضای حس عدالتخواهانه و مبارزهجویی جوانان از طریق ساخت برخی فیلمها را مورد گفتگو قرار داده است.
در مقاله «بازسازی فرهنگ مبتنی بر دین» نویسنده به دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخته است. دستاوردهایی همچون: تحول فرهنگ، اصلاحات آموزشی و تربیتی و حدت حوزه و دانشگاه؛
مقاله آخر این ماهنامه مربوط است به ایدههایی که گروهی از پژوهشگران جوان در زمینه اشتغالزایی تدوین کردهاند. مقاله مزبور با عنوان «تحلیل یک پیشنهاد برای ایجاد اشتغال» با ترسیم مدلهای اجرایی جهت استفاده درست از استعدادهای افراد در صدد تدوین مدلهای جدیدی برای مشاوره و هدایت تحصیلی است.
یادداشت «پیرزن، چادر مشکی را همراه با اجاره یک هفته آن پس فرستاد!» گوشهای از نحوه زندگی مادر شهیدان علی و محمدباقر فراست است، که شمهای از مناعت طبع و بزرگواری این پیرزن را به رشتهي تحریر درآوردهاند.
در انتهای ماهنامه هم صفحهای اختصاص یافته به «پرسش و پاسخ مهدویت»؛ و به این سوال پرداخته است که چرا حضرت مهدی (عج) منتقم خون سیدالشهدا (ع) است.
Sorry. No data so far.