دوشنبه 19 آوریل 10 | 18:15

گزارش اوباما به کنگره در خصوص پروژه جنگ آمریکا علیه ایران

رئیس جمهور آمریکا در نامه خطاب به کنگره گزارش دولت آمریکا جنگ نرم آمریکا علیه ایران را که شامل گسترش پخش اخبار، مقابله با پارازیت‌ ماهواره‌ای، استفاده بیشتر از تویتر و فیس بوک، تقویت سازمان های غیر دولتی و تولید فیلتر شکن‌های جدید برای ایرانیان است، تشریح کرد.
در سال گذشته کنگره آمریکا ضمن تصویب بودجه ۵۵ میلیون دلاری برای جنگ نرم علیه ایران رئیس جمهور را موظف کرد تا ۹۰ روز بعد از آن گزاش خود را ارائه نماید


خبرگزاري فارس منتشر کرد:
گزارش اوباما به كنگره در مورد پروژه هاي جنگ نرم آمريكا عليه ايران
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور آمريكا در نامه خطاب به كنگره گزارش دولت آمريکا جنگ نرم آمريكا عليه ايران را كه شامل گسترش پخش اخبار، مقابله با پارازيت‌ ماهواره‌اي، استفاده بيشتر از تويتر و فيس بوك، تقويت سازمان هاي غير دولتي و توليد فيلتر شكن‌هاي جديد براي ايرانيان است، تشريح كرد.
در سال گذشته كنگره آمريكا ضمن تصويب بودجه 55 ميليون دلاري براي جنگ نرم عليه جمهوري اسلامي ايران با عنوان “قانون قربانيان سانسور در ايران “، رئيس جمهور آمريكا را موظف كرد كه 90 روز پس از تصويب اين قانون گزارشي از تلاشهاي آمريكا براي پخش برنامه هاي بين المللي، تلاش‌هاي دولت ايران براي مسدود ساختن پخش برنامه هاي مورد حمايت آمريكا، تلاش‌هاي دولت ايران براي كنترل يا مسدود ساختن دسترسي به اينترنت، برنامه هاي لازم براي استفاده از بودجه مربوط به رسانه، تعامل و آموزش الكترونيك ايرانيان و همچنين تفكيكي جامع ميان مبالغ اختصاص يافته و هزينه شده براي رسانه هاي الكترونيك، و ارزيابي تاثير اين مبالغ ارائه دهد.
به تازگي اين گزارش توسط كاخ سفيد منتشر شده است.
بند اول اين گزارش به پخش اخبار در ايران از جانب نهادهاي تحت حمايت مالي دولت آمريكا مي پردازد و با توضيح افزايش اين برنامه ها در زمان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري ايران تاكيد مي‌كند كه يك مسير اينترنتي حفاظت شده و منحصر به فرد براي ايراني‌ها تعبيه گرديد تا تصاوير ويدئويي خود را به شبكه خبر فارسي صداي آمريكا ارسال نمايند. دولت آمريكا انتظار دارد كه با استفاده از كاربردهاي جديد موبايل‌هاي آيفون صاحبان موبايل در ايران بتوانند به وب‌سايت شبكه فارسي صداي آمريكا دسترسي داشته و اطلاعات و تصاوير خود را بدون ذكر نام ارسال نمايند تا صداي آمريكا نيز آنها پخش كند.
بند دوم گزارش ضمن بيان تلاش‌هاي ايران براي مقابله با اخبار شبكه‌هاي آمريكا، پارازيت هاي زميني و ماهواره اي ايران را توضيح مي دهد و به تلاش كاخ سفيد براي مقابله با پارازيت از طريق تنظيم فركانس‌ها و اضافه‌سازي ظرفيت‌هاي ماهواره‌اي جديد مي پردازد.
در بند سوم مقابله با برنامه هاي ايران در فيلترينگ مورد بحث قرار گرفته و مي گويد آمريكا در تلاش‌ است تا با يافتن منابع جديد براي حمايت از قراردادهاي فعلي با فروشندگان نرم‌افزار‌هاي فيلترشكن و همچنين يافتن نرم‌افزارهاي جديد، به مقابله با دولت ايران بپردازد و وب‌سايت‌ها و نرم‌افزارهاي فيلترشكن جديد معرفي كرده و تلاش خواهد كرد تا انطباق‌پذيري و سازگاري كاربران ايراني‌ را افزايش دهد.
گسترش برنامه‌ها و پلت‌فرم‌هاي انتقال اطلاعات و ارسال خبر به ايران از طريق تلويزيون، راديو، اينترنت و ديگر پلت‌فرم‌هاي ديجيتالي نيز بند چهارم گزارش را تشكيل مي‌دهد.
تقويت سازمان‌هاي جامعه مدني و افزايش آزادي بيان از طريق استفاده از رسانه‌هاي جديد بمنظور درگير ساختن جوانان، آموزش روزنامه‌نگاران طبق استانداردهاي بين‌ا‌لمللي و تدارك دسترسي به اطلاعات فيلتر نشده محور پنجم گزارش رئيس جمهور آمريكا به كنگره است.
ميزان جمعيت و قلمرو ايران كه در محدوده دسترسي اخبار راديو فردا و صداي آمريكا قرار دارند، ترافيك اينترنتي از ايران به وب‌سايت‌هاي راديو فردا و صداي آمريكا و ترافيك اينترنتي سرورهاي فيلترشكن تحت حمايت مالي دولت امريكا بندها پاياني گزارش اوباما هستند.
خبرگزاري فارس به دليل اهميت اين موضوع ، متن كامل اين گزارش را منتشر مي كند:
کاخ سفيد
واشنگتن
خانم رئيس کنگره:
بنده بر اساس اختيارات محول شده طبق بند 1264 “قانون قربانيان سانسور ايران ” (قانون عمومي 84-111، زيرمجموعه “قانون تنفيذ بودجه دفاع ملي ” در سال مالي 2010)، گزارشي را که توسط دولت تهيه شده است تقديم مي‌کنم. در اين گزارش اقدامات دولت آمريکا براي حصول اطمينان از جريان آزاد اطلاعات به ايران و افزايش توانايي ايرانيان در اعمال حقوق‌شان، به تفصيل شرح داده شده است.
باراک اوباما
نانسي پلوسي
رئيس محترم مجلس نمايندگان
***
کاخ سفيد
واشنگتن
آقاي رئيس:
بنده بر اساس اختيارات محول شده طبق بند 1264 “قانون قربانيان سانسور ايران ” (قانون عمومي 84-111، زيرمجموعه “قانون تنفيذ بودجه دفاع ملي ” در سال مالي 2010)، گزارشي را که توسط دولت تهيه شده است تقديم مي‌کنم. در اين گزارش اقدامات دولت آمريکا براي حصول اطمينان از جريان آزاد اطلاعات به ايران و افزايش توانايي ايرانيان در اعمال حقوق‌شان، به تفصيل شرح داده شده است.
باراک اوباما
جوزف آر. بايدن
رئيس محترم مجلس سنا
1. پخش اخبار در ايران از جانب نهادهاي تحت حمايت مالي دولت آمريكا
در محيطي آكنده از خفقان سياسي و سانسور رسمي رسانه‌اي، پخش بين‌المللي اخبار از آمريكا تحت نظارت اداره “شوراي مديران پخش ” (BBG)يكي از اصلي‌ترين منابعي است كه مي‌توان از طريق آن اخبار و اطلاعات دقيق در مورد حوادث ايران، اخبار و ديدگاه‌هاي بين‌المللي درباره ايران و سياست‌هاي آمريكا و همچنين گفتمان سياست‌گذاري در مورد ايران، را به سمع و نظر مخاطبين ايراني رساند. شبكه خبر فارسي صداي آمريكا (PNN) و راديو فردا متعلق به راديو آزاد اروپا/راديو آزادي (RFE/RL) منجمله برخي رسانه‌هاي فارسي‌زبان هستند كه ايراني‌ها مي‌توانند از طريق آنها به اخبار و اطلاعات جاري، سانسورنشده و بي‌طرفانه دست يابند. تلويزيون شبكه خبر فارسي صداي آمريكا و راديو فردا به صورت بيست و چهار ساعته به پخش برنامه پرداخته و اخبار، امور جاري و برنامه‌هاي فرهنگي را به سمع و نظر تعداد چشمگيري از مخاطبين ايراني مي‌رسانند.
اداره “شوراي مديران پخش ” (BBG) در تحقيقات پيمايشي منظمي كه با استفاده از تلفن صورت گرفته نشان داده است كه اين خدمات تعداد زيادي مخاطب را به سوي خود جلب كرده‌اند. تحقيقي كه اخيرا (ژانويه 2009) انجام گرفته نشان داده است كه تلويزيون فارسي صداي آمريكا به صورت هفتگي در حدود 13.4 ميليون بيننده دارد. تعداد شنوندگان راديو فردا نيز بالغ بر 1.1 ميليون نفر بود. اين دو نهاد در مجموع 14.3 ميليون مخاطب بالغ (بالاي 15 سال) داشتند. اين رقم تقريبا برابر با يك‌سوم (31.5 درصد) كل جمعيت بالغ ايران است.
مقامات ايراني پس از حوادث انتخابات جنجالي رياست‌جمهوري، تلاش كردند تا تمام اخبار غيررسمي در مورد انتخابات و اعتراضات ناشي از آن را مسدود كنند. روز بعد از انتخابات شبكه خبر فارسي صداي آمريكا دو برنامه جديد را در دستور كار خود قرار داد تا به ايرانيان درباره حوادث كشورشان اطلاع‌رساني كند. در يك “برنامه صبحگاهي جديد ” يك “گزارش ويژه ” دو ساعته قرار داده شد كه به اخبار انتخابات و حوادث پس از آن مي‌پرداخت. به منظور پوشش خبري تحولات ايران از منابع متفاوتي استفاده مي‌شد كه عبارتند از: 1) تصاوير ويدئويي تهيه شده توسط “شهروندان روزنامه‌نگار ” ايراني؛ 2) تلفن‌هاي بينندگان از داخل كشور و تشريح آنچه ديده بودند؛ و 3) گزارش‌هايي از واكنش‌هاي ايرانيان خارج از كشور و همچنين واكنش‌هاي رسمي كشورهاي مختلف از جمله آمريكا.
