جمعه 20 می 11 | 15:00

خطر کدامیک برای عربستان بیشتر است: «تحریم حج» یا «حضور فعال شیعیان»؟

زهرا مرتضوی

بر كسي پوشيده نيست كه فرصت حج؛ چه عمره و چه تمتع فرصتي گران‌بهاست براي تبليغ آن‌چه شيعه مي‌گويد و آن‌چه اين روزها بر سر شيعه مي‌آيد. اين را در پيام‌هاي هر ساله مقام معظم رهبري و پيش‌تر در پيام‌هاي رهبر كبير انقلاب ديده‌ايم.


تریبون مستضعفین – زهرا مرتضوی

چندي پيش برخي نمايندگان مجلس براي تنبيه آل سعود و محكوم كردن جنايات در بحرين، طرح تحريم عمره را مطرح كردند تا بدين‌وسيله شايد پول‌هاي كلان به جيب آل سعود سرازير نشود، اما آيا در اين شرايط اين كار اثرات لازم را دارد؟

كشتار حجاج در سال 1366 عكس‌العملي شتاب‌زده بود براي جلوگيري از صدور انقلاب و تحريم حج از سوي بنيان‌گذار انقلاب اسلامي عملي سنجيده مي‌نمود، اما آيا شرايط كنوني منطقه با سال 66 هم‌خواني دارد و تحريم حج، باعث ادب كردن سفاكان خون‌آشام عربستاني مي‌شود؟
آيا اين كار مصداق ديپلماسي فعال است؟

بر كسي پوشيده نيست كه فرصت حج؛ چه عمره و چه تمتع فرصتي گران‌بهاست براي تبليغ آن‌چه شيعه مي‌گويد و آن‌چه اين روزها بر سر شيعه مي‌آيد. اين را در پيام‌هاي هر ساله مقام معظم رهبري و پيش‌تر در پيام‌هاي رهبر كبير انقلاب ديده‌ايم.
آمارها نشان مي‌دهد اين فرصت، براي وهابي‌ها فرصتي طلايي است و از آن به نحو احسن بهره مي‌برند.
برنامه‌ريزي دقيق براي استفاده از اين فرصت، كاري است كه عربستان از سال‌ها پيش در دستور كار خود قرار داده است. ده‌ها ميليون لوح فشرده و كتاب و جزوه كه حاوي مطالب كذب و تهمت عليه شيعه است و نيز تبليغات چهره به چهره هر ساله نه‌تنها در موسم تمتع كه در همه ايام حج خصوصا در ماه‌هاي رجب و شعبان صورت مي‌گيرد.

دشمن هميشه خوب دشمني مي‌كند و متأسفانه برخورد ما با اين دشمني گاهي منفعلانه است و تا آن‌جا كه توانسته‌ايم عقب‌نشيني كرده‌ايم.
برخورد بد و زننده شرطه‌هاي وهابي با زائران ايراني و انكار آن از سوي مسؤولان وقت كشورمان در سال 87 كه بيانيه دفتر آيت‌الله مكارم شيرازي را در پي داشت، عدم اجازه ورود خانم‌ها به بقيع حتي بعد از رايزني‌هاي انجام شده توسط رئيس مجمع تشخيص مصلحت در تيرماه 87 و اعلام زيارت قبور ائمه بقيع براي خانم‌ها كه ژستي تبليغاتي بيش نبود و هرگز محقق نشد! و عدم پي‌گيري بدرفتاري‌ با بانوان ايراني و ديواركشي بقيع توسط آل سعود بعد از اين توافق به گفته آيت‌الله ري‌شهري و حتي دخالت سياسي پنهان و آشكار در فتنه 88 و حمايت و ديدار با عوامل فتنه و عدم اخطار و تنبيه از جانب مسؤولين كشور، نمونه‌هايي است كه در سال‌هاي اخير ديپلماسي منفعل ايران را شكل داده است.

