سه‌شنبه 22 مارس 11 | 13:59
دور دنیا در سالی که گذشت!

مروری بر اخبار جهان در سال ۸۹

نوروزنامه تریبون مستضعفین > مروری بر مهمترین رویدادهای خبری در عرصه بین‌المللی و جهان اسلام در سال ۱۳۸۹.


نوروزنامه تریبون مستضعفین – مروری بر مهمترین رویدادهای خبری در عرصه بین‌المللی و جهان اسلام در سال ۱۳۸۹:

فروپاشی انقلاب رنگی در قرقیزستان :

۸۹/۰۱/۱۸ دولت باقی‌اف که پنج سال پیش با انقلاب رنگی و حمایت دولت آمریکا قدرت را در دست گرفت، که به انقلاب نارنجی معروف شد در پی تشدید نارضایتی و تظاهرات مخالفان با ترک بیشکک، تسلیم خواسته مخالفان شده و دولت وی استعفا کرد. وی در تاریخ  به آمریکا گریخت.

ایجاد و گسترش لکه نفتی در خلیج مکزیک و ناکامی در مهار آن:

۸۹/۰۳/۰۲سکوی نفتی «دیپ‌وا‌تر هوریزون» که تحت کرایه‌ بریتیش پترولیوم قرار دارد، ۲۰ آوریل منفجر و دو روز بعد در آب‌های خلیج مکزیک غرق شد. بر اثر این انفجار ۱۱ کارگر جان خود را از دست دادندکار‌شناسان اقتصادی خسارات وارده بر اقتصاد امریکا در اثر نشت نفت از سکوی نفتی در خلیج مکزیک را بیش از ۱۴ میلیارد دلار برآورد کرده‌اند. در حالیکه اوباما از ارتش آمریکا هم برای مهار نفت کمک خواسته بود ولی موفقیتی حاصل نشده بود، سردار رستم قاسمی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء پیشنهاد داد:می تواند با درخواست آمریکا متخصصین قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه را جهت کمک به جلوگیری از ادامه این فاجعه بزرگ و پایان بخشیدن به بحران زیست محیطی به منطقه اعزام کند. شش ماه طول کشید تا بالاخره در ۱۹ سپتامبر این لکه مهار شد.


امضای بیانیه تهران در مورد تبادل سوخت هسته‌ای بین ایران ترکیه و برزیل:

۸۹/۰۲/۲۷ – بر اساس این معاهده ایران ضمن یادآوری به تلاش ش برای عدم دستیابی و گسترش سلاح‌های هسته، موافقت کرد تا ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم کمتر غنی شده در ترکیه به امانت بگذارد و از طرفی سوخت مورد نیاز خود را برای رآکتور تحقیقاتی تهران دریافت کند. بیانیه سه جانبه تهران تنها بخشی از تحرکات و ابتکارات گسترده دیپلماسی دولت دهم در زمینه صیانت از حقوق هسته‌ای ملت ایران در سال جاری بود.

حمله اسرائیل به کشتی کاروان کمک به غزه:

۸۹/۰۳/۱۰ – در حمله تروریستی نظامیان رژیم صهیونیستی به ناوگان کشتی‌های آزادی حامل کمک‌های انسان دوستانه برای ساکنان نوار غزه در خردادماه ۲۰ تن شهید و ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند. کاروان کمک‎های بشردوستانه بین‎ا‎لمللی موسوم به ناوگان آزادی غزه، برای کمک به مردم در حصر غزه راهی این منطقه بود که در آب‎های بین‎المللی ساحل غزه مورد حمله ناوهای جنگی و بالگردهای نظامی ارتش صهیونیستی قرار گرفت.
این کاروان حامل ۷۵۰ نفر با تابعیت بیش از ۴۲ کشور و با ۴۴ نفر از مقامات رسمی اروپایی و عربی و ده‌ها تُن از کمکهای بشردوستانه که بیشتر آن تجهیزات و کمک‌های پزشکی و بیمارستانی، اسباب بازی، مواد غذایی و سیمان برای باز سازی خانه‌های ویران شده در جنگ ۲۲ روزه غزه بود که به قصد بازگشایی گذرگاه رفح و شکستن محاصره غزه و کمک به مسلمانان غزه، که در محاصره نیروهای اشغالگر اسرائیلی بودند، به سوی نوار غزه به راه افتاده بود.

