چهارشنبه 16 مارس 11 | 19:54

ویژه‌نامه نوروزی روزنامه ایران منتشر شد

این مجله به ۱۲ بخش تقسیم شده است. بخش تاریخ شفاهی اختصاص دارد به واکاوی تحلیل وقایع اوایل انقلاب و موضعگیری‌های افراد. سخنان آیت‌الله شبیری زنجانی در مورد فدائیان اسلام و راهپیمایی عاشورای سال ۴۲، گفت‌و‌گو با «مهرانه معلم» همسرشهید دکتر آیت، گفت‌و‌گو با عزت‌الله مطهری (عزت‌شاهی) در مورد موسوی خوئینی‌ها، علل استعفای عسگراولادی از کابینه میرحسین موسوی،… برخی از موضوعات تاریخ شفاهی است.


تریبون مستضعفین- ویژه‌نامه نوروز سال ۹۰، «روزنامه ایران» منتشر شد.
این مجله در مقایسه با سایر ویژه‌نامه‌های نوروزی، بیشترین تعداد مصاحبه‌ را با وزرای دولت دهم دارد.مجله مذکور در ۱۲ بخش طبق‌بندی شده است.  اهم موضوعات این ویژه نامه را در زیر مي‌خوانیم :
در بخش سیاست؛ علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه و حیدر مصلحی وزیر اطلاعات به پرسش‌های ایران پاسخ می‌دهند. فعالیت‌های هسته‌ای، جریان فتنه،… موضوعاتی است که این دو وزیر به آن می‌‌پردازند.

وقف دانشگاه آزاد، تحلیل مواضع آقای هاشمی فسنجانی در سال گذشته، بررسی مفاسد اقتصادی، حواشی تصویب برنامه پنجم توسعه در مجلس،…. برخی از موضوعی است که در سرفصل سیاست جای دارد.

اقتصاد؛ «نرخ بیکاری تا سال ۹۱ به ۷ درصد می‌رسد» این وعده‌ای است که شیخ‌الاسلامی وزیر کاروامور اجتماعی در گفت‌و‌گو با ایران می‌دهد.

مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی از زوایا و حواشی پنهان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت نان سخن می‌گوید و وزیر جهاد کشاورزی صادق خلیلیان،  بخشودگی بدهی‌های معوق کشاورزان را به عنوان  خبر خوش سال ۹۰ اعلام می‌کند.

فرهنگ و هنر؛ گفت‌و‌گو با سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد، نگاهی نقادانه بر فیلم‌ها و سریال‌های داخلی و خارجی از جمله: قهوه تلخ، گلوگاه شیطان، ملک سلیمان، نطق پادشاه و… مواردی است که در بخش فرهنگی به آن پرداخته شده است.

بین‌الملل؛ مروری بر قیام‌های مردمی در کشور‌های عربی: تونس، مصر لیبی، و….، تحلیل وضعیت سیاسی عربستان در پی بیماری پادشاه و ولیعهد عربستان و به تکاپو افتادن شاهزاده‌ها برای کسب قدرت، بحران‌های لبنان در سالی که گذشت، نگاهی به قدرت‌ یافتن  کشور‌های آمریکای لاتین در برابر هژمونی ایالات متحده در امریکای لاتین مواردی است که  در عرصه بین‌المللی مورد توجه واقع شده‌اند.

اجتماعی؛ گفت‌و‌گو با اولین وزیر زن در جمهوری اسلامی، مصاحبه با رئیس هلال احمر درباره فعالیت‌های این سازمان در خصوص سیل پاکستان، نقش شرکت‌های هرمی در ظهور تفکرات فرقه‌ای و… در بخش اجتماعی جای گرفته است.
در بخش اندیشه آثاری از دکتر کریم مجتهدی در باب «آسیب‌‌شناسی وضعیت تفکر فلسفی در ایران معاصر»، روزجهانی فلسفه در گفت‌و‌گو با دکتر یحیی یثربی به چشم می‌خورد.

برررسی ابعاد مختلف تولید علوم اسلامی – ایرانی، نقدی الگو‌های غربی در اقتصاد ایران ونماد‌های تازه اسلام هراسی درغرب مسیحی… موضوعاتی است که در ادامه  سرفصل اندیشه به آن پرداخته شده است.

ورزش؛ مروری بر کارنامه طلایی گوانگژو: گفت‌و‌گو با ورزشکاران اعزامی زن و مرد در این کاروان ورزشی، در رشته‌های مختلف از وزنه‌برداری، کشتی، تکواندو گرفته تا قایق‌رانی مزین این بخش است. مصاحبه با کریم باقری، علی دایی و نگاهی به ستاره‌های ورزشی جهانی از دیگر موضوعات ورزشی است.

گردشگری؛ نگاهی الگوساز به شهر‌های مذهبی ایران، معرفی مناطق گردشگری استان کهگیلویه و بویر احمد،… را در بخش گردشگری می‌خوانید.

دانش؛ مروری است بر پیشرفت‌های علمی دانشمندان جهان بویژه دانشمندان ایرانی. پیشرفت دانش پزشکی، نانوتکنولوژی از قبیل درمان هپاتیت C، دستیابی به نانو ذرات طلای پایدار برای داروسازی و ژن درمانی، حسگر حذف آلودگی‌های آب، تولید پنجره‌های هوشمند،… از دستاورد‌های دانشمندان ایرانی در سال گذشته است.

حوادث؛ مروری است بر پرونده‌های جنایی و اعدام قاتلان سال گذشته؛ از اعدام شهلا جاهد تا اعدام قاتل میدان کاج و… این قسمت از سال نامه ایران،  بیشتر به مجلات زرد شبیه است و با تصویر کشیدن قساوت قلب جانیان و قاتلان  صحنه‌ای  دلخراش را برای مخاطب ترسیم کرده است.

زندگی؛ یادداشت‌های در مورد فوائد عیدی دادن در روابط عاطفی ، شیوه‌های صرفه‌جویی در پذیرایی نوروزی و… موضوعاتی است که به رشته تحریر در آمده است.

تاریخ شفاهی؛ این بخش که در راستا ویژه‌نامه‌های «رمز عبور» قرار دارد به واکاوی وقایع اوایل انقلاب و موضعگیری‌های افراد می‌پردازد.
سخنان آیت‌الله شبیری زنجانی در مورد فدائیان اسلام و راهپیمایی عاشورای سال ۴۲، گفت‌و‌گو با «مهرانه معلم» همسرشهید دکتر آیت، گفت‌و‌گو با عزت‌الله مطهری (عزت‌شاهی) در مورد موسوی خوئینی‌ها، علل استعفای عسگراولادی از کابینه میرحسین موسوی،… صحبت شده است. این مجله در ۲۴۰ صفحه تدوین شده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.