سه‌شنبه 19 آوریل 11 | 18:10

راه اندازی بنیاد ملی مد و لباس

معاون هنري وزير ارشاد در توضيح معيارهاي اين بنياد براي طراحي و توليد لباس توضيح داد: ايراني و اسلامي بودن، دو شاخص عمده است كه در كنار آن، قطعاً به معيارهايي چون جذابيت، ‌نو بودن و مقبوليت مردمي توجه مي‌شود.


ديروز كمتر كسي فكر مي‌كرد مهمترين بخش نشست مطبوعاتي معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، بيشتر جنبه اجتماعي داشته باشد تا هنري؛ راه اندازی بنياد ملي مد و لباس خبري بود كه حميد شاه‌آبادي آن را اعلام كرد و بايد منتظر بود تا در آينده بيشتر مورد بحث و تحليل كارشناسان قرار بگيرد.

اما شاه بيت نشست خبري معاون هنري وزير ارشاد، پيشينه‌اش به سال 85 بازمي‌گردد كه بر پایه مصوبه مجلس شوراي اسلامي، كارگروه ساماندهي مد و لباس متشكل از چند وزارتخانه از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامي، كشور، آموزش و پرورش، صنايع، بازرگاني و سازمان صدا و سيما و حضور يك نماينده مجلس تصويب شد.

عمده فعاليت‌هاي اين كارگروه در سال‌هاي 85 تا 87 با رياست وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به تصويب آيين نامه اجرايي آن گذشت و در سال 88 هم وقت آن صرف تدوين آيين نامه داخلي شد. در واقع، اين كارگروه از سال گذشته، وارد فرآيند اصلي وظيفه خود شد كه حاصل آن مصوباتي بود كه اگرچه ابلاغ شد، اما هيچ كدام عملياتي نشد.

شايد به همين دليل بود كه اعضاي اين كارگروه تصميم گرفتند تا بنياد ملي مد و لباس را تصويب كنند و به واسطه آن، راهكاري براي عملياتي شدن مصوبات خود بيابند؛ اما اين كه چرا اين بنياد زيرمجموعه معاونت هنري قرار گرفته است، پرسش خبرنگار جام‌جم بود كه حميد شاه‌آبادي در پاسخ به آن گفت: عمده كار در عرصه مد و لباس، فرهنگ سازي است كه با توجه به بحث زيبايي‌شناسي طراحي و توليد آن، بي شك امري هنري به شمار مي‌آيد.

معاون هنري وزير ارشاد در توضيح معيارهاي اين بنياد براي طراحي و توليد لباس توضيح داد: ايراني و اسلامي بودن، دو شاخص عمده است كه در كنار آن قطعاً به معيارهايي چون جذابيت، ‌نو بودن و مقبوليت مردمي توجه مي‌شود.

شاه‌آبادي با بيان اين كه بودجه مستقلي براي اين بنياد پيشنهاد شده است كه در كميسيون تلفيق مجلس در حال بررسي است، افزود: پس از تصويب طرح‌هاي ارایه شده، اين بنياد وظيفه دارد اين طرح لباس‌ها را وارد مرحله توليد كرده و از آنها حمايت كند. براي همين تمام مصوبات اين بنياد لازم‌الاجراست و بي شك عملياتي خواهند شد.

شاه‌آبادي در بخشي ديگر از نشست خبري ديروز، با اشاره به فعاليت‌هاي معاونت هنري در بخش مد و لباس بيان كرد: با واگذاري اين مقوله به معاونت هنري پژوهش‌هاي جدي صورت گرفت و با تصميم‌گيري‌هاي بنيادي و تشكيل كارگروه مشخص، توانستيم بزرگترين مشكل اين مقوله هنري را حل كنيم.

وي ادامه داد: نخستين نمايشگاه تخصصي مد و لباس با حضور الگوهايي كه در بازار وجـــود نداشتند در نياوران برگزار شد. همزمان با آن نشست‌ها و كارگاه‌هايي نيز داير شد كه اميدواريم بتوانيم برنامه‌هايي از اين دست را در سال 90 داشته باشيم.