قطعنامه‌های تشدید تحریم‌ها علیه ایران، در شورای امنیت سازمان ملل:

۸۹/۰۳/۱۹شورای امنیت سازمان ملل چهارمین قطعنامه خویش را علیه ایران تصویب کرد که تحریم‌ها علیه کشورمان را تشدید می‌کند. ترکیه و برزیل، اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رأی منفی دادند و لبنان رأی ممتنع داد.
نماینده برزیل و ترکیه از اینکه به توافقنامه‌ای که میان این دو کشور و دولت ایران بر سر پیشنهاد تبادل سوخت امضا شده بود، توجه کافی نشد و پیش از رأی گیری برای تحریم‌های جدید، برای پیگیری این توافقنامه فرصت کافی در نظر گرفته نشد، انتقاد کردند.

وفات علامه فضل الله مرجع بزرگ شیعه در لبنان:

۹/۰۴/۱۳- ایشان از علمای پرنفوذ لبنان بود. تفسیر ۲۴ جلدی از قرآن کریم با عنوان «من وحی القرآن» یکی از آثار عالم ربانی است. جو چند فرهنگی و تعدد دینی لبنان از یکسو و دغدغه جوابگویی و حل مشکل مسلمانان از سوی دیگر ایشان را بر آن می‌داشت تا فتوا‌های بدهد که او را از سایر علما متمایز ‌می‌کرد و برخی از مراجع نظرات ایشان را رد می‌‌کردند. وی بار‌ها توسط توطئه سیا مورد ترور قرار گرفت اما به تقدیر الهی به سلامت از این حوادث گذر نمود و سرانجام در سن ۷۴ سالگی در بیروت به علت خونریزی داخلی فوت کرد.

سیل پاکستان:

۸۹/۰۵/۰۶ – سیل عظیمی که در پی باران‌های موسمی شدید و بالا آمدن سطح آب رود سند، استان‌های پاکستان را در بر گرفت. بیش از ۲٬۰۰۰ نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند و بیش از یک میلیون خانه ویران شدند. ایران بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری به پاکستان از طریق سازمان‌های امدادی مانند هلال احمر، بهزیستی و دیگر کمک‌های مردمی کمک کرد.

قرآن سوزی کشیش افراطی:

۸۹/۰۶/۲۰ – تیری جونز «کشیش یک کلیسای محلی درایالت فلوریدای آمریکا که تنها ۵۰ عضو دارد، اعلام کرد که قصد دارد در نهمین سالگرد حادثه یازدهم سپتامبر و همزمان با عید فطر مسلمانان درمحل برج‌های دو قلو، قرآن را بسوزاند. وقتی اعلام این اقدام احمقانه با واکنش صریح مسلمانان روبرو شد جونز از این عمل شنیع خود خودداری کرد. کار‌شناسان معتقدند آمریکا که با سرافکندگی مجبور به عقب نشینی ازعراق شده و ناکامی‌های بزرگی در میدان افغانستان نصیب آنان گردیده، کشورشان از وضعیت بسیار نامناسب اقتصادی رنج می‌برد بویژه آنکه در نهمین سالگرد حمله به برج‌های دوقلو مردم آمریکا دریافته‌اند که این حمله اقدامی آمریکایی ـ صهیونیستی برای شروع جنگ علیه مسلمانان بوده، نیاز داشتند تا برای انحراف افکارعمومی در آستانه ۱۱ سپتامبر، سناریویی این چنینی را طراحی کنند. گفتنی است در اعتراض به هتک حرمت قرآن یک گروه اینترنتی ایرانی صد‌ها سایت آمریکایی را هک کرد.