اداره “شوراي مديران پخش “، به منظور پشتيباني از برنامه‌ها، فركانس‌هاي ماهواره‌اي جديدي را پيش‌بيني نمود تا از قبل بر انسداد فركانس‌هاي امواج پخش اخبار توسط دولت ايران پيش‌دستي نمايد. همچنين يك مسير اينترنتي حفاظت شده و منحصر به فرد براي ايراني‌ها تعبيه گرديد تا تصاوير ويدئويي خود را به شبكه خبر فارسي صداي آمريكا ارسال نمايند. خدمات وب‌سايت “تويتر ” (Twitter) نيز به صفحات وب‌سايت “فيس‌بوك ” (Facebook) و وبلاگ‌ها افزوده شد.
برنامه‌هاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا واكنش‌هاي زيادي برانگيخت. هزاران تصوير ويدئويي، عكس، ‌ايميل و تماس تلفي به سوي شبكه سرازير شدند و علاوه بر اين ميزان بازديد از وب‌سايت اين شبكه نيز 800 درصد افزايش يافت. ثبت نام در حدود 5000 عضو جديد در وب‌سايت “تويتر ” به علت دخالت‌هاي شديد اينترنتي دولت ايران ناتمام ماند. يك نظرسنجي نشان داد بسياري از ايرنياني كه در انتخابات شركت كرده بودند براي پيگيري اخبار كشور به شبكه خبر فارسي صداي آمريكا رجوع مي‌كردند. براي مثال 31 درصد رأي دهندگان گفته بودند كه مباحثات و مجادلات مربوط به انتخابات را در برنامه “گفتگوي خبري ” بخش فارسي صداي آمريكا دنبال مي‌كنند.
دولت انتظار دارد كه با استفاده از كاربردهاي جديد موبايل‌هاي آيفون و اندرويد (Android)، صاحبان موبايل در ايران و ديگر نقاط جهان بتوانند:
“به وب‌سايت شبكه خبر فارس صداي آمريكا دسترسي داشته و در صورت تمايل مقاله‌ها را ابتدا دانلود و سپس بخوانند.
“قطعه‌هاي خبري را به صفحات تويتر يا فيس‌بوك خود بفرستند تا از اين طريق اخبار بخش فارسي صداي آمريكا به صورت ويروسي منتشر شود.
“به صفحه تويتر مخصوص شبكه خبر فارسي صداي آمريكا دسترسي يابند.
“تصاوير ويدئويي و عكس را در وب‌سايت شبكه خبر فارسي صداي آمريكا آپلود نمايند. اين امر به ايراني‌ها اجازه مي‌دهد تا اطلاعات و تصاوير خود را بدون ذكر نام ارسال نمايند تا صداي آمريكا نيز آنها را پس از بررسي پخش نمايد.
راديو فردا تلاش كرده تا طيف گسترده‌اتي از اطلاعات مربوط به مسائل داخلي و خارجي را در اختيار شنوندگان ايراني قرار دهد. راديو فردا در ابتداي هر ساعت برنامه اخبار را پخش مي‌كند، پس از آن گزارش‌ها، مصاحبه‌ها و همچنين بخش‌هايي پخش مي‌شوند كه به مسائل جوانان، زنان، ‌فرهنگ، اقتصاد و سياست مي‌پردازند. راديو فردا كه عموما بر مخاطبين جوان تمركز كرده فضايي را بوجود آورده تا ايرانيان علاوه بر دسترسي به جهان خارج، با يكديگر نيز در ارتباط باشند.
راديو فردا سعي دارد از طريق آخرين تكنولوژي‌هاي اينترنتي و وب‌سايت‌هاي اجتماعي در كنش متقابل با شنوندگان خود قرار گيرد. در وب‌سايت راديو فردا (radiofarda.com)، اخبار كوتاه، گزارش‌هاي خبري، مصاحبه‌ها، تحليل‌ها، تفسيرها، بخش ارسال نظرات، بخش عكس و همچنين قطعات صوتي و تصويري قرار داده شده‌اند تا كنش متقابل با بينندگان تقويت گردد.
سيگنال‌هاي راديو فردا از طريق مجموعه‌اي از فركانس‌هاي موج كوتاه، موج متوسط و همچنين به صورت آنلاين ارسال مي‌شوند. معمولا دريافت فركانس موج كوتاه در ساعات شب در سطح متوسط و خوب قرار داشته اما در ساعات روز ضعيف‌تر مي‌شود. دريافت موج متوسط، هنگام انسداد توسط حكومت ايران، معمولا در مناطق جنوبي متوسط و خوب است زيرا اين مناطق به سيستم فرستنده راديو آزاد اروپا/راديو آزادي در خليج فارس نزديك هستند. اما دريافت اين موج در مناطق شمالي متوسط و ضعيف است. بخاطر مشكلات پيشروي كسب داده در محيطي آكنده از سركوب و همچنين با توجه به اينكه “شوراي مديران پخش ” نمي‌تواند در داخل ايران حضور فيزيكي داشته باشد، بنابراين داده‌هاي مرتبط با ميزان مخاطبين نوسان زيادي دارند. با اين حال، بر اساس اعلاميه رسمي راديو فردا، اين شبكه خبري در هر ماه 10000 تماس تلفني، ايميل و پيامك دريافت مي‌كند (سپتامبر 2009).
بخش فارسي صداي آمريكا و راديو فردا حضور فعالي در وب‌سايت‌هاي مخصوص شبكه‌هاي اجتماعي دارند. بخش فارسي صداي آمريكا داراي صفحه “تويتر “، هفت سايت تأييد شده در “فيس‌بوك ” و بيش از 30000 بيننده است. اين شبكه خبري داراي شش وبلاگ تأييد شده نيز است كه يكي از آنها به مسائل ورزشي اختصاص دارد. سايت “يوتيوب ” بخش فارسي صداي آمريكا منبعي براي كسب اخبار تصويري در زمان انتخابات رياست‌جمهوري و پس از آن بود. اين سايت در بازه زماني مذكور در حدود 470000 بيننده داشت. راديو فردا نيز در وب‌سايت “فيس‌بوك ” حضور دارد. صفحه “فيس‌بوك ” راديو فردا كه در آوريل 2009 تشكيل شده داراي 20000 عضو است كه در هفته به طور متوسط 3000 كنش‌متقابل در ميان انها انجام مي‌گيرد و بدين ترتيب در حدود 200000 نفر به اخبار راديو فردا دسترسي مي‌يابند. در زمان انتخابات رياست‌جمهوري ماه ژوئن و همچنين حوادث پس از آن وب‌سايت راديو فردا در حدود شش ميليون بازديدكننده داشته و در حدود 18 ميليون بار از صفحات داخل وب‌سايت بازديد شده بود (جولاي 2009).
2. تلاش‌هاي دولت ايران براي انسداد اخباري كه از شبكه‌هاي تحت حمايت آمريكا و يا ديگر كشورها و نهادهاي غير ايراني پخش مي‌شوند
پارازيت‌هاي ماهواره‌اي
دولت جمهوري اسلامي ايران به منظور انسداد دسترسي شهروندانش به اطلاعات خارجي اقدام به ارسال امواج پارازيت ماهواره‌اي كرده است. آنها از دو نوع تكنولوژي براي توليد پارازيت استفاده مي‌كنند: “پارازيت ماهواره‌اي ” (كه بدان “پارازيت در ارسال امواج از زمين به ماهواره ” نيز مي‌گويند) و “پارازيت زميني ” (كه بدان “پارازيت در ارسال امواج از ماهواره به زمين ” نيز گفته مي‌شود).
“پارازيت ماهواره‌اي “: در اين نوع پارازيت امواجي نزديك فركانس سيگنال‌هايي كه بايد ماهواره دريافت كند فرستاده مي‌شود. پارازيت ماهواره‌اي 100 درصد مؤثر است و مي‌تواند در خدمات ويژه‌اي كه سيگنال‌هاي مذكور به منظور ارائه آنها ارسال مي‌شوند تداخل ايجاد كند. اين نوع پارازيت ماهواره‌اي جريان بيت‌هاي ديجيتالي ماهواره را مختل كرده و محتواي برنامه‌ها را در تمام مكان‌هاي احتمالي دريافت مختل مي‌كند.
“پارازيت زميني “: در اين روش سيگنال‌هاي پارازيت‌زا همسان و يا نزديك به سيگنال‌هاي دريافتي سيستم‌هاي آنتن ماهواره‌اي ارسال مي‌شوند. دولت ايران اولين دولتي بود كه از اين نوع پارازيت براي مسدود كردن شبكه‌هاي ماهواره‌اي استفاده كرد. دولت ايران به مدت شش سال است كه از تكنولوژي پارازيت زميني استفاده مي‌كند و گفته مي‌شود كه پس از حوادث مربوط به انتخابات استفاده از اين تكنولوژي را افزايش چشمگيري داده است تا تأثيرپذيري شهروندانش از خارج را محدود كند. در پارازيت‌هاي زميني بايد فركانس‌هايي بسيار قوي ارسال گردند و اين امر مي‌تواند براي سلامت انسان مضر باشد. سازمان‌هاي بهداشت جهاني دولت ايران را به علت استفاده از اين تكنولوژي خطرناك محكوم كرده‌اند. پارازيت زميني تأثير 100 درصدي ندارد. در اين روش بايد سيگنال‌هاي پارازيت قوي در برخي فركانس‌‌هاي مشخص ارسال شوند تا در يك منطقه جغرافيايي وسيع به تعدادي زيادي گيرنده ماهواره‌اي نفوذ كنند. ساختمان‌ها و ديگر عوامل جغرافيايي از ميزان تأثيرگذاري پارازيت زميني مي‌كاهند.
در اوايل ماه مي 2009 – يك ماه مانده به انتخابات رياست‌جمهوري – فعاليت‌هاي پارازيت‌زاي دولت ايران افزايش چشمگيري يافت. دولت سيگنال‌هاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا و ديگر شبكه‌هاي تلويزيوني كه براي ايران پخش مي‌شدند را هدف قرار داد. به نظر مي‌رسد كه آنها هم فرستنده‌هاي ثابت و هم متحرك را بكار گرفتند تا دريافت امواج از طريق آنتن‌هاي ماهواره‌اي موجود بر سقف خانه‌ها را مختل و متوقف سازند.
“شوراي مديران پخش ” قبل و پس از انتخابات رياست‌جمهوري ايران، با تنظيم فركانس‌ها و اضافه‌سازي ظرفيت‌هاي ماهواره‌اي جديد به مقابله با پارازيت‌هاي ماهواره‌اي دولت ايران مي پردازد. “شوراي مديران پخش خبر ” به طور مداوم اقدامات ايران براي ارسال پارازيت را زير نظر داد. اين اداره مهندسين متخصص خود را به كار گمارده تا با تدوين استراتژي‌هاي لازم از دسترسي مخاطبين به برنامه‌ها اطمينان حاصل نمايند. اين چالش بالاخص زماني بزرگتر مي‌شود كه بدانيم برنامه‌ها بايد از فركانس‌هاي آشنا براي مخاطبين خارج شده و يا به ماهواره‌هايي كه كمتر توسط ايراني‌ها استفاده مي‌شوند منتقل ‌گردند.
پارازيت‌هاي راديويي
امواج ماهواره‌اي راديو فردا هدف پارازيت‌هاي دولت ايران قرار نگرفته‌اند و اين شبكه راديويي در پنج فركانس در پنج مسير ماهواره‌اي (نايل‌ست، عربست، تل‌استار-12، يوتل‌ست و آسياست-3) به پخش برنامه مي‌پردازد. با اين حال، دولت ايران سعي كرده تا امواج راديويي اين شبكه خبري را مسدود كند.
راديو فردا در دو فركانس موج متوسط و كوتاه به صورت شبانه‌روزي براي مخاطبين ايراني برنامه پخش مي‌كند. قبل از انتخابات ژوئن 2009، راديو فردا يك فركانس موج متوسط (AM) و سه فركانس موج كوتاه براي هر كدام از برنامه‌هاي 21 ساعته‌اش داشت (3 ساعت اضافي تنها در موج متوسط پخش مي‌شد). سيگنال موج متوسط اندك زماني پس از آغاز بكار دچار پارازيت شد. طي بحران‌هاي انتخاباتي ژوئن 2009 هر دو فركانس موج كوتاه و متوسط راديو فردا دچار اختلال گرديد.
اداره “شوراي مديران پخش ” پس از 15 ژوئن، تعداد فركانس‌هاي موج كوتاه راديو فردا را دو برابر كرده است. اين افزايش در زمان صبح همچنين اوايل و اواسط عصر رخ مي‌دهد يعني زماني كه بيشترين مخاطبين در كنار راديوها قرار گرفته‌اند. بدين ترتيب فركانس‌هاي ارسال امواج راديو فردا از 5 به 10 افزايش يافتند.
بخش فارسي صداي آمريكا نيز هر روز 5 ساعت برنامه راديويي پخش مي‌كند. اين برنامه‌ها به مدت 4 ساعت از طريق موج متوسط، و 5 ساعت از طريق سه فركانس موج كوتاه ارسال مي‌شوند. در حوادث انتخاباتي فركانس موج كوتاه به طور متناوب دچار پارازيت مي‌شد، اما تاكنون موردي از پارازيت بر روي موج متوسط مشاهده نشده است.
3. تلاش هاي دولت ايران براي كنترل و مسدود كردن دسترسي به اينترنت و جمع‌آوري اطلاعات در مورد افراد
دولت ايران در زمان اعتراضات و بروز ناآرامي‌هاي پس از انتخابات ژوئن 2009، سانسور اينترنتي را افزايش داد تا از سازماندهي معترضين از طريق اينترنت جلوگيري كرده و دسترسي به اطلاعات در مورد اعتراضات، دامنه‌ و ميزان مشاركت در آنها را كنترل كند. قبل از انتخابات، تلاش‌هاي “شوراي مديران پخش ” بيشتر بر وب‌سايت‌هاي فيلترشكن متمركز بود. همچنين يك نرم‌افزار فيلترشكن نيز وجود داشت كه به كاربران ايراني اجازه مي‌داد تا به برنامه‌هاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا و همچنين راديو فردا دسترسي يابند.
بعد از افزايش رسمي سانسور در فضاي بعد از نتخابات خود ايراني‌ها به دنبال راه‌هايي بودند تا بر اين مشكل فايق آيند. “شوراي مديران پخش ” در تلاش‌ است تا با يافتن منابع جديد براي حمايت از قراردادهاي فعلي با فروشندگان نرم‌افزار‌هاي فيلترشكن و همچنين يافتن نرم‌افزارهاي جديد، به مقابله با اخلال‌هاي دولت ايران در برنامه‌هايش بپردازد. “شوراي مديران پخش ” وب‌سايت‌ها و نرم‌افزارهاي فيلترشكن جديد معرفي كرده و تلاش خواهد كرد تا انطباق‌پذيري و سازگاري كاربران ايراني‌ را افزايش دهد.
ابتكارات رسانه‌اي آنلاين و جديد فارسي
وب‌سايت شبكه خبر فارسي صداي آمريكا فعال‌ترين وب‌سايت صداي آمريكاست. اين وب‌سايت در سال 2009 در حدود 22 ميليون بازديدكننده داشت. در سال 2009 اصلاحاتي جدي در وب‌سايت انجام گرفت تا استفاده از آن تسهيل گردد. بخش فارسي صداي آمريكا در فضاي رسانه‌هاي اجتماعي نيز وارد فعاليت شده است. اين بخش داراي يك صفحه در تويتر، هفت سايت در فيس‌بوك، پنج وبلاگ و يك كانال يوتيوب است. اين سايت‌ها ده‌ها هزار بيننده دارند و در آنها مباحثي عمده و چشمگير مطرح مي‌شوند.
بخش فارسي صداي آمريكا در ژانويه 2010 اولين برنامه كاربردي براي گوشي‌هاي آيفون و اندرويد را ايجاد كرد. اين برنامه به كاربران ايراني اجازه مي‌دهد تا محتواي وب‌سايت شبكه خبر فارسي صداي آمريكا را از طريق ايميل، فيس‌بوك و تويتر پخش كنند و همچنين با فشار دكمه‌اي در دستگاه‌هاي موبايل عكس‌ها و تصاوير ويدئويي را از طريق يك لينك بي‌نام و امن ارسال نمايند.
پوشش خبري ناآرامي‌هاي انتخابات ژوئن 2009 در شبكه خبر فارسي صداي آمريكا با برقراري شبكه گسترده ارتباطات كاركنان اين بخش در داخل ايران – روزنامه‌نگارها، فعالين، تحليل‌گران سياسي – و همچنين كمك‌هاي “شهروندان روزنامه‌نگار ” ايراني كه تصاوير ويدئويي و عكس از تظاهرات و ديگر وقايع تهيه مي‌كردند، رشد چشمگيري يافت. گزارش‌هاي تهيه شده توسط مخاطبين پس از بررسي‌هاي دقيق توسط ويراستارهاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا بر روي آنتن و اينترنت ارسال مي‌شد.
بخش فارسي صداي آمريكا در موبايل‌ها نيز قابل دسترسي است. در ماه‌هاي بعدي امكانات بخش موبايل اين شبكه خبري افزايش خواهند يافت.
در اواخر سال 2009، بخش فارسي صداي آمريكا عضو وب‌سايت “يوسندايت ” (YouSendIt) شد. بدين ترتيب كاربران ايراني مي‌توانند ويدئوهاي تصويري و عكس‌هاي خود را به ما ارسال كنند. در ابتدا قرار بود از اين طريق و با توجه به مشكل امكان‌ناپذير بودن حضور گزارشگران اين شبكه در ايران، از روش فوق براي تهيه عكس و تصوير براي گزارش‌ها استفاده شود اما پس از برگزاري انتخابات جنجال‌برانگيز ايران در سال 2009، اهميت و ارزش اين روش بيش از پيش نمايان شد. ايراني‌ها تصاوير ويدئويي زيادي از اعتراضات ارسال كرده و مي‌كنند. تمام اطلاعاتي كه فرستاده مي‌شوند محرمانه هستند.
اگرچه وب‌سايت راديو فردا و ديگر وب‌سايت‌هايي – به مانند فيس‌بوك – كه بر اساس ارسال مطالب عمل مي‌نمايند، به طور مداوم توسط مقامات ايران فيلتر مي‌شوند، امكانات فيلترشكني كه توسط “اداره مديران پخش ” ارائه مي‌شوند به كاربران ايراني اجازه مي‌دهد كه از اين موانع عبور كنند. با اين حال، دولت ايران علاوه بر مسدود كردن وب‌سايت‌ها سرعت اينترنت را نيز كاهش داده و بدين ترتيب حتي با وجود فيلترشكن گوش كردن به صدا و تماشاي تصاوير ويدئويي در داخل ايران مشكل است. علاوه بر اين، دولت ايران از آخرين تكنولوژي‌هاي نرم‌افزاري و فيلترينگ بهره مي‌برد تا فعاليت‌هاي خود در حوزه سانسور را ارتقاء بخشد.
4. برنامه‌هاي اداره “شوراي مديران پخش ” براي استفاده از مقادير اختصاص يافته طبق بخش 1244، عبارتند از:
الف) شناسايي و سپس بسط يا توليد برنامه‌ها و پلت‌فرم‌هاي ويژه؛ و
ب) بسط يا توليد ظرفيت انتقال اطلاعات از طريق ماهواره، راديو و يا اينترنت.
اگرچه “قانون قربانيان سانسور در ايران ” اجازه اختصاص مبالغ جديد به “شوراي مديران پخش ” به منظور گسترش برنامه‌ها و پلت‌فرم‌هاي انتقال اطلاعات را صادر كرده اما تاكنون هيچ مبلغي پيرو اين قانون اختصاص نيافته است. با اين حال، پخش خبر به ايران از طريق تلويزيون، راديو، اينترنت و ديگر پلت‌فرم‌هاي ديجيتالي يكي از اولويت‌هاي اداره “شوراي مديران پخش خبر ” باقي مي‌ماند. پيرو مبالغ اختصاص يافته براي سال مالي 2010 در “قانون تخصيص هماهنگ ” (Consolidated Appropriations Act)، “شوراي مديران پخش ” به پشتيباني خود از برنامه‌هاي ما [دولت آمريكا] براي برقراري ارتباط با مخاطبين ايراني كه اهميت زيادي دارد، ادامه خواهد داد.