شاه‌آبادي تأكيد كرد: راه اندازی بنياد ملي مد و لباس، ساماندهي و ارایه شناسه مخصوص براي طراحان لباس و نيز صدور مجوز براي طرح‌هايي كه توليد مي‌شود و… از جمله برنامه‌هاي ما در سال جاري خواهد بود.

نخستين نشست خبري معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال 1390كه قرار بود، شرح برنامه‌هاي پيش روي اين معاونت باشد، با پرسش‌هاي خبرنگاران تبديل به جلسه‌اي براي بيان توضيحات حميد شاه‌آبادي درباره كارهاي انجام نشده سال گذشته شد.

بيماري مزمن كمبود بودجه

شاه‌آبادي در بخش ديگري از نشست خبري ديروز، با اشاره به اين كه مجموعه زير نظر او در سال گذشته هم از بيماري مزمن كمبود بودجه رهايي نيافت، از سهم اندك معاونت هنري به نسبت ديگر معاونت‌ها از بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گله كرد و در واكنش به پرسش خبرنگار جام‌جم كه چرا بدهي به نهاد‌هاي صنفي از جمله خانه تئاتر پرداخت نمي‌شود، گفت: سال گذشته از نظر مالي براي ما بسيار پر فراز و نشيب و سرشار از بحران‌ بود كه باعث شد نتوانيم بخشي از تعهدات خود را انجام دهيم.

او البته تأكيد كرد، اين كمبود‌ها نتوانست مانعي بر سر راه توليد و فعاليت‌هاي هنري در سطح كشور پديد آورد و هنرمندان بيش از گذشته، مستقل در فرآيندهاي هنري شركت كردند كه در اين زمينه جاي پيشرفت بيشتري وجود دارد.

رشد 70 درصدي بینندگان تئاتر

شاه‌آبادي در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اتفاقات رخ داده در عرصه تئاتر كشور ـ كه به توقف اجراي چند اثر و افزايش مميزي‌ها منتهي شد ـ توضيح داد: اين موارد بسيار اندك بود و افزايش70 درصدي آمار بینندگان در سال گذشته، نشان داد اگر از ظرفيت‌هاي هنري در اين عرصه خوب بهره‌برداري كنيم، مي‌توانيم به شعار تئاتر براي همه نزديك شويم.

معاون هنري وزير ارشاد، تشكيل شوراي عالي تئاتر با سازوكاري جديد را نيز از ديگر برنامه‌هاي اين مجموعه دانست و گفت: بنا بر بسته‌ سياستي كه تدوين و در دستور كار قرار گرفته، تشكيل شوراي عالي تئاتر با رياست وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حال پيگيري است.

ارایه آثار هنرهاي تجسمي ارزان

هرچند وقتي شاه‌آبادي در پايان سال 88 بر مسند معاونت هنري وزارت ارشاد تكيه زد، از حضور پررنگ هنرهاي تجسمي در نمايشگاه‌ها و بازارهاي جهاني خبر داد، گویا، در اين زمينه هنوز چندان كاري از سوي اين معاونت صورت نگرفته است؛ امري كه او البته در نشست ديروز آن را رد كرد و با ذكر دو مورد مدعي شد: امسال در نمايشگاه‌هايي چون كتاب فرانكفورت و لندن آثار مكتوب تجسمي ارایه خواهيم داد و به ارتقاي فعاليت‌هاي اين حوزه در عرصه بين‌المللي مي‌پردازيم.

او همچنين اقدامات ويژه براي ارایه آثار هنري ارزان و توزيع آن در شبكه مصرف مردم را از ديگر برنامه‌هاي اين معاونت دانست و افزود: موسسه «نگار» به زودي براي توزيع آثار ارزان در حوزه تجسمي آغاز به كار خواهد كرد. امروز هزاران هنرمند در سطح كشور به خلق و ارایه آثار خود مي‌پردازند كه بايد سازوكارهاي جدي فراهم شود تا جداي از نمایشگاه ها بتوانيم آثار ارزان را به سبد خريد مردم راه دهيم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.