رای مثبت ترکیه به اصلاحات قانون اساسی:

۸۹/۰۶/۲۲ –  این همه‌پرسی تغییر ۲۶ ماده قانون اساسی ترکیه را شامل ‌می‌شود. ۵۸ درصد از شرکت‌کنندگان در این همه‌پرسی به بسته تغییرات در قانون اساسی ترکیه رای مثبت و ۴۲ در صد رای منفی دادند.
بر اساس نتایج همه‌پرسی رای‌دهندگان ترکیه از تغییرات پیشنهادی حزب حاکم برای اصلاح قانون اساسی که نفوذ ارتش را کاهش می‌دهد به‌طور قاطع حمایت کردند. هدف از این تغییرات نزدیک کردن ترکیه به قوانین و معیارهای اتحادیه اروپا است که آنکارا خواستار عضویت در آن است. قوه قضائیه و ارتش ترکیه خود را نگهبان ارزش‌ها و پایه‌های سکولار مندرج قانون اساسی می‌دانند.

سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در نشست عمومی سازمان ملل:

۸۹/۰۷/۰۱ –  احمدی‌نژاد در حالی که در شصت و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سران سازمان ملل متحد شرکت کرده بود، با اشاره به هتک حرمت کشیش آمریکایی به قرآن سوژه رسانه‌های خارجی شد، وی در این سخنرانی گفت: «… قرآن را سوزاندند که همه این حقایق و معارف را بسوزانند. اما حقیقت سوختنی نیست، قرآن جاودانه است چون خدا و حقیقت جاودانه‌اند. این اقدام و هر اقدامی که موجب تعمیق شکاف‌ها و فاصله‌ها بین ملت‌ها شود شیطانی است». وی همچنین پیشنهاد داد سال ۲۰۱۱ به عنوان سال خلع سلاح اتمی «انرژی هسته‌ای برای همه و سلاح هسته‌ای برای هیچ کس» نام‌گذاری شود.

صادرات نخستین محموله بنزین ایران:

۸۹/۰۷/۰۶ – نخستین محموله بنزین ایران به بازارهای جهانی صادر شد. خبر خودکفایی تولید بنزین و صدور نخستین محموله بنزین ایران در حالی رخ می‌دهد که این کشور از سوی آمریکا و کشورهای غربی تحریم شده است.

فتوای مقام معظم رهبری رهبری درباره حرمت اهانت به نمادهای اهل سنت:

۸۹/۰۷/۱۱ – «اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام زنی به همسر پیامبر اسلام حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم می‌شود.» فتوایی که رهبری در تاریخ ۷ مهرماه  بیان فرمودند و با استقبال شخصیت های حقوقی و حقیقی اهل سنت روبرو شد. از جمله: شورای وزارتی کویت، شورای سازمان‌ها و جمعیت‌های اسلامی اردن، جماعت علمای مسلمین در لبنان و همچنین احمد الطیب شیخ الازهر، محمد رفاعه الطهطاوی پژوهشگر تقریب میان مذاهب اسلامی در قاهره… همچنین پایگاه خبری «On Islam» بر اساس ارزیابی کار‌شناسان خبری جهان، فتوای حضرت آیة‌الله خامنه‌ای را یکی از ۱۰ رویداد مهم دینی سال ۲۰۱۰ میلادی معرفی کرده است.
انتخاب «دیلما روسف» به عنوان رئیس جمهور برزیل:

۸۹/۰۸/۱۰-  روسوف با به دست آورن ۵۶ درصد آرای انتخاباتی توانست رقیب خود خوزه سرا را که فقط ۴۴ درصد از آرا را از آن خود کرده بود، شکست دهد. وی نخستین رئیس جمهور زن تاریخ این کشور شود.