پس از بحران‌هاي ناشي از انتخابات رياست‌جمهوري ايران در سال 2009، راديو فردا پخش برنامه‌هايش را از 8 ساعت در روز به 11 ساعت و 40 دقيقه افزايش داد. محتواي غير موسيقيايي اين شبكه راديويي از 33 درصد به 48 درصد افزايش يافته است.
(5) برنامه‌هاي ارائه شده براي استفاده از “صندوق رسانه، تعامل و آموزش الكترونيكي ايراني‌ها “
در حاليكه مبالغ مورد نياز به صندوق واريز نشده‌اند ما از منابع “صندوق پشتيباني اقتصادي ” ((ESF و “صندوق دموكراسي حقوق بشر ” (HRDF) استفاده مي‌كنيم تا به مردم ايران ابزار لازم براي دستيابي به حقوق اوليه و تعيين حق سرنوش خويش را ارائه كنيم. اين برنامه‌ها در سه حوزه عمده قرار مي‌گيرند: (1) تقويت سازمان‌هاي جامعه مدني؛ (2) افزايش آگاهي و تقويت حاكميت قانون كه شامل تبعيت از مفاد قانون اساسي و قوانين جاري ايران است و (3) افزايش آزادي بيان از طريق استفاده خلاقانه از رسانه‌هاي جديد به منظور درگير ساختن جوانان، آموزش روزنامه‌نگاران طبق استانداردهاي بين‌ا‌لمللي و تدارك دسترسي به اطلاعات فيلتر نشده در اينترنت و همچنين تدارك امكانات زبان فارسي براي اين رسانه‌ها و ابزار جديد.
علاوه بر اين ما قصد داريم تا از انواع جديد تكنولوژي‌هاي مدرن بهره ببريم تا حمايت و پشتيباني خود را از دسترسي آزاد به اينترنت در ايران عميق‌تر سازيم – تدوين پلت‌فرم‌هاي مجازي، افزايش ضريب امنيتي كاربران و ارائه تكنولوژي‌هاي ضدفيلترينگ نمونه‌هايي از حوزه‌هاي احتمالي هستند كه در آنها برنامه‌‌ريزي خواهيم كرد.
(6) مشروح جزء به جزء مبالغ تعهد شده از جانب “صندوق رسانه‌ الكترونيكي‌ ايرانيان ” و نحوه مصرف آنها و ارزيابي تأثير اين مبالغ
مبلغ مورد نظر به صندوق واريز نشده‌ است، اما وزارت خارجه خلاصه‌اي از اقدامات دولت براي حمايت از آزادي رسانه و اينترنت در ايران ارائه مي‌كند. اقدامات جديد در حوزه‌هايي كه در دستورالعمل صندوق مشخص شده‌اند با استفاده از بودجه سال قبل در حال پيگيري هستند.
7. ميزان جمعيت و قلمرو ايران كه در محدوده دسترسي اخبار موج كوتاه و متوسط راديو فردا و صداي آمريكا قرار دارند و ديگر اطلاعات جمعيت‌شناختي مربوطه كه مي توان در مورد مخاطبين چنين برنامه‌هايي بدست آورد
داده‌هاي تحقيقاتي در 5 ساله گذشته نشان مي‌دهند بيشتر ايرانياني كه از منابع خارجي خبر كسب مي‌كنند اين كار را با استفاده از تلويزيون‌هاي ماهواره‌اي و همچنين به طور فزاينده‌اي، از طريق اينترنت انجام مي‌دهند. مالكيت راديوهاي موج متوسط و موج كوتاه كاهش يافته و هم اكنون يك‌سوم جمعيت بدين نوع راديوها دسترسي دارند درحاليكه اين ميزان در سال 2006 بالغ بر 70 درصد بود. هفته گذشته استفاده از اين باندها به ترتيب 7 درصد و 11 درصد بود. در همين حوزه، ميزان دسترسي هفتگي به 11 ايستگاه راديويي و تلويزيوني بين‌المللي در حال كاهش است. در ژانويه 2009، استماع هفتگي به راديوي فارسي صداي آمريكا در حدود 0.9 درصد بود. 2.5 درصد نيز به طور هفتگي به راديو فردا گوش مي‌كردند. البته اين مقادير و اعداد مي‌توانند نشان‌دهنده افزايش “ضريب ترس ” در ميان ايرانيان نيز باشد كه باعث مي‌شود آنها در مورد گزارش ماهيت و ميزان رسانه‌اي كه از آن استفاده مي‌كنند احتياط كنند.
8. ترافيك اينترنتي از ايران به وب‌سايت‌هاي راديو فردا و صداي آمريكا
در وب‌سايت راديو فردا (radiofarda.com)، اخبار كوتاه، گزارش‌هاي خبري، مصاحبه‌ها، تحليل‌ها، تفسيرها، بخش ارسال نظرات، بخش عكس و همچنين قطعات صوتي و تصويري قرار داده شده‌اند. در سپتامبر 2009، تعداد بازديدكنندگان از وب‌سايت راديو فردا بالغ بر 3.7 ميليون نفر بود تعداد بازديد از صفحات وب‌سايت (page views) نيز نزديك 12 ميليون مي‌شد. (جولاي 2009) در ماه در حدود 3000 نظر به وب‌سايت راديو فردا ارسال شده است (سپتامبر 2009). راديو فردا در وب‌سايت فيس‌بوك نيز حضور دارد. صفحه “فيس‌بوك ” راديو فردا كه در آوريل 2009 تشكيل شده داراي 20000 عضو است كه در هفته به طور متوسط 3000 كنش‌متقابل در ميان آنها انجام مي‌گيرد و بدين ترتيب در حدود 200000 نفر به اخبار راديو فردا دسترسي مي‌يابند. راديو فردا در وب‌سايت تيوتر و “فرندفيد ” نيز حضور دارد.
در وب‌سايت فارسي صداي آمريكا (VOANews.com/Persian) مي‌توان برنامه‌هاي اين شبكه خبر فارسي صداي آمريكا را به صورت زنده و يا ضبط شده مشاهده كرد. اخبار و اطلاعات اين وب‌سايت در تمام طول روز به روزرساني مي‌شوند. به طور متوسط اين وب‌سايت در هر ماه 1.6 ميليون بازديد كننده دارد اما بعد از انتخابات رياست‌جمهوري ايران اين تعداد ناگهان در حدود دو برابر افزايش يافت. بخش فارسي صداي آمريكا هزاران ويدئوي تصويري در زمان بحران از كاربران دريافت داشته كه در دوران اوج در هر ساعت 300 ويدئوي تصويري بدين وب‌سايت ارسال مي‌شد. صفحه بخش فارسي صداي آمريكا 6000 عضو در تيوتر و 30000 عضو در فيس‌بوك دارد. در سال 2009 سايت فيس‌بوك بخش فارسي صداي آمريكا در حدود 30000 كنش متقابل اعضاء داشته است. شبكه خبر فارسي صداي آمريكا هر ماهه ده‌ها هزار ايميل،‌تماس تلفني و مطالب تهيه شده توسط مخاطبين دريافت مي‌كند.
9. ترافيك اينترنتي سرورهاي فيلترشكن تحت حمايت مالي “شوراي مديران پخش ” و نظارت بر افزايش ظرفيت اين بخش
همانگونه كه در بالا نيز اشاره شده، ‌از ژوئن 2009 به اين طرف، “شوراي مديران پخش ” برنامه‌ها و انتقال اطلاعات به ايران را با استفاده از منابع موجود افزايش داده است. شبكه خبر فارسي صداي آمريكا در دوران بحران پس از انتخابات دو ساعت به زمان برنامه‌هاي خود افزود. بدين ترتيب كه يك ساعت به هفت ساعت برنامه عصرگاهي اضافه شده و برنامه‌اي نيز به مدت يك ساعت با عنوان “برنامه صبحگاهي ” شروع به پخش كرد. به علت كمبود منابع يك ساعت عصر پس از يك ماه قطع گرديد اما برنامه صبحگاهي تاكنون ادامه دارد.
راديو فردا نيز پس از انتخابات محتواي برنامه‌هاي خود را افزايش داد. فرمت پخش 24 ساعت/7 روز راديو فردا امكان انعطاف‌پذيري بيشتري بدين شبكه داده و اين ايستگاه راديويي را قادر مي‌سازد كه در زمان لازم و در هنگام بروز رخدادي مهم وارد پخش مستقيم شود. پس از شروع اعتراضات در ماه ژوئن راديو فردا نيز محتواي برنامه‌هاي خود را تا جايي كه منابع اجازه مي‌دهند افزايش داده است. اين راديو ارائه خدمات در اينترنت را نيز افزايش داده، بخش‌هاي ديدگاه‌ها و نظرات را توسعه بيشتري داده و امكان‌كنش متقابل با مخاطبينش را نيز ارتقاء بخشيده است. راديو فردا سعي داشته كه اخبار و گزارش‌هاي تحليلي دقيقي در مورد رويدادها منتشر كند.
توسعه و بهبود سخت‌افزاري و نرم‌افزاري لازم در انتقال اطلاعات انجام گرفته است. “شوراي مديران پخش ” چهار فركانس ماهواره‌اي جديد، يك صفحه در تويتر، كاربردهاي جديد در آيفون و اندرويد اضافه كرده و همچنين تعداد باندهاي موج كوتاه راديو فردا را دو برابر كرده تا از انتقال اطلاعات به مخاطبين ايراني حمايت و پشتيباني كند. همچنين اين اداره، قراردادهاي خود را با شركت‌هاي تكنولوژيكي ارائه كننده خدمات ضد فيلتر افزايش داده تا وب‌سايت‌ها و نرم‌افزار‌هاي فيلترشكن جديد به كاربران ارائه كند.
در سال 2009 به طور متوسط در هر ماه 684000 نفر از طريق سرورهاي فيلترشكن وارد وب‌سايت بخش فارسي صداي آمريكا شده‌اند. اين ميزان در ماه جولاي 1.6 ميليون بود. در سال 2009 به طور متوسط در هر ماه 760000 نفر از طريق سرورهاي فيلترشكن وارد وب‌سايت راديو فردا شده‌اند. در ماه جولاي 1.6 ميليون نفر از وب‌سايت راديو فردا بازديد كرده‌اند.

خبرگزاري فارس منتشر کرد:گزارش اوباما به كنگره در مورد پروژه هاي جنگ نرم آمريكا عليه ايرانخبرگزاري فارس: رئيس جمهور آمريكا در نامه خطاب به كنگره گزارش دولت آمريکا جنگ نرم آمريكا عليه ايران را كه شامل گسترش پخش اخبار، مقابله با پارازيت‌ ماهواره‌اي، استفاده بيشتر از تويتر و فيس بوك، تقويت سازمان هاي غير دولتي و توليد فيلتر شكن‌هاي جديد براي ايرانيان است، تشريح كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، در سال گذشته كنگره آمريكا ضمن تصويب بودجه 55 ميليون دلاري براي جنگ نرم عليه جمهوري اسلامي ايران با عنوان “قانون قربانيان سانسور در ايران “، رئيس جمهور آمريكا را موظف كرد كه 90 روز پس از تصويب اين قانون گزارشي از تلاشهاي آمريكا براي پخش برنامه هاي بين المللي، تلاش‌هاي دولت ايران براي مسدود ساختن پخش برنامه هاي مورد حمايت آمريكا، تلاش‌هاي دولت ايران براي كنترل يا مسدود ساختن دسترسي به اينترنت، برنامه هاي لازم براي استفاده از بودجه مربوط به رسانه، تعامل و آموزش الكترونيك ايرانيان و همچنين تفكيكي جامع ميان مبالغ اختصاص يافته و هزينه شده براي رسانه هاي الكترونيك، و ارزيابي تاثير اين مبالغ ارائه دهد. به تازگي اين گزارش توسط كاخ سفيد منتشر شده است. بند اول اين گزارش به پخش اخبار در ايران از جانب نهادهاي تحت حمايت مالي دولت آمريكا مي پردازد و با توضيح افزايش اين برنامه ها در زمان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري ايران تاكيد مي‌كند كه يك مسير اينترنتي حفاظت شده و منحصر به فرد براي ايراني‌ها تعبيه گرديد تا تصاوير ويدئويي خود را به شبكه خبر فارسي صداي آمريكا ارسال نمايند. دولت آمريكا انتظار دارد كه با استفاده از كاربردهاي جديد موبايل‌هاي آيفون صاحبان موبايل در ايران بتوانند به وب‌سايت شبكه فارسي صداي آمريكا دسترسي داشته و اطلاعات و تصاوير خود را بدون ذكر نام ارسال نمايند تا صداي آمريكا نيز آنها پخش كند. بند دوم گزارش ضمن بيان تلاش‌هاي ايران براي مقابله با اخبار شبكه‌هاي آمريكا، پارازيت هاي زميني و ماهواره اي ايران را توضيح مي دهد و به تلاش كاخ سفيد براي مقابله با پارازيت از طريق تنظيم فركانس‌ها و اضافه‌سازي ظرفيت‌هاي ماهواره‌اي جديد مي پردازد. در بند سوم مقابله با برنامه هاي ايران در فيلترينگ مورد بحث قرار گرفته و مي گويد آمريكا در تلاش‌ است تا با يافتن منابع جديد براي حمايت از قراردادهاي فعلي با فروشندگان نرم‌افزار‌هاي فيلترشكن و همچنين يافتن نرم‌افزارهاي جديد، به مقابله با دولت ايران بپردازد و وب‌سايت‌ها و نرم‌افزارهاي فيلترشكن جديد معرفي كرده و تلاش خواهد كرد تا انطباق‌پذيري و سازگاري كاربران ايراني‌ را افزايش دهد. گسترش برنامه‌ها و پلت‌فرم‌هاي انتقال اطلاعات و ارسال خبر به ايران از طريق تلويزيون، راديو، اينترنت و ديگر پلت‌فرم‌هاي ديجيتالي نيز بند چهارم گزارش را تشكيل مي‌دهد. تقويت سازمان‌هاي جامعه مدني و افزايش آزادي بيان از طريق استفاده از رسانه‌هاي جديد بمنظور درگير ساختن جوانان، آموزش روزنامه‌نگاران طبق استانداردهاي بين‌ا‌لمللي و تدارك دسترسي به اطلاعات فيلتر نشده محور پنجم گزارش رئيس جمهور آمريكا به كنگره است. ميزان جمعيت و قلمرو ايران كه در محدوده دسترسي اخبار راديو فردا و صداي آمريكا قرار دارند، ترافيك اينترنتي از ايران به وب‌سايت‌هاي راديو فردا و صداي آمريكا و ترافيك اينترنتي سرورهاي فيلترشكن تحت حمايت مالي دولت امريكا بندها پاياني گزارش اوباما هستند.
خبرگزاري فارس به دليل اهميت اين موضوع ، متن كامل اين گزارش را منتشر مي كند: کاخ سفيد واشنگتن
خانم رئيس کنگره: بنده بر اساس اختيارات محول شده طبق بند 1264 “قانون قربانيان سانسور ايران ” (قانون عمومي 84-111، زيرمجموعه “قانون تنفيذ بودجه دفاع ملي ” در سال مالي 2010)، گزارشي را که توسط دولت تهيه شده است تقديم مي‌کنم. در اين گزارش اقدامات دولت آمريکا براي حصول اطمينان از جريان آزاد اطلاعات به ايران و افزايش توانايي ايرانيان در اعمال حقوق‌شان، به تفصيل شرح داده شده است.
باراک اوباما
نانسي پلوسي رئيس محترم مجلس نمايندگان
*** کاخ سفيد واشنگتن
آقاي رئيس: بنده بر اساس اختيارات محول شده طبق بند 1264 “قانون قربانيان سانسور ايران ” (قانون عمومي 84-111، زيرمجموعه “قانون تنفيذ بودجه دفاع ملي ” در سال مالي 2010)، گزارشي را که توسط دولت تهيه شده است تقديم مي‌کنم. در اين گزارش اقدامات دولت آمريکا براي حصول اطمينان از جريان آزاد اطلاعات به ايران و افزايش توانايي ايرانيان در اعمال حقوق‌شان، به تفصيل شرح داده شده است.
باراک اوباما
جوزف آر. بايدن رئيس محترم مجلس سنا

1. پخش اخبار در ايران از جانب نهادهاي تحت حمايت مالي دولت آمريكا
در محيطي آكنده از خفقان سياسي و سانسور رسمي رسانه‌اي، پخش بين‌المللي اخبار از آمريكا تحت نظارت اداره “شوراي مديران پخش ” (BBG)يكي از اصلي‌ترين منابعي است كه مي‌توان از طريق آن اخبار و اطلاعات دقيق در مورد حوادث ايران، اخبار و ديدگاه‌هاي بين‌المللي درباره ايران و سياست‌هاي آمريكا و همچنين گفتمان سياست‌گذاري در مورد ايران، را به سمع و نظر مخاطبين ايراني رساند. شبكه خبر فارسي صداي آمريكا (PNN) و راديو فردا متعلق به راديو آزاد اروپا/راديو آزادي (RFE/RL) منجمله برخي رسانه‌هاي فارسي‌زبان هستند كه ايراني‌ها مي‌توانند از طريق آنها به اخبار و اطلاعات جاري، سانسورنشده و بي‌طرفانه دست يابند. تلويزيون شبكه خبر فارسي صداي آمريكا و راديو فردا به صورت بيست و چهار ساعته به پخش برنامه پرداخته و اخبار، امور جاري و برنامه‌هاي فرهنگي را به سمع و نظر تعداد چشمگيري از مخاطبين ايراني مي‌رسانند. اداره “شوراي مديران پخش ” (BBG) در تحقيقات پيمايشي منظمي كه با استفاده از تلفن صورت گرفته نشان داده است كه اين خدمات تعداد زيادي مخاطب را به سوي خود جلب كرده‌اند. تحقيقي كه اخيرا (ژانويه 2009) انجام گرفته نشان داده است كه تلويزيون فارسي صداي آمريكا به صورت هفتگي در حدود 13.4 ميليون بيننده دارد. تعداد شنوندگان راديو فردا نيز بالغ بر 1.1 ميليون نفر بود. اين دو نهاد در مجموع 14.3 ميليون مخاطب بالغ (بالاي 15 سال) داشتند. اين رقم تقريبا برابر با يك‌سوم (31.5 درصد) كل جمعيت بالغ ايران است. مقامات ايراني پس از حوادث انتخابات جنجالي رياست‌جمهوري، تلاش كردند تا تمام اخبار غيررسمي در مورد انتخابات و اعتراضات ناشي از آن را مسدود كنند. روز بعد از انتخابات شبكه خبر فارسي صداي آمريكا دو برنامه جديد را در دستور كار خود قرار داد تا به ايرانيان درباره حوادث كشورشان اطلاع‌رساني كند. در يك “برنامه صبحگاهي جديد ” يك “گزارش ويژه ” دو ساعته قرار داده شد كه به اخبار انتخابات و حوادث پس از آن مي‌پرداخت. به منظور پوشش خبري تحولات ايران از منابع متفاوتي استفاده مي‌شد كه عبارتند از: 1) تصاوير ويدئويي تهيه شده توسط “شهروندان روزنامه‌نگار ” ايراني؛ 2) تلفن‌هاي بينندگان از داخل كشور و تشريح آنچه ديده بودند؛ و 3) گزارش‌هايي از واكنش‌هاي ايرانيان خارج از كشور و همچنين واكنش‌هاي رسمي كشورهاي مختلف از جمله آمريكا. اداره “شوراي مديران پخش “، به منظور پشتيباني از برنامه‌ها، فركانس‌هاي ماهواره‌اي جديدي را پيش‌بيني نمود تا از قبل بر انسداد فركانس‌هاي امواج پخش اخبار توسط دولت ايران پيش‌دستي نمايد. همچنين يك مسير اينترنتي حفاظت شده و منحصر به فرد براي ايراني‌ها تعبيه گرديد تا تصاوير ويدئويي خود را به شبكه خبر فارسي صداي آمريكا ارسال نمايند. خدمات وب‌سايت “تويتر ” (Twitter) نيز به صفحات وب‌سايت “فيس‌بوك ” (Facebook) و وبلاگ‌ها افزوده شد. برنامه‌هاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا واكنش‌هاي زيادي برانگيخت. هزاران تصوير ويدئويي، عكس، ‌ايميل و تماس تلفي به سوي شبكه سرازير شدند و علاوه بر اين ميزان بازديد از وب‌سايت اين شبكه نيز 800 درصد افزايش يافت. ثبت نام در حدود 5000 عضو جديد در وب‌سايت “تويتر ” به علت دخالت‌هاي شديد اينترنتي دولت ايران ناتمام ماند. يك نظرسنجي نشان داد بسياري از ايرنياني كه در انتخابات شركت كرده بودند براي پيگيري اخبار كشور به شبكه خبر فارسي صداي آمريكا رجوع مي‌كردند. براي مثال 31 درصد رأي دهندگان گفته بودند كه مباحثات و مجادلات مربوط به انتخابات را در برنامه “گفتگوي خبري ” بخش فارسي صداي آمريكا دنبال مي‌كنند. دولت انتظار دارد كه با استفاده از كاربردهاي جديد موبايل‌هاي آيفون و اندرويد (Android)، صاحبان موبايل در ايران و ديگر نقاط جهان بتوانند: “به وب‌سايت شبكه خبر فارس صداي آمريكا دسترسي داشته و در صورت تمايل مقاله‌ها را ابتدا دانلود و سپس بخوانند. “قطعه‌هاي خبري را به صفحات تويتر يا فيس‌بوك خود بفرستند تا از اين طريق اخبار بخش فارسي صداي آمريكا به صورت ويروسي منتشر شود. “به صفحه تويتر مخصوص شبكه خبر فارسي صداي آمريكا دسترسي يابند. “تصاوير ويدئويي و عكس را در وب‌سايت شبكه خبر فارسي صداي آمريكا آپلود نمايند. اين امر به ايراني‌ها اجازه مي‌دهد تا اطلاعات و تصاوير خود را بدون ذكر نام ارسال نمايند تا صداي آمريكا نيز آنها را پس از بررسي پخش نمايد.
راديو فردا تلاش كرده تا طيف گسترده‌اتي از اطلاعات مربوط به مسائل داخلي و خارجي را در اختيار شنوندگان ايراني قرار دهد. راديو فردا در ابتداي هر ساعت برنامه اخبار را پخش مي‌كند، پس از آن گزارش‌ها، مصاحبه‌ها و همچنين بخش‌هايي پخش مي‌شوند كه به مسائل جوانان، زنان، ‌فرهنگ، اقتصاد و سياست مي‌پردازند. راديو فردا كه عموما بر مخاطبين جوان تمركز كرده فضايي را بوجود آورده تا ايرانيان علاوه بر دسترسي به جهان خارج، با يكديگر نيز در ارتباط باشند. راديو فردا سعي دارد از طريق آخرين تكنولوژي‌هاي اينترنتي و وب‌سايت‌هاي اجتماعي در كنش متقابل با شنوندگان خود قرار گيرد. در وب‌سايت راديو فردا (radiofarda.com)، اخبار كوتاه، گزارش‌هاي خبري، مصاحبه‌ها، تحليل‌ها، تفسيرها، بخش ارسال نظرات، بخش عكس و همچنين قطعات صوتي و تصويري قرار داده شده‌اند تا كنش متقابل با بينندگان تقويت گردد. سيگنال‌هاي راديو فردا از طريق مجموعه‌اي از فركانس‌هاي موج كوتاه، موج متوسط و همچنين به صورت آنلاين ارسال مي‌شوند. معمولا دريافت فركانس موج كوتاه در ساعات شب در سطح متوسط و خوب قرار داشته اما در ساعات روز ضعيف‌تر مي‌شود. دريافت موج متوسط، هنگام انسداد توسط حكومت ايران، معمولا در مناطق جنوبي متوسط و خوب است زيرا اين مناطق به سيستم فرستنده راديو آزاد اروپا/راديو آزادي در خليج فارس نزديك هستند. اما دريافت اين موج در مناطق شمالي متوسط و ضعيف است. بخاطر مشكلات پيشروي كسب داده در محيطي آكنده از سركوب و همچنين با توجه به اينكه “شوراي مديران پخش ” نمي‌تواند در داخل ايران حضور فيزيكي داشته باشد، بنابراين داده‌هاي مرتبط با ميزان مخاطبين نوسان زيادي دارند. با اين حال، بر اساس اعلاميه رسمي راديو فردا، اين شبكه خبري در هر ماه 10000 تماس تلفني، ايميل و پيامك دريافت مي‌كند (سپتامبر 2009). بخش فارسي صداي آمريكا و راديو فردا حضور فعالي در وب‌سايت‌هاي مخصوص شبكه‌هاي اجتماعي دارند. بخش فارسي صداي آمريكا داراي صفحه “تويتر “، هفت سايت تأييد شده در “فيس‌بوك ” و بيش از 30000 بيننده است. اين شبكه خبري داراي شش وبلاگ تأييد شده نيز است كه يكي از آنها به مسائل ورزشي اختصاص دارد. سايت “يوتيوب ” بخش فارسي صداي آمريكا منبعي براي كسب اخبار تصويري در زمان انتخابات رياست‌جمهوري و پس از آن بود. اين سايت در بازه زماني مذكور در حدود 470000 بيننده داشت. راديو فردا نيز در وب‌سايت “فيس‌بوك ” حضور دارد. صفحه “فيس‌بوك ” راديو فردا كه در آوريل 2009 تشكيل شده داراي 20000 عضو است كه در هفته به طور متوسط 3000 كنش‌متقابل در ميان انها انجام مي‌گيرد و بدين ترتيب در حدود 200000 نفر به اخبار راديو فردا دسترسي مي‌يابند. در زمان انتخابات رياست‌جمهوري ماه ژوئن و همچنين حوادث پس از آن وب‌سايت راديو فردا در حدود شش ميليون بازديدكننده داشته و در حدود 18 ميليون بار از صفحات داخل وب‌سايت بازديد شده بود (جولاي 2009).
2. تلاش‌هاي دولت ايران براي انسداد اخباري كه از شبكه‌هاي تحت حمايت آمريكا و يا ديگر كشورها و نهادهاي غير ايراني پخش مي‌شوند
پارازيت‌هاي ماهواره‌اي دولت جمهوري اسلامي ايران به منظور انسداد دسترسي شهروندانش به اطلاعات خارجي اقدام به ارسال امواج پارازيت ماهواره‌اي كرده است. آنها از دو نوع تكنولوژي براي توليد پارازيت استفاده مي‌كنند: “پارازيت ماهواره‌اي ” (كه بدان “پارازيت در ارسال امواج از زمين به ماهواره ” نيز مي‌گويند) و “پارازيت زميني ” (كه بدان “پارازيت در ارسال امواج از ماهواره به زمين ” نيز گفته مي‌شود). “پارازيت ماهواره‌اي “: در اين نوع پارازيت امواجي نزديك فركانس سيگنال‌هايي كه بايد ماهواره دريافت كند فرستاده مي‌شود. پارازيت ماهواره‌اي 100 درصد مؤثر است و مي‌تواند در خدمات ويژه‌اي كه سيگنال‌هاي مذكور به منظور ارائه آنها ارسال مي‌شوند تداخل ايجاد كند. اين نوع پارازيت ماهواره‌اي جريان بيت‌هاي ديجيتالي ماهواره را مختل كرده و محتواي برنامه‌ها را در تمام مكان‌هاي احتمالي دريافت مختل مي‌كند. “پارازيت زميني “: در اين روش سيگنال‌هاي پارازيت‌زا همسان و يا نزديك به سيگنال‌هاي دريافتي سيستم‌هاي آنتن ماهواره‌اي ارسال مي‌شوند. دولت ايران اولين دولتي بود كه از اين نوع پارازيت براي مسدود كردن شبكه‌هاي ماهواره‌اي استفاده كرد. دولت ايران به مدت شش سال است كه از تكنولوژي پارازيت زميني استفاده مي‌كند و گفته مي‌شود كه پس از حوادث مربوط به انتخابات استفاده از اين تكنولوژي را افزايش چشمگيري داده است تا تأثيرپذيري شهروندانش از خارج را محدود كند. در پارازيت‌هاي زميني بايد فركانس‌هايي بسيار قوي ارسال گردند و اين امر مي‌تواند براي سلامت انسان مضر باشد. سازمان‌هاي بهداشت جهاني دولت ايران را به علت استفاده از اين تكنولوژي خطرناك محكوم كرده‌اند. پارازيت زميني تأثير 100 درصدي ندارد. در اين روش بايد سيگنال‌هاي پارازيت قوي در برخي فركانس‌‌هاي مشخص ارسال شوند تا در يك منطقه جغرافيايي وسيع به تعدادي زيادي گيرنده ماهواره‌اي نفوذ كنند. ساختمان‌ها و ديگر عوامل جغرافيايي از ميزان تأثيرگذاري پارازيت زميني مي‌كاهند. در اوايل ماه مي 2009 – يك ماه مانده به انتخابات رياست‌جمهوري – فعاليت‌هاي پارازيت‌زاي دولت ايران افزايش چشمگيري يافت. دولت سيگنال‌هاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا و ديگر شبكه‌هاي تلويزيوني كه براي ايران پخش مي‌شدند را هدف قرار داد. به نظر مي‌رسد كه آنها هم فرستنده‌هاي ثابت و هم متحرك را بكار گرفتند تا دريافت امواج از طريق آنتن‌هاي ماهواره‌اي موجود بر سقف خانه‌ها را مختل و متوقف سازند. “شوراي مديران پخش ” قبل و پس از انتخابات رياست‌جمهوري ايران، با تنظيم فركانس‌ها و اضافه‌سازي ظرفيت‌هاي ماهواره‌اي جديد به مقابله با پارازيت‌هاي ماهواره‌اي دولت ايران مي پردازد. “شوراي مديران پخش خبر ” به طور مداوم اقدامات ايران براي ارسال پارازيت را زير نظر داد. اين اداره مهندسين متخصص خود را به كار گمارده تا با تدوين استراتژي‌هاي لازم از دسترسي مخاطبين به برنامه‌ها اطمينان حاصل نمايند. اين چالش بالاخص زماني بزرگتر مي‌شود كه بدانيم برنامه‌ها بايد از فركانس‌هاي آشنا براي مخاطبين خارج شده و يا به ماهواره‌هايي كه كمتر توسط ايراني‌ها استفاده مي‌شوند منتقل ‌گردند. پارازيت‌هاي راديويي امواج ماهواره‌اي راديو فردا هدف پارازيت‌هاي دولت ايران قرار نگرفته‌اند و اين شبكه راديويي در پنج فركانس در پنج مسير ماهواره‌اي (نايل‌ست، عربست، تل‌استار-12، يوتل‌ست و آسياست-3) به پخش برنامه مي‌پردازد. با اين حال، دولت ايران سعي كرده تا امواج راديويي اين شبكه خبري را مسدود كند. راديو فردا در دو فركانس موج متوسط و كوتاه به صورت شبانه‌روزي براي مخاطبين ايراني برنامه پخش مي‌كند. قبل از انتخابات ژوئن 2009، راديو فردا يك فركانس موج متوسط (AM) و سه فركانس موج كوتاه براي هر كدام از برنامه‌هاي 21 ساعته‌اش داشت (3 ساعت اضافي تنها در موج متوسط پخش مي‌شد). سيگنال موج متوسط اندك زماني پس از آغاز بكار دچار پارازيت شد. طي بحران‌هاي انتخاباتي ژوئن 2009 هر دو فركانس موج كوتاه و متوسط راديو فردا دچار اختلال گرديد. اداره “شوراي مديران پخش ” پس از 15 ژوئن، تعداد فركانس‌هاي موج كوتاه راديو فردا را دو برابر كرده است. اين افزايش در زمان صبح همچنين اوايل و اواسط عصر رخ مي‌دهد يعني زماني كه بيشترين مخاطبين در كنار راديوها قرار گرفته‌اند. بدين ترتيب فركانس‌هاي ارسال امواج راديو فردا از 5 به 10 افزايش يافتند. بخش فارسي صداي آمريكا نيز هر روز 5 ساعت برنامه راديويي پخش مي‌كند. اين برنامه‌ها به مدت 4 ساعت از طريق موج متوسط، و 5 ساعت از طريق سه فركانس موج كوتاه ارسال مي‌شوند. در حوادث انتخاباتي فركانس موج كوتاه به طور متناوب دچار پارازيت مي‌شد، اما تاكنون موردي از پارازيت بر روي موج متوسط مشاهده نشده است.

3. تلاش هاي دولت ايران براي كنترل و مسدود كردن دسترسي به اينترنت و جمع‌آوري اطلاعات در مورد افراد دولت ايران در زمان اعتراضات و بروز ناآرامي‌هاي پس از انتخابات ژوئن 2009، سانسور اينترنتي را افزايش داد تا از سازماندهي معترضين از طريق اينترنت جلوگيري كرده و دسترسي به اطلاعات در مورد اعتراضات، دامنه‌ و ميزان مشاركت در آنها را كنترل كند. قبل از انتخابات، تلاش‌هاي “شوراي مديران پخش ” بيشتر بر وب‌سايت‌هاي فيلترشكن متمركز بود. همچنين يك نرم‌افزار فيلترشكن نيز وجود داشت كه به كاربران ايراني اجازه مي‌داد تا به برنامه‌هاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا و همچنين راديو فردا دسترسي يابند. بعد از افزايش رسمي سانسور در فضاي بعد از نتخابات خود ايراني‌ها به دنبال راه‌هايي بودند تا بر اين مشكل فايق آيند. “شوراي مديران پخش ” در تلاش‌ است تا با يافتن منابع جديد براي حمايت از قراردادهاي فعلي با فروشندگان نرم‌افزار‌هاي فيلترشكن و همچنين يافتن نرم‌افزارهاي جديد، به مقابله با اخلال‌هاي دولت ايران در برنامه‌هايش بپردازد. “شوراي مديران پخش ” وب‌سايت‌ها و نرم‌افزارهاي فيلترشكن جديد معرفي كرده و تلاش خواهد كرد تا انطباق‌پذيري و سازگاري كاربران ايراني‌ را افزايش دهد.
ابتكارات رسانه‌اي آنلاين و جديد فارسي وب‌سايت شبكه خبر فارسي صداي آمريكا فعال‌ترين وب‌سايت صداي آمريكاست. اين وب‌سايت در سال 2009 در حدود 22 ميليون بازديدكننده داشت. در سال 2009 اصلاحاتي جدي در وب‌سايت انجام گرفت تا استفاده از آن تسهيل گردد. بخش فارسي صداي آمريكا در فضاي رسانه‌هاي اجتماعي نيز وارد فعاليت شده است. اين بخش داراي يك صفحه در تويتر، هفت سايت در فيس‌بوك، پنج وبلاگ و يك كانال يوتيوب است. اين سايت‌ها ده‌ها هزار بيننده دارند و در آنها مباحثي عمده و چشمگير مطرح مي‌شوند. بخش فارسي صداي آمريكا در ژانويه 2010 اولين برنامه كاربردي براي گوشي‌هاي آيفون و اندرويد را ايجاد كرد. اين برنامه به كاربران ايراني اجازه مي‌دهد تا محتواي وب‌سايت شبكه خبر فارسي صداي آمريكا را از طريق ايميل، فيس‌بوك و تويتر پخش كنند و همچنين با فشار دكمه‌اي در دستگاه‌هاي موبايل عكس‌ها و تصاوير ويدئويي را از طريق يك لينك بي‌نام و امن ارسال نمايند. پوشش خبري ناآرامي‌هاي انتخابات ژوئن 2009 در شبكه خبر فارسي صداي آمريكا با برقراري شبكه گسترده ارتباطات كاركنان اين بخش در داخل ايران – روزنامه‌نگارها، فعالين، تحليل‌گران سياسي – و همچنين كمك‌هاي “شهروندان روزنامه‌نگار ” ايراني كه تصاوير ويدئويي و عكس از تظاهرات و ديگر وقايع تهيه مي‌كردند، رشد چشمگيري يافت. گزارش‌هاي تهيه شده توسط مخاطبين پس از بررسي‌هاي دقيق توسط ويراستارهاي شبكه خبر فارسي صداي آمريكا بر روي آنتن و اينترنت ارسال مي‌شد. بخش فارسي صداي آمريكا در موبايل‌ها نيز قابل دسترسي است. در ماه‌هاي بعدي امكانات بخش موبايل اين شبكه خبري افزايش خواهند يافت. در اواخر سال 2009، بخش فارسي صداي آمريكا عضو وب‌سايت “يوسندايت ” (YouSendIt) شد. بدين ترتيب كاربران ايراني مي‌توانند ويدئوهاي تصويري و عكس‌هاي خود را به ما ارسال كنند. در ابتدا قرار بود از اين طريق و با توجه به مشكل امكان‌ناپذير بودن حضور گزارشگران اين شبكه در ايران، از روش فوق براي تهيه عكس و تصوير براي گزارش‌ها استفاده شود اما پس از برگزاري انتخابات جنجال‌برانگيز ايران در سال 2009، اهميت و ارزش اين روش بيش از پيش نمايان شد. ايراني‌ها تصاوير ويدئويي زيادي از اعتراضات ارسال كرده و مي‌كنند. تمام اطلاعاتي كه فرستاده مي‌شوند محرمانه هستند. اگرچه وب‌سايت راديو فردا و ديگر وب‌سايت‌هايي – به مانند فيس‌بوك – كه بر اساس ارسال مطالب عمل مي‌نمايند، به طور مداوم توسط مقامات ايران فيلتر مي‌شوند، امكانات فيلترشكني كه توسط “اداره مديران پخش ” ارائه مي‌شوند به كاربران ايراني اجازه مي‌دهد كه از اين موانع عبور كنند. با اين حال، دولت ايران علاوه بر مسدود كردن وب‌سايت‌ها سرعت اينترنت را نيز كاهش داده و بدين ترتيب حتي با وجود فيلترشكن گوش كردن به صدا و تماشاي تصاوير ويدئويي در داخل ايران مشكل است. علاوه بر اين، دولت ايران از آخرين تكنولوژي‌هاي نرم‌افزاري و فيلترينگ بهره مي‌برد تا فعاليت‌هاي خود در حوزه سانسور را ارتقاء بخشد.
4. برنامه‌هاي اداره “شوراي مديران پخش ” براي استفاده از مقادير اختصاص يافته طبق بخش 1244، عبارتند از: الف) شناسايي و سپس بسط يا توليد برنامه‌ها و پلت‌فرم‌هاي ويژه؛ و ب) بسط يا توليد ظرفيت انتقال اطلاعات از طريق ماهواره، راديو و يا اينترنت. اگرچه “قانون قربانيان سانسور در ايران ” اجازه اختصاص مبالغ جديد به “شوراي مديران پخش ” به منظور گسترش برنامه‌ها و پلت‌فرم‌هاي انتقال اطلاعات را صادر كرده اما تاكنون هيچ مبلغي پيرو اين قانون اختصاص نيافته است. با اين حال، پخش خبر به ايران از طريق تلويزيون، راديو، اينترنت و ديگر پلت‌فرم‌هاي ديجيتالي يكي از اولويت‌هاي اداره “شوراي مديران پخش خبر ” باقي مي‌ماند. پيرو مبالغ اختصاص يافته براي سال مالي 2010 در “قانون تخصيص هماهنگ ” (Consolidated Appropriations Act)، “شوراي مديران پخش ” به پشتيباني خود از برنامه‌هاي ما [دولت آمريكا] براي برقراري ارتباط با مخاطبين ايراني كه اهميت زيادي دارد، ادامه خواهد داد. پس از بحران‌هاي ناشي از انتخابات رياست‌جمهوري ايران در سال 2009، راديو فردا پخش برنامه‌هايش را از 8 ساعت در روز به 11 ساعت و 40 دقيقه افزايش داد. محتواي غير موسيقيايي اين شبكه راديويي از 33 درصد به 48 درصد افزايش يافته است.