حج، ظرفيت توحيدي عظيمي است كه انسان‌ها را به برابري و برادري مي‌خواند و وحدت كلمه را به ارمغان مي‌آورد. بايد اين فرصت را غنيمت شمرد و سفاكي و خونريزي استكبار جهاني را كه دستش اين بار از آستين وهابي‌ها بيرون آمده است، رسوا كرد. اين وظيفه جمهوري اسلامي است كه دست اجانب را رو كند، همان‌گونه كه مقام معظم رهبري مي‌فرمايند: «امروز در دنياى اسلام كيست كه از تسلط و نفوذ بيگانگان و كفار در كشورهاى اسلامى دلش خون نباشد؟ دل‌هاي‌شان خون است و نمی‌توانند حرف بزنند؛ به آنها اجازه نمی‌دهند حرف بزنند. جمهورى اسلامى همان منبر بزرگ و عظيم و جهانى و آزادى است كه همان حرفِ در دل آن‌ها و فرياد شكسته‌ى در گلوى آن‌ها را در اينجا با صداى رسا بلند می‌كند. مستكبرين هم به همين جهت با او مخالفند. دشمنىِ آمريكا با ما به خاطر همين است. ما حرف دل ملت‌هاى مسلمان را داريم می‌زنيم. ملت‌هاى مسلمان كه همين چند تا حكومت فاسد نيستند. ملت‌هاى مسلمان از نفوذ آمريكا، از دخالت آمريكا، از تكبر آمريكا، از تكبر استكبار – اعم از آمريكا و غير آمريكا – دل‌هاي‌شان پر است؛ دل‌هايشان خون است؛ منتها دستشان نمی‌رسد … اينها را بگوييد تا اين‌ها را دنياى اسلام و ملت‌هاى اسلام بفهمند؛ بدانند. البته اين تبيين فقط مخصوص يك عده از خواص، مثلاً دانشجوها كه در كشورهاى اسلامى و در دانشگاه‌ها به خاطر ارتباطات گوناگون عمومىِ بين‌المللى به اين چيزها دست پيدا مي‌كنند، نباشد؛ بلكه آحاد مردم بدانند؛ بفهمند. اينها فرصت‌هاى تبيين براى نظام جمهورى اسلامى است.»1

چه بسا حضور شيعيان در اين بزنگاه سياسي براي آل‌سعود خطرناك‌تر از هرگونه تنبيه يا برخورد باشد. صدالبته كه اين حضور بايد آگاهانه و با برنامه‌ريزي صحيح باشد. فضلا، علما، اساتيد و دانشگاهيان هر كدام به نوعي بايد در اين مسير گام بردارند و نگذارند اين فرصت طلايي از دست برود. رساندن پيام مردم مظلوم منطقه و صداي مظلومان شيعه نيازمند كار فرهنگي سنگيني است. صداي اين بيداري اسلامي بايد از طريق مسؤولين كاروان‌ها و دانشگاهيان به گوش مردم سراسر جهان برسد.

به نظر مي‌رسد يكي از راه‌كارهاي مفيد كه البته نياز به كار فرهنگي دارد برنامه‌ريزي جهت عدم استقبال از بازارهاي عربستان است؛ چه اين‌كه توجه‌ خانواده‌هاي ايراني به خريد سوغات باعث شده است درآمد اين خريدها حتي گاهي چند برابر هزينه اصلي حج آب بخورد.
توجه سازمان حج و زيارت به اين مسئله و فرهنگ‌سازي آن و قرار دادن امكانات تشويقي براي عدم خريد از بازارهاي عرستان قطعا در بلندمدت ضربه اقتصادي مهمي به آل سعود خواهد زد.

1. بیانات در ديدار مسؤولان و كارگزاران حج 15/8/87

  1. مسعود
    7 آوریل 2015

    فرهنگ شیعه رو اول تو خود ایران ترویج کنید جاهای دیگه پیشکش! شیعه ی واقعی کجاست؟؟؟؟؟!!!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.