ابقای جلال طالبانی در سمت ریاست جمهور عراق:

۸۹/۰۸/۲۱ – انتخابات عراق در اسفند ۸۸ برگزار شد و در فرودین ۸۹ نتایج‌ش اعلام گردید. چهار گروه اصلی (توافق ملی عراق به رهبری ایادعلاوی با کسب ۹۱ کرسی نماینده، دولت قانون به رهبری نوری مالکی ۸۹ کرسی، ائتلاف ملی شیعیان عراق ۷۰ کرسی و ائتلاف کردستان ۴۳ کرسی را از آن خود کردند.) پس از سه روز جلسه در اربیل و بغداد به این تفاهم رسیدند که جلال طالبانی در ریاست جمهوری ابقا شود و ائتلاف علاوی ریاست مجلس را انتخاب کند همچنین نوری مالکی در سمت نخست وزیر قرار گرفت.

اعتصابات در فرانسه:

با تصویب لایحه ریاضت اقتصادی در سنای فرانسه که شامل افزایش سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۲ سال می‌باشد و همچنین اگر کارمند یا کارگری بخواهد از «مزایای کامل» استفاده کند، سن بازنشستگی ۶۷ سال خواهد بود، خشم عمومی در این کشور برانگیخته شد.

فتوای دارالعلوم کراچی در رد حمله به مراکز مذهبی شیعیان:

۸۹/۱۰/۰۷ –  دارالافتاء بزرگ‌ترین حوزه علمیه اهل سنت پاکستان در پاسخ به استفتای در مورد حمله به مراکز دینی تشیع پاسخ داده است که چنین حملاتی فساد در ارض است.

آغاز ریاست ایران بر سازمان اوپک:

۸۹/۱۰/۱۱ – جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی ازبنیانگذاران سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و دومین تولیدکننده این سازمان، همزمان با آغاز سال ۲۰۱۱ میلادی، ریاست اوپک را بر عهده گرفت، «سید مسعود می‌رکاظمی» وزیر نفت ایران به عنوان رئیس سالانه اوپک و وزیر نفت عراق نیز به عنوان نایب رئیس این سازمان معرفی شدند.

جدایی جنوب سودان:

طرح جدایی جنوب سودان با برنامه‌ریزی و حمایت آمریکا ـ اسرائیل سرانجام در قالب یک همه‌پرسی۱۹ دی ( ۹ژانویه ) به نتیجه رسید و جنوب سودان مستقل گردید. جنوب سودان سرشار از منابع زیرزمینی مانند نفت، زمینهای حاصلخیز به علت وجود رود نیل و ده‌ها مزیت دیگر است. روزنامه هاآرتص قبل از اعلام نتایج همه‌پرسی نوشت: اگر شهروندان جنوب سودان گزینه جدایی را انتخاب کنند، اسراییلی‌ها تابستان آینده برای گردشگری به جنوب سودان سفر خواهند کرد!

سقوط دولت لبنان در پی استعفای ۱۱ وزیر:

۸۹/۱۰/۲۳ – آمریکا از زمان «بوش پسر» برای خلع سلاح لبنان کمپین ضد مقاومت لبنان و ضد ایران را شکل داد و برای رسیدن به هدفش بر روی دادگاه بین‌المللی رفیق حریری تمرکز کرد. از این رو وقتی عدم صداقت و صحت گزارشات این دادگاه محرز شد، گروه هشت مارس هرگونه همکاری با این دادگاه را محکوم کرد اما دولت سعد حریری تعهدات خود را در این زمینه نقض نمود.
از اینرو گروه هشت مارس و سپس برخی از اعضای پارلمان مخالفت خود را اعلام کردند و دولت سعد حریری سقوط کرد. با روی‌کار آمدن نجیب میقانی به سمت نخست وزیر با وجود اینکه وی اعلام کرد دولتش متشکل از اکثر ۱۸ فرقه لبنانی است اما گروه ۱۴ مارس (سعد حریری) از پیوستن به آن خودداری کرد. استعفای ۱۱ وزیر کابینه، در حالی صورت گرفت که نخست‌وزیر لبنان به دیدار اوباما در واشنگتن رفته بود.