(5) برنامه‌هاي ارائه شده براي استفاده از “صندوق رسانه، تعامل و آموزش الكترونيكي ايراني‌ها ”
در حاليكه مبالغ مورد نياز به صندوق واريز نشده‌اند ما از منابع “صندوق پشتيباني اقتصادي ” ((ESF و “صندوق دموكراسي حقوق بشر ” (HRDF) استفاده مي‌كنيم تا به مردم ايران ابزار لازم براي دستيابي به حقوق اوليه و تعيين حق سرنوش خويش را ارائه كنيم. اين برنامه‌ها در سه حوزه عمده قرار مي‌گيرند: (1) تقويت سازمان‌هاي جامعه مدني؛ (2) افزايش آگاهي و تقويت حاكميت قانون كه شامل تبعيت از مفاد قانون اساسي و قوانين جاري ايران است و (3) افزايش آزادي بيان از طريق استفاده خلاقانه از رسانه‌هاي جديد به منظور درگير ساختن جوانان، آموزش روزنامه‌نگاران طبق استانداردهاي بين‌ا‌لمللي و تدارك دسترسي به اطلاعات فيلتر نشده در اينترنت و همچنين تدارك امكانات زبان فارسي براي اين رسانه‌ها و ابزار جديد. علاوه بر اين ما قصد داريم تا از انواع جديد تكنولوژي‌هاي مدرن بهره ببريم تا حمايت و پشتيباني خود را از دسترسي آزاد به اينترنت در ايران عميق‌تر سازيم – تدوين پلت‌فرم‌هاي مجازي، افزايش ضريب امنيتي كاربران و ارائه تكنولوژي‌هاي ضدفيلترينگ نمونه‌هايي از حوزه‌هاي احتمالي هستند كه در آنها برنامه‌‌ريزي خواهيم كرد.
(6) مشروح جزء به جزء مبالغ تعهد شده از جانب “صندوق رسانه‌ الكترونيكي‌ ايرانيان ” و نحوه مصرف آنها و ارزيابي تأثير اين مبالغ
مبلغ مورد نظر به صندوق واريز نشده‌ است، اما وزارت خارجه خلاصه‌اي از اقدامات دولت براي حمايت از آزادي رسانه و اينترنت در ايران ارائه مي‌كند. اقدامات جديد در حوزه‌هايي كه در دستورالعمل صندوق مشخص شده‌اند با استفاده از بودجه سال قبل در حال پيگيري هستند.
7. ميزان جمعيت و قلمرو ايران كه در محدوده دسترسي اخبار موج كوتاه و متوسط راديو فردا و صداي آمريكا قرار دارند و ديگر اطلاعات جمعيت‌شناختي مربوطه كه مي توان در مورد مخاطبين چنين برنامه‌هايي بدست آورد
داده‌هاي تحقيقاتي در 5 ساله گذشته نشان مي‌دهند بيشتر ايرانياني كه از منابع خارجي خبر كسب مي‌كنند اين كار را با استفاده از تلويزيون‌هاي ماهواره‌اي و همچنين به طور فزاينده‌اي، از طريق اينترنت انجام مي‌دهند. مالكيت راديوهاي موج متوسط و موج كوتاه كاهش يافته و هم اكنون يك‌سوم جمعيت بدين نوع راديوها دسترسي دارند درحاليكه اين ميزان در سال 2006 بالغ بر 70 درصد بود. هفته گذشته استفاده از اين باندها به ترتيب 7 درصد و 11 درصد بود. در همين حوزه، ميزان دسترسي هفتگي به 11 ايستگاه راديويي و تلويزيوني بين‌المللي در حال كاهش است. در ژانويه 2009، استماع هفتگي به راديوي فارسي صداي آمريكا در حدود 0.9 درصد بود. 2.5 درصد نيز به طور هفتگي به راديو فردا گوش مي‌كردند. البته اين مقادير و اعداد مي‌توانند نشان‌دهنده افزايش “ضريب ترس ” در ميان ايرانيان نيز باشد كه باعث مي‌شود آنها در مورد گزارش ماهيت و ميزان رسانه‌اي كه از آن استفاده مي‌كنند احتياط كنند.
8. ترافيك اينترنتي از ايران به وب‌سايت‌هاي راديو فردا و صداي آمريكا
در وب‌سايت راديو فردا (radiofarda.com)، اخبار كوتاه، گزارش‌هاي خبري، مصاحبه‌ها، تحليل‌ها، تفسيرها، بخش ارسال نظرات، بخش عكس و همچنين قطعات صوتي و تصويري قرار داده شده‌اند. در سپتامبر 2009، تعداد بازديدكنندگان از وب‌سايت راديو فردا بالغ بر 3.7 ميليون نفر بود تعداد بازديد از صفحات وب‌سايت (page views) نيز نزديك 12 ميليون مي‌شد. (جولاي 2009) در ماه در حدود 3000 نظر به وب‌سايت راديو فردا ارسال شده است (سپتامبر 2009). راديو فردا در وب‌سايت فيس‌بوك نيز حضور دارد. صفحه “فيس‌بوك ” راديو فردا كه در آوريل 2009 تشكيل شده داراي 20000 عضو است كه در هفته به طور متوسط 3000 كنش‌متقابل در ميان آنها انجام مي‌گيرد و بدين ترتيب در حدود 200000 نفر به اخبار راديو فردا دسترسي مي‌يابند. راديو فردا در وب‌سايت تيوتر و “فرندفيد ” نيز حضور دارد. در وب‌سايت فارسي صداي آمريكا (VOANews.com/Persian) مي‌توان برنامه‌هاي اين شبكه خبر فارسي صداي آمريكا را به صورت زنده و يا ضبط شده مشاهده كرد. اخبار و اطلاعات اين وب‌سايت در تمام طول روز به روزرساني مي‌شوند. به طور متوسط اين وب‌سايت در هر ماه 1.6 ميليون بازديد كننده دارد اما بعد از انتخابات رياست‌جمهوري ايران اين تعداد ناگهان در حدود دو برابر افزايش يافت. بخش فارسي صداي آمريكا هزاران ويدئوي تصويري در زمان بحران از كاربران دريافت داشته كه در دوران اوج در هر ساعت 300 ويدئوي تصويري بدين وب‌سايت ارسال مي‌شد. صفحه بخش فارسي صداي آمريكا 6000 عضو در تيوتر و 30000 عضو در فيس‌بوك دارد. در سال 2009 سايت فيس‌بوك بخش فارسي صداي آمريكا در حدود 30000 كنش متقابل اعضاء داشته است. شبكه خبر فارسي صداي آمريكا هر ماهه ده‌ها هزار ايميل،‌تماس تلفني و مطالب تهيه شده توسط مخاطبين دريافت مي‌كند.
9. ترافيك اينترنتي سرورهاي فيلترشكن تحت حمايت مالي “شوراي مديران پخش ” و نظارت بر افزايش ظرفيت اين بخش
همانگونه كه در بالا نيز اشاره شده، ‌از ژوئن 2009 به اين طرف، “شوراي مديران پخش ” برنامه‌ها و انتقال اطلاعات به ايران را با استفاده از منابع موجود افزايش داده است. شبكه خبر فارسي صداي آمريكا در دوران بحران پس از انتخابات دو ساعت به زمان برنامه‌هاي خود افزود. بدين ترتيب كه يك ساعت به هفت ساعت برنامه عصرگاهي اضافه شده و برنامه‌اي نيز به مدت يك ساعت با عنوان “برنامه صبحگاهي ” شروع به پخش كرد. به علت كمبود منابع يك ساعت عصر پس از يك ماه قطع گرديد اما برنامه صبحگاهي تاكنون ادامه دارد. راديو فردا نيز پس از انتخابات محتواي برنامه‌هاي خود را افزايش داد. فرمت پخش 24 ساعت/7 روز راديو فردا امكان انعطاف‌پذيري بيشتري بدين شبكه داده و اين ايستگاه راديويي را قادر مي‌سازد كه در زمان لازم و در هنگام بروز رخدادي مهم وارد پخش مستقيم شود. پس از شروع اعتراضات در ماه ژوئن راديو فردا نيز محتواي برنامه‌هاي خود را تا جايي كه منابع اجازه مي‌دهند افزايش داده است. اين راديو ارائه خدمات در اينترنت را نيز افزايش داده، بخش‌هاي ديدگاه‌ها و نظرات را توسعه بيشتري داده و امكان‌كنش متقابل با مخاطبينش را نيز ارتقاء بخشيده است. راديو فردا سعي داشته كه اخبار و گزارش‌هاي تحليلي دقيقي در مورد رويدادها منتشر كند. توسعه و بهبود سخت‌افزاري و نرم‌افزاري لازم در انتقال اطلاعات انجام گرفته است. “شوراي مديران پخش ” چهار فركانس ماهواره‌اي جديد، يك صفحه در تويتر، كاربردهاي جديد در آيفون و اندرويد اضافه كرده و همچنين تعداد باندهاي موج كوتاه راديو فردا را دو برابر كرده تا از انتقال اطلاعات به مخاطبين ايراني حمايت و پشتيباني كند. همچنين اين اداره، قراردادهاي خود را با شركت‌هاي تكنولوژيكي ارائه كننده خدمات ضد فيلتر افزايش داده تا وب‌سايت‌ها و نرم‌افزار‌هاي فيلترشكن جديد به كاربران ارائه كند. در سال 2009 به طور متوسط در هر ماه 684000 نفر از طريق سرورهاي فيلترشكن وارد وب‌سايت بخش فارسي صداي آمريكا شده‌اند. اين ميزان در ماه جولاي 1.6 ميليون بود. در سال 2009 به طور متوسط در هر ماه 760000 نفر از طريق سرورهاي فيلترشكن وارد وب‌سايت راديو فردا شده‌اند. در ماه جولاي 1.6 ميليون نفر از وب‌سايت راديو فردا بازديد كرده‌اند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.