برگزاری تور هسته‌ای ایران برای مقامات جهان:

۸۹/۱۰/۲۵ – پس از اینکه مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ به نتیجه نرسید، ایران برای نشان دادن حسن نیت و صلح آمیز بودن تاسیسات هسته‌ای خویش از کشوٰهای جهان خواست که از تاسیسات هسته‌ای ایارن بازدید کنند.
سفرای خارجی شرکت‌ کننده در تور هسته‌ای ایران که نمایندگی بیش از ۱۲۰ کشور جهان را عهده‌دار بودند، از دستاوردهای عظیم علمی و شفاف ایران که با نظارت کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت دارند، بازدید کرده و تحت تاثیر این فعالیت‌ها قرار گرفتند، به طوریکه در طول بازدید بار‌ها جمهوری اسلامی ایران را ستودند.

قیام مسلمانان تونس:

در آخرین روزهای پاییز در شهر سیدی بوزید ماموران شهرداری گاری دستی یک جوان سبزی فروش را به نام بوعزیزی را به بهانه سد معبر مصادره کردند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند. وی که جوانی تحصیلکرد بود در اعتراض به این وضعیت در ملاعام خودسوزی کرد و آتشی را به راه انداخت که علاوه بر سرنگونی حاکم دین ستیز تونس سایر کشورهای منطقه را هم در بر گرفت. بن علی زین‌العابدین دیکتاتور تونسی ۸۹/۱۰/۲۴ پا به فرار گذاشت اما مردم برای نابودی بقایای دولت قبلی، محمد الغنوشی نخست وزیر موقت تونس را هم کنار زدند( ۸۹/۱۲/۰۸).

قیام مردم مصر:

با سرایت شور تظاهرات مردم تونس به مصر، جرقه روز خشم مصریان ۸۹/۱۱/۰۵ (۲۵ ژانویه) زده شد. روز خشم مصری‌ها سرآغاز قیام عظیم علیه حسنی مبارک بود، هر روز بر گستردگی این اعتراضات افزوده می‌شد. ابتدا معترضان خواهان لغو قوانین ۳۰ ساله حالت فوق‌العاده تا برکناری وزیر کشور و افزایش دستمزد را شامل می‌شد. حسنی مبارک برای اینکه از سرنگونی حکومت جلوگیری کند باب گفتگو را با اپوزیسیون باز کرد اما با بی‌نتیجه ماندن مذاکرات بین معترضان و عمر سلیمان معاون رئیس‌جمهور تظاهرات شدت گرفت و در ۱۱ فوریه خبر استعفای مبارک شنیده شد. هم اکنون قدرت بطور موقت بین مردم و ارتش قرار دارد.

رسوایی ویروس استاکس نت:

۸۹/۱۰/۲۶ – در حالیکه کشور‌های غربی بویژه آمریکا تاسیسات هسته‌ای ایران را فاقد استاندارد می‌دانست و از بوقوع پیوستن یک چرنوبیل دیگری هشدار می‌داد روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در ۲۶ دی ( ۱۶ژانویه) اعلام کرد، ویروس «استاکس نت» پروژه آمریکا و اسرائیل برای از کار انداختن برنامه اتمی ایران است. نیویورک تایمز نوشت: اسرائیل «استاکس نت» را در مرکز اتمی دیمونا در این کشور و بر روی سانترفیوژهای مشابه‌ای که ایران از آن‌ها در تاسیسات نطنز استفاده می‌کند، با موفقیت آزمایش کرده بود.
قیام مردم لیبی:

در ۱۷ فوریه درست چند روز پس از سقوط حسنی مبارک قیام مردم از شهر بنغازی شروع شد. اما در لیبی واکنش به قیام مردم بسیار متفاوت از سایر کشورهای عرب بود. در انقلاب‌های دیگر جهان عرب، حکومت‌ها بویزه ارتش اغلب عقب‌نشینی کرد و دستکم با گشوده شدن باب مذاکره مخالفان با عوامل رژیم قبل، راه کشتار ‌های گسترده بسته می‌شد اما دخالت ارتش و استفاده از ادوات جنگی تصمیم‌های جنون امیز قذافی را برای حفظ قدرت خویش عیان نمود. تا جایی که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای صادر کرد که خواستار ایجاد منطقه ممنوع پرواز و بکارگیری اقدامات لازم جهت حمایت از شهروندان لیبیایی علیه حملات نیروهای تابع قذافی شده بود، را به تصویب رساند که به معنای اجازه دست زدن این کشور‌ها به عملیات نظامی علیه لیبی است. از این رو کشور‌های غربی از جمله انگلیس، فرانسه و نیروهای آمریکایی ۲۸ اسفند ماه براساس مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد از آسمان و دریا به نیروهای قذافی حمله کردند.


قیام مردم یمن:

احزاب مخالف اصلی یمن در روز ۸۹/۱۱/۱۴ (۳ فوریه) اعلام کردند که قصد دارند که بزرگ‌ترین تظاهرات خود را در پایتخت صنعا و دیگر شهرهای یمن برگزار کنند. آن‌ها خواستار تغییر و پاسخ گویی به خواسته‌هایشان از سوی دولت هستند. در مقابل این اعتراضات علی عبدالله صالح فقط با خشونت پاسخ این معترضان را داده است. این در حالی‌ست که واکنش سازمان ملل به نقض آشکار حقوق بشر در یمن را با مماشات نظاره می‌کند!

قیام مردم الجزایر:

در ۸۹/۱۱/۲۳ (۱۲ فوریه) تجمع عظیم مردم الجزایر موسوم به روز خشم الجزایر اتفاق افتاد. ده‌ها نفربازداشت شدند و در میان بازداشت شدگان چهار نماینده مجلس دیده می‌شد.
پس از موفقیت موج اعتراضات در تونس که با خودسوزی اعتراض آمیز یک جوان تونسی آغاز شده بود الجزایر تاکنون شاهد چهار مورد خودسوزی اعتراض آمیز مرگ آور بود.

قیام مردم بحرین:

۸۹/۱۱/۲۵ – شیعیان بحرین به جرم تشیع همواره مورد غضب آل خلیفه (و انگلستان) بوده‌اند، دلیل اصلی قیام مردم بحرین اعتراض به حاکمیت سراسر تبعیض آل خلیفه است. از اینرو در ۲۵ بهمن( فوریه) مردم بحرین اعتراضاتی گسترده را کلید زدند که به روز خشم بحرین معروف شد. حاکمیتی که نابودی تشیع را یکی از اهداف اصلی خود قرار داده ـ و به همین دلیل همیشه مورد حمایت «آل سعود» قرار دارد ـ در برابر این اعتراضات دامنه‌دار با بهره‌گیری از مزدوران امنیتی سعودی به متحصنان وحشیانه حمله کردند. هم اکنون کشتار بی‌سابقه‌ای در بحرین در ال وقوع است.


تظاهرت در اردن
:

تظاهرات مردم اردن در ماه ژانویه و در اعتراض به افزایش هزینه‌های زندگی و نیز درخواست برای اصلاحات اقتصادی و سیاسی در اردن آغاز شد. چرا که ولخرجی طبقه حاکمه از یکطرف، مردم بیکار و فقیر از طرف دیگر راه هرگونه تحمل را بسته بود. در ‌‌نهایت یک ماه پس از یوم الغضب در مصر آتش قیام مردمی پای حکومت ملک عبدالله دوم را در ۸۹/۱۲/۰۶ هم گرفت.
عبور ناو‌های نظامی ایران از کانال سوئز برای نخستین بار از انقلاب ۸۹/۱۱/۰۳: دو رزم‌ناو ایرانی به نام‌های الوند و خارک برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با دریافت مجوز از سوی مقامات مصری توانستند روز سوم بهمن‌ماه از کانال سوئز عبور کرده و وارد دریای مدیترانه شوند. این رویداد با واکنش تند رسانه‌های غربی بویژه اسرائیل مواجه شد.

وفات شیخ العمری:

۸۹/۱۱/۰۴ – آیت الله شیخ محمدعلی العمری، از علمای سر‌شناس شیعیان عربستان سعودی در ریاض درگذشت. وی به عنوان شخصیت اول شیعیان مدینه منوره و امام مسجد شیعیان این شهر محسوب می‌شد که در طول ۶۰ سال گذشته برای بسط مکتب اهل‌بیت (ع) تلاش فراوانی کرده است. علامه العمری ۴۵ سال زندان دولت عربستان سعودی را تحمل کرد وی از شاگردان علامه نائینی و آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی بود.

حمایت رهبری از قیام‌های مردمی تونس و مصر:

۸۹/۱۱/۱۵ – اقامه نماز جمعه توسط مقام معظم رهبری در ۱۵ بهمن ماه و قرائت خطبه‌های عربی در حمایت از مردم معترض تونس و مصر؛ این خطبه‌ها بازتاب فراوانی در رسانه‌های بیگانه داشت.

زلزله ژاپن:

۲۰ اسفند بزرگ‌ترین زلزله قرن در ژاپن اتفاق افتاد. نزدیک به ۱۰ هزار نفر تعداد کشته‌شده‌های زلزله و سونامی به ۱۰هزار نفر برسد. آسیب‌های جدی به تاسیسات هسته‌ای ژاپن وارد گردید. به گفته محققان چنین سونامی‌های عظیم الجثه‌ای هر هزار سال یکبار در این منطقه رخ می‌دهند.

قیام شیعیان محروم در عربستان:

مردم این کشور به ویژه در شهرهای قطیف، دمام، احساء منطقه شرق عربستان و حتی در ریاض، پایتخت این کشور به خیابان‌ها آمده و تظاهرات اعتراضی خود را نشان دادند اگر چه با حمله نیروهای امنیتی مواجه شدند که به دستگیری ده‌ها تن از آن‌ها از جمله شیخ علی الوایل روحانی شیعی شهر احساء منجر شد. این در حالی بود که هیئت علمای بزرگ عربستان با صدور فتوایی شرکت در تظاهرات را حرام اعلام کردند! ۲۲ اسفند (۱۳مارس) روز خشم مردم عربستان علیه آل سعود بود.
گفتنی است حکومت عربستان هیچ نهاد قانون‌گذاری منتخبی ندارد غیر از انتخابات جزئی شوراهای شهر که اولین بار در تاریخ این کشور در سال ۲۰۰۵ برگزار شد و زنان حق شرکت در آن را نداشتند و در سال ۲۰۰۹ که قرار بود برای دومین بار این انتخابات برگزار شود مدت قانونی کار شوراهای شهر برای دو سال دیگر تمدید شد که منجر به لغو انتخابات گردید. فعالان سیاسی، ۱۲خواسته خود از رژیم سعودی را مطرح کردند که بارز‌ترین آن ایجاد نظام مشروطه بر اساس جدایی نظام پادشاهی از حکومت، تدوین قانون اساسی مکتوب و مصوب از سوی مردم که جدایی بین قوای دولتی را به رسمیت شناسد و شفاف عمل کردن مقامات و مبارزه با فساد و تشکیل دولتی در خدمت به مردم